MondenUltimele articole

Ashleigh Barty, ca Björn Borg…

Epuizată, australianca, numărul 1 mondial, și-a anunțat sfârșitul carierei. La 25 de ani. La începutul anilor 1980, legendarul suedez a surprins lumea sportului punând punctul final la 26 de ani.

Ashleigh Barty, câștigătoarea Australian Open în ianuarie anul trecut, a surprins lumea tenisului anunțând că își pune capăt carierei. Un final grăbit care amintește de cel al suedezului Björn Borg.

Pe 23 iunie 1983, Björn Borg a luat lumea tenisului pe surprindere, anunțând retragerea sa. Suedezul are 26 de ani. A câștigat Roland-Garros de 6 ori și Wimbledon de 5 ori. Numărul 1 mondial în 1977, a câștigat și Cupa Davis. Profesionist la 17 ani, pur și simplu a avut senzația că a făcut tot ce se putea face. Nu mai avea esența motivației care să-i permită să facă față provocărilor vieții de zi cu zi. În culmea gloriei sale, cel care, prin jocul său (backhandul cu două mâini), aspectul său (bentița lui, cămașa lui Fila, lemnul său, Figura lui Hristos) a propulsat tenisul într-o altă dimensiune sportivă (prin structura sa a fost un pionier în domeniul antrenamentului), economic și mediatic, a fost confruntat cu brutalitate cu o lipsă de încredere.

Citește și  Printul William a contractat coronavirus in cel mai mare secret

„A descoperit că nu are motivația necesară. A descoperit că chiar nu mai avea chef să lupte, să se antreneze patru ore pe zi și să continue. Ajungi într-o situație în care nu ai această combativitate pe care trebuie să o ai, știi ”, a rezumat Lennart Bergelin, antrenorul său. Punctul de rupere datează de la finala pierdută împotriva lui John McEnroe la US Open din 1981, care a avut loc după aceea pierdută împotriva americanului minune, la Wimbledon.

Citește și  Prețuri dezamăgitoare pentru pescarii de homari

„După victoria lui John McEnroe, m-am dus direct la casa pe care o aveam atunci pe Long Island. Am sărit în piscină ca un turist, va spune el mai târziu. Acolo, în timp ce m-am relaxat, mi-am dat seama că motivația nu mai era acolo. În acea zi, la 25 de ani, am decis să-mi opresc cariera. Decizie pe care nu am regretat-o ​​niciodată. Fusesem numărul 1, devenind numărul 2 nu m-a interesat”, a rezumat suedezul în remarci raportate de Le Parisien. Ultimul său meci rămâne o înfrângere împotriva lui Henri Leconte în runda a 2-a la Monte-Carlo, în 1983.

Citește și  Sfaturi pentru curatarea si dezinfectarea casei

Călătoria și suferința care, mulți ani mai târziu, au determinat-o pe Ashleigh Barty (câștigătoare la Roland-Garros 2019, Wimbledon 2021 și Australian Open 2022) să se îndrepte spre ieșire. Ea care își pusese deja cariera pe terenuri în așteptare timp de șaptesprezece luni pentru a practica cricket, înainte de a se întoarce să-și plimbe jocul ei singular, făcut din variații, inspirații, flash-uri.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

“Dușul intern”- ce presupune această băutură despre care se presupune că poate curăța în mod miraculos intestinele?

TikTok nu este niciodată în pană de idei atunci când vine vorba despre rețete pentru…
Read more
SănătateUltimele articole

Grătar fără carne- legume și fructe sănătoase pe care le poți folosi

Fie că este vorba despre alimente de bază ale verii sau despre alimente nutritive care plac…
Read more
SănătateUltimele articole

Studiu: Un somn bun de noapte întărește sistemul imunitar

Dacă vrei să fii bine, asigură-te că dormi suficient. Aceasta este concluzia unui nou studiu…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.