5 legume pe care să le prepari în Air Fryer

Celebra deja Air Fryer a devenit în ultima vreme pentru foarte multă lume, un adevărat aliat în bucătărie, pentru a prepara rețete delicioase și sănătoase în același timp. Dar, în afară de cartofii prăjiți la Air Fryer, există o mulțime de alte legume nutritive care pot să fie preparate.
Iată cinci legume de încercat în rețete delicioase și sănătoase.
Vinetele
Vinetele devin moi la interior și crocante la exterior atunci când se prepara la Air Fryer. Un adevărat deliciu. Ce trebuie să încerci? Vinetele Parmigiana. Această rețetă, de obicei necesită mult ulei, va fi mult mai lejer și mai sănătoasă preparată în Air Fryer. Tot ce trebuie să faci este să tai felii de vinete de aproximativ 1 cm grosime. Scufundă-le apoi într-un amestec de ou bătut și pesmet italian înainte de gătire.
Chiar înainte de servire, acoperă fiecare felie de vinete cu puțin sos de roșii, mozzarella proaspătă și busuioc.
Varza Kale
Chipsurile din varza kale sunt cea mai sănătoasă alternativă la cele din comerț. Fără să faci compromisuri de la gust.
Va trebui să tai bucăți de varză kale, având grijă să îndepărtezi tulpina. Se unge cu puțin ulei de măsline și se masează frunzele de kale pentru a le înmuia. Condimentează apoi cu tot ce dorești: sare de usturoi, pudră de ceapă, condimente pentru friptură, chimen etc. și gătește pur și simplu până când varza kale este crocantă.
Conopida
Micile floricele de la conopidă devin adevărate bomboane sănătoase și gustoase atunci când sunt preparate la Air Fryer. Este de ajuns dacă le treci prin ulei de măsline, sare și pudră de usturoi pentru o versiune sărată sau un sos barbecue preparat în casă.
Fasolea verde
Fasolea verde fiartă? Nu, mulțumesc! Dar, fasolea prăjită în Air Fryer este cea mai bună! În friteuza cu aer cald, fasolea verde se va găti în doar șapte-opt minute și va rămâne crocantă și gustoasă.
Stropește-le cu ulei de măsline și presară-le cu puțină sare sau cu condimentele preferate înainte de a le găti în friteuza cu aer cald. Servește-le ca atare, cu migdale subțiri, sau cu sos brun și cașcaval pentru o versiune sănătoasă și delicioasă.
Dovlecelul
Dovlecelul este o legumă destul de fadă. Dar, în friteuza cu aer cald devine mai savuroasă și mai crocantă. Se poate tăia rondele sau cuburi și trece prin ulei de măsline, suc de lămâie, sare, parmezan răzuit pentru cel mai delicios preparat.