Ultimele articoleUtile

Antarctica este pregătită pentru tricouri cu mânecă scurtă. Recordul de temperatură a fost depășit!

Temperatura de la o bază de cercetare din Antarctica a atins joi un record de 18,3 grade Celsius (65 Fahrenheit), cu aproape un grad peste nivelul anterior, din urmă cu cinci ani.

Oamenii de știință argentinieni, de la baza Espernaza, care au confirmat înregistrarea, au spus că nu a fost singurul record din săptămâna aceasta. Site-ul național Marambio a înregistrat cea mai ridicată temperatură pentru luna februarie, din 1971. Termometrele au atins acolo 14,1 grade Celsius, peste citirea anterioară din februarie 2013, de 13,8 grade Celsius.

Citește și  Jim Carrey, un artist cu talente multiple

Rapoartele sunt șocante, dar nu surprinzătoare, a spus Frida Bengtsson, care conduce o expediție în Antarctica, pentru grupul ecologic Greenpeace.

„Am fost în Antarctica în ultima lună, cercetând schimbările dramatice prin care această parte a lumii suferă, pe măsură ce planeta noastră se încălzește”, a spus ea. „În ultima lună, am văzut că, coloniile de pinguini au scăzut brusc sub impactul schimbărilor climatice”.

Citește și  Cadavru găsit pe lac, în căutarea actriței Naya Rivera

Antarctica este printre regiunile cu cea mai rapidă încălzire de pe planetă, cu Peninsula Antarctică, unde se află bazele argentiniene, încălzindu-se deosebit de rapid, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale. Temperaturile medii de pe continent au crescut cu aproape 3 grade Celsius în ultimii 50 de ani, iar în acest timp ghețarii de-a lungul coastei de vest a Peninsulei Antarctice s-au retras.

Experții OMM vor investiga acum dacă evenimentul de căldură, înregistrat de oamenii de știință argentinieni, este un fenomen meteorologic cunoscut sub numele de foehn. Acesta este un eveniment obișnuit în regiunile alpine, care implică adesea vânturi mari la altitudine și încălzirea rapidă a aerului în timp ce coboară în pantă sau vârfuri, determinate de diferențe semnificative de presiune a aerului, a declarat OMM într-un comunicat.

Citește și  Philip Rivers isi anunta retragerea

 

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

3 moduri incredibil de simple de a mânca mai puțin zahăr

A mânca mai puțin zahăr nu înseamnă să încerci să schimbi o felie de tort aniversar cu o…
Read more
MondenUltimele articole

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul canadian Donald Sutherland, star de filme printre care The Hunger Games și Don’t Look…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un vin alb românesc produs de Crama La Salina a fost revelația internațională la Concours Mondial de Bruxelles!

Realizare excepțională pe piața mondială a vinurilor pentru Crama La Salina din județul Cluj…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *