Pastele fainoase nu ingrasa, cu conditia sa stii cum sa le prepari. Reprezinta o sursa importanta de proteine vegetale, de fibre si de vitamine. Prepararea in mod gresit a pastelor duce la o crestere exagerata a nivelului de zahar din sange.
Paste Bolognese, paste carbonara, paste cu sos pesto…am putea manca zilnic paste, nu-i asa? Unii adoram pastele inca din copilarie datorita felului in care ni le prepara mama sau bunica, cu sunca sau cu sos rosu. Conform specialistilor, consumam in jur de 8 kilograme de paste pe persoana si pe an. Cu toate acestea, povestea de iubire dintre noi si dintre paste este umbrita de un zvon persistent, pastele ingrasa. Drept urmare, este doar un zvon sau este realitatea? A venit vremea sa elucidam acest mister…
Un aliment complet si hranitor
Cel mai adesea, unul din principalele alimente pe care le eliminam din farfurie atunci cand urmam un regim de slabit sunt pastele.mare greseala. Pastele sunt pline de micro-nutrienti si drept urmare sunt bogate in nutrienti ceea ce ne permite sa nu ne fie foame intre principalele mese ale zilei. Pastele au un continut de 70% de glucide complexe, altfel spus de zaharuri lente. Este vorba despre un zahar bun, cel care ne hraneste corpul si nu cel din brownies cu ciocolata. Putem avea un corp zvelt chiar daca consumam paste in mod regulat. Nu exista alimente care ingrasa cu adevarat, doar daca facem excese si le combinam cu alimente potrivite, la fel cum nu exista nici alimente care ne ajuta sa slabim.
Dar gatitul? Cea mai buna pentru sanatatea este optiunea al dente. Viteza de asimilare a zaharului in sange este mai lenta, drept urmare stocam mai putina grasime. Daca tinem la silueta noastra sau daca suferim de diabet atunci cel mai bine ar fi sa optam pentru acest mod de gatit.
O preferinta pentru pastele integrale
Daca dilema paste albe versus paste integrale este intalnita de obicei la supermarket, nu trebuie sa ezitam sa mizam pe cele integrale. De ce? Deoarece sunt mai hranitoare decat altele si nu umfla atat de tare stomacul ca si pastele albe. Singura diferenta intre cele doua tipuri de paste este viteza de asimilare. Pastele albe se asimileaza mai greu decat cele integrale si drept urmare nu favorizeaza stocarea de grasimi. Asta spre deosebire de pastele clasice. Albe sau integrale, au acelasi numar de calorii. 150 de grame de paste au un continut de 350 de calorii. Pentru a fi mai usor de digerat, opteaza pentru paste cu somon, cu legume, si cu putin ulei de masline deasupra.