Activiștii acuză China pentru utilizarea fierei de urs în medicină

China a aprobat utilizarea fierei de urs pentru a trata pacienții cu coronavirus, activiștii sunt alarmați de creșterea temerilor că ar putea submina eforturile de a opri comerțul ilegal de animale, care este vinovat de apariția noii boli care mătură globul.

Această mișcare vine la doar câteva săptămâni după ce China a interzis vânzarea de animale sălbatice pentru hrană, invocând riscul răspândirii bolilor de la animale la oameni.

Însă, în luna martie, Comisia Națională de Sănătate a publicat linii directoare care recomandă utilizarea „Tan Re Qing” – o injecție care conține pulbere de fiere de urs, corn de capră și alte trei plante medicinale – pentru a trata pacienții cu #coronavirus în stadiu critic.

Este unul dintre cele șase produse din medicina tradițională chineză incluse în directivă.

Președintele Xi Jinping a fost dornic să promoveze medicina tradițională, numind-o „comoară a civilizației chineze” și a spus că ar trebui să i se acorde la fel de multă greutate ca și alte tratamente.

Ingredientul activ din vezica biliară, acidul ursodeoxicolic, este utilizat pentru a dizolva calculi biliari și pentru a trata bolile hepatice, dar nu are o eficiență dovedită în tratarea COVID-19.

China a folosit atât medicina tradițională, cât și cea occidentală în lupta sa împotriva noului coronavirus, care a ucis peste 3.000 și a infectat mai mult de 82.000.

Dar activiștii spun că ecologizarea unui tratament care folosește un produs animal este „atât tragică, cât și ironică”, având în vedere că originea coronavirusului mortal este legată de comerțul și consumul de animale sălbatice.

„Nu ar trebui să ne bazăm pe produse din animale sălbatice, cum ar fi vezica ursului, ca soluție pentru a combate un virus mortal care se pare că provine de la animale sălbatice”, a declarat pentru AFP, un purtător de cuvânt al Animals Asia Foundation.

Oficialii chinezi de control al bolilor au identificat anterior animalele sălbatice vândute pe o piață din piața Wuhan ca sursa pandemiei coronavirusului.

Conservatorii au acuzat de multă vreme China că tolerează un comerț crud cu animale sălbatice ca articole de meniu exotice sau pentru utilizarea în medicamente tradiționale a căror eficiență nu este confirmată de știință.

 

Citește și  Pandemia este un obstacol pentru o specie rară de rinocer alb

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *