Conform medicilor, o alergie reprezinta o “defectiune” a sistemului imunitar. In momentul in care acest sistem trebuie sa faca fata bacteriilor, reactioneaza in mod diferit la unele substante inofensive precum polenul sau praful. Apar in acest caz reactiile alergice.
Aceste reactii se manifesta prin intermediul unor simptome precum astmul, pete sau bube pe corp. Unele cercetari au demonstrat faptul ca unele alimente, extrem de folosite in viata de zi cu zi pot favoriza aparitia alergiilor. Drept urmare, ar trebui sa le evitam pentru a limita simptomele alergiilor. Care sunt aceste alimente? Descopera-le in cele ce urmeaza.
Fructe si legume crude. Este destul de ciudat sa auzi ca fructele si legumele reprezinta cauza unei probleme de sanatate din moment ce recomandarea este aceea de a consuma cinci fructe si legume pe zi pentru o sanatate de fier. Daca suferi de alergii sezoniere atunci cel mai bine este sa eviti fructele si legumele crude.
Produsele lactate. Produsele lactate, desi ar trebui sa fie cele mai bune prietene ale noastre, pot deveni dusmanii nostri daca nu suntem atenti. Atunci cand suferim de alergii si consumam produse lactate nu facem decat sa agravam situatia.
Cafeaua. Cafeaua are deja o reputatie proasta. La toate acestea se adauga faptul ca aceasta bautura calda ar putea agrava alergiile. Cafeaua afecteaza sistemele hormonale si vasculare ale corpului. Atunci cand cafeaua duce hormonii la saturatie corpul nostru devine dezechilibrat. Chiar daca acest lucru este curent in cazul consumatorilor de cafea, in cazul persoanelor alergice, acest dezechilibru poate provoca reactii neplacute.
Alcoolul. Unele persoane iubesc atat de tare alcoolul incat, chiar si in momentele in care sunt bolnave, nu se pot abtine sa nu consume. Toata lumea stie ca alcoolul are un efect negativ asupra corpului omenesc, fie ca suferim sau nu de alergii. Poate provoca cancer sau ciroza daca este consumat in exces. Alcoolul poate declansa o congestie excesiva a gatului si a capului. Daca suferi deja de o congestie din cauza alergiei, alcoolul nu va face decat sa agraveze situatia.
Alimentele grase si grasimile hidrogenate. Reputatia alimentelor grase nu mai poate fi reparata. Cu totii stim ca aceste alimente sunt periculoase pentru sanatate. Nu trebuiesc consumate daca suferim de alergii. Acest lucru poate fi extrem de periculos. Cu cat consumam mai multe preparate prajite, cu atat corpul va produce mai mult mucus. In perioada anului in care alergiile sunt mai prezente, trebuie sa fim atenti sa nu declasam aceastea productie de mucus a corpului.