Ultimele articoleUtile

Antarctica este pregătită pentru tricouri cu mânecă scurtă. Recordul de temperatură a fost depășit!

Temperatura de la o bază de cercetare din Antarctica a atins joi un record de 18,3 grade Celsius (65 Fahrenheit), cu aproape un grad peste nivelul anterior, din urmă cu cinci ani.

Oamenii de știință argentinieni, de la baza Espernaza, care au confirmat înregistrarea, au spus că nu a fost singurul record din săptămâna aceasta. Site-ul național Marambio a înregistrat cea mai ridicată temperatură pentru luna februarie, din 1971. Termometrele au atins acolo 14,1 grade Celsius, peste citirea anterioară din februarie 2013, de 13,8 grade Celsius.

Citește și  Acele semnale transmise de corpul tau ca telemunca a lasat urme

Rapoartele sunt șocante, dar nu surprinzătoare, a spus Frida Bengtsson, care conduce o expediție în Antarctica, pentru grupul ecologic Greenpeace.

„Am fost în Antarctica în ultima lună, cercetând schimbările dramatice prin care această parte a lumii suferă, pe măsură ce planeta noastră se încălzește”, a spus ea. „În ultima lună, am văzut că, coloniile de pinguini au scăzut brusc sub impactul schimbărilor climatice”.

Citește și  Care sunt beneficiile oului?

Antarctica este printre regiunile cu cea mai rapidă încălzire de pe planetă, cu Peninsula Antarctică, unde se află bazele argentiniene, încălzindu-se deosebit de rapid, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale. Temperaturile medii de pe continent au crescut cu aproape 3 grade Celsius în ultimii 50 de ani, iar în acest timp ghețarii de-a lungul coastei de vest a Peninsulei Antarctice s-au retras.

Experții OMM vor investiga acum dacă evenimentul de căldură, înregistrat de oamenii de știință argentinieni, este un fenomen meteorologic cunoscut sub numele de foehn. Acesta este un eveniment obișnuit în regiunile alpine, care implică adesea vânturi mari la altitudine și încălzirea rapidă a aerului în timp ce coboară în pantă sau vârfuri, determinate de diferențe semnificative de presiune a aerului, a declarat OMM într-un comunicat.

Citește și  Renuntarea la cookie-urile terte deschide o multime de oportunitati

 

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *