DeliciiUltimele articole

Totul despre raclette

Ai auzit vreodata acest nume, raclette? Cuvantul raclette implica trei lucruri: numele unei branzeturi, numele unui vas elvetian care contine branza topita si un tip de gratar folosit pentru a topi branza.

Chiar daca prepararea unei raclette ti se pare un lucru simplu, in realitate este o adevarata arta. Alegerea branzei, a mezelurilor, gatirea, materialul…iti spunem chiar acum tot ce trebuie sa stii despre raclette.

Raclette este un preparat care se serveste in familie si impreuna cu prietenii. Este placuta de multi deoarece este rapid si usor de realizat, deoarece fiecare isi pregateste farfuria in felul sau, mai mult sau mai putin topita, mai crocanta sau mai moale…in Evul Mediu branza cu acelasi nume vede lumina zilei insa abia in anul 1874 apare termenul de “raclette”.

Citește și  Frigărui de vită și brânză, naan cu brânză, orez cantonez ... Aceste specialități care nu sunt în țara lor

O branza cu lapte crud

Ceea ce ne face sa salivam atunci cand ne gandim la raclette este branza. Baza unei raclette perfecte este branza. O raclette foarte buna, delicioasa, este pe una pe baza de lapte crud. La supermarket, cel mai adesea gasim raclette pasteurizata. Alege drept urmare o branza buna raclette, regionala, de la ferma daca se poate. Exista mai multe variante precum afumata, cu ardei, cu mustar.

Traditional, o roata de branza raclette este taiata pe jumatate si incalzita peste foc sau sub un gratar de racleta. Pe masura ce branza este topta in interiorul cojii, este razuita pe placi individuale. Legumele turnate precum castravetii si ceapa, sunt adesea servite cu branza.

Citește și  Ierburile și mirodeniile care te vor ajuta să te menții sănătos

Se comercializeaza atat variantele cu lapte crud cat si variantele pasteurizate. Textura unei raclette este de obicei semi-ferma, elastica si supla. Este un lucru important pentru calitatea superioara de topire. Aroma unei branze raclette variaza de la dulce la acrisor, de la picant la sanatos.

Mezeluri si legume

Pentru o raclette complet reusita ai nevoie si de mezeluri, sunt indispensabile. Mezeluri de calitate. Sunca si carnati spre exemplu. Drept urmare, gaseste un macelar bun care sa taie produsele in momentul in care le cumperi pentru a-si pastra prospetimea cat mai mult timp cu putinta. Si varianta cu otet este preferata de multi. Se prepara cu morcovi, ceapa, castraveti murati mari, de degustat direct de pe cartofi.

Citește și  Cum să-ți prepari și să gătești pieptul de rață la perfecțiune?

Rotile de branza raclette sunt extrem de mari, de aproximativ 12 kilograme si 12 inchi sau chiar mai mult in diametru. Din acest motiv, majoritatea persoanelor achizitioneaza o penseta mica de racleta si topesc feliile individuale de branza. Branza se poate topi si sub o felie de carne de pui, pe gratar.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

3 moduri incredibil de simple de a mânca mai puțin zahăr

A mânca mai puțin zahăr nu înseamnă să încerci să schimbi o felie de tort aniversar cu o…
Read more
MondenUltimele articole

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul canadian Donald Sutherland, star de filme printre care The Hunger Games și Don’t Look…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un vin alb românesc produs de Crama La Salina a fost revelația internațională la Concours Mondial de Bruxelles!

Realizare excepțională pe piața mondială a vinurilor pentru Crama La Salina din județul Cluj…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *