DeliciiUltimele articole

Totul despre raclette

Ai auzit vreodata acest nume, raclette? Cuvantul raclette implica trei lucruri: numele unei branzeturi, numele unui vas elvetian care contine branza topita si un tip de gratar folosit pentru a topi branza.

Chiar daca prepararea unei raclette ti se pare un lucru simplu, in realitate este o adevarata arta. Alegerea branzei, a mezelurilor, gatirea, materialul…iti spunem chiar acum tot ce trebuie sa stii despre raclette.

Raclette este un preparat care se serveste in familie si impreuna cu prietenii. Este placuta de multi deoarece este rapid si usor de realizat, deoarece fiecare isi pregateste farfuria in felul sau, mai mult sau mai putin topita, mai crocanta sau mai moale…in Evul Mediu branza cu acelasi nume vede lumina zilei insa abia in anul 1874 apare termenul de “raclette”.

Citește și  Matthew Perry, Kourtney Kardashian, Eva Mendes...vedete care nu vor sa se casatoreasca

O branza cu lapte crud

Ceea ce ne face sa salivam atunci cand ne gandim la raclette este branza. Baza unei raclette perfecte este branza. O raclette foarte buna, delicioasa, este pe una pe baza de lapte crud. La supermarket, cel mai adesea gasim raclette pasteurizata. Alege drept urmare o branza buna raclette, regionala, de la ferma daca se poate. Exista mai multe variante precum afumata, cu ardei, cu mustar.

Traditional, o roata de branza raclette este taiata pe jumatate si incalzita peste foc sau sub un gratar de racleta. Pe masura ce branza este topta in interiorul cojii, este razuita pe placi individuale. Legumele turnate precum castravetii si ceapa, sunt adesea servite cu branza.

Citește și  Ce avantaje au aditivii alimentari asupra sanatatii

Se comercializeaza atat variantele cu lapte crud cat si variantele pasteurizate. Textura unei raclette este de obicei semi-ferma, elastica si supla. Este un lucru important pentru calitatea superioara de topire. Aroma unei branze raclette variaza de la dulce la acrisor, de la picant la sanatos.

Mezeluri si legume

Pentru o raclette complet reusita ai nevoie si de mezeluri, sunt indispensabile. Mezeluri de calitate. Sunca si carnati spre exemplu. Drept urmare, gaseste un macelar bun care sa taie produsele in momentul in care le cumperi pentru a-si pastra prospetimea cat mai mult timp cu putinta. Si varianta cu otet este preferata de multi. Se prepara cu morcovi, ceapa, castraveti murati mari, de degustat direct de pe cartofi.

Citește și  Cheddar, o branza cu fatete multiple

Rotile de branza raclette sunt extrem de mari, de aproximativ 12 kilograme si 12 inchi sau chiar mai mult in diametru. Din acest motiv, majoritatea persoanelor achizitioneaza o penseta mica de racleta si topesc feliile individuale de branza. Branza se poate topi si sub o felie de carne de pui, pe gratar.

Despre autor

Related posts
MondenUltimele articole

„La 46 de ani, corpul meu spune nu”: Charlene de Monaco vorbește despre noua sa rutină sportivă

Fosta înotătoare a vorbit într-un interviu acordat lui Gala joi, 7 noiembrie, despre recentele…
Read more
DeliciiUltimele articole

Revelatia cuprinde Classix Festival 2025: Conceptul editiei, primele concerte anuntate si bursele Classix in Art

Cea de-a sasea editie Classix Festival are loc la Iasi intre 23 februarie si 2 martie 2025.
Read more
DeliciiUltimele articole

Hotel Zenith Conference & Spa 4* intră în grupul hotelier Paradis Hotels & Resorts

Paradis Hotels & Resorts a preluat Hotel Zenith Conference & Spa 4* din Mamaia crescând la…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *