MondenUltimele articole

Ashleigh Barty, ca Björn Borg…

Epuizată, australianca, numărul 1 mondial, și-a anunțat sfârșitul carierei. La 25 de ani. La începutul anilor 1980, legendarul suedez a surprins lumea sportului punând punctul final la 26 de ani.

Ashleigh Barty, câștigătoarea Australian Open în ianuarie anul trecut, a surprins lumea tenisului anunțând că își pune capăt carierei. Un final grăbit care amintește de cel al suedezului Björn Borg.

Pe 23 iunie 1983, Björn Borg a luat lumea tenisului pe surprindere, anunțând retragerea sa. Suedezul are 26 de ani. A câștigat Roland-Garros de 6 ori și Wimbledon de 5 ori. Numărul 1 mondial în 1977, a câștigat și Cupa Davis. Profesionist la 17 ani, pur și simplu a avut senzația că a făcut tot ce se putea face. Nu mai avea esența motivației care să-i permită să facă față provocărilor vieții de zi cu zi. În culmea gloriei sale, cel care, prin jocul său (backhandul cu două mâini), aspectul său (bentița lui, cămașa lui Fila, lemnul său, Figura lui Hristos) a propulsat tenisul într-o altă dimensiune sportivă (prin structura sa a fost un pionier în domeniul antrenamentului), economic și mediatic, a fost confruntat cu brutalitate cu o lipsă de încredere.

Citește și  Sarcina și coronavirusul: niciun pericol de transmitere de la mamă la făt

„A descoperit că nu are motivația necesară. A descoperit că chiar nu mai avea chef să lupte, să se antreneze patru ore pe zi și să continue. Ajungi într-o situație în care nu ai această combativitate pe care trebuie să o ai, știi ”, a rezumat Lennart Bergelin, antrenorul său. Punctul de rupere datează de la finala pierdută împotriva lui John McEnroe la US Open din 1981, care a avut loc după aceea pierdută împotriva americanului minune, la Wimbledon.

Citește și  Italia sfidează UE pentru obligativitatea etichetei cu originea produsului

„După victoria lui John McEnroe, m-am dus direct la casa pe care o aveam atunci pe Long Island. Am sărit în piscină ca un turist, va spune el mai târziu. Acolo, în timp ce m-am relaxat, mi-am dat seama că motivația nu mai era acolo. În acea zi, la 25 de ani, am decis să-mi opresc cariera. Decizie pe care nu am regretat-o ​​niciodată. Fusesem numărul 1, devenind numărul 2 nu m-a interesat”, a rezumat suedezul în remarci raportate de Le Parisien. Ultimul său meci rămâne o înfrângere împotriva lui Henri Leconte în runda a 2-a la Monte-Carlo, în 1983.

Citește și  Celebritatile care recunosc ca au avut probleme cu fertilitatea

Călătoria și suferința care, mulți ani mai târziu, au determinat-o pe Ashleigh Barty (câștigătoare la Roland-Garros 2019, Wimbledon 2021 și Australian Open 2022) să se îndrepte spre ieșire. Ea care își pusese deja cariera pe terenuri în așteptare timp de șaptesprezece luni pentru a practica cricket, înainte de a se întoarce să-și plimbe jocul ei singular, făcut din variații, inspirații, flash-uri.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Sfaturile unui medic pentru a evita gripa și răceala în această iarnă

Ne este destul de greu să nu ne îmbolnăvim când toată lumea în jurul nostru este bolnavă.
Read more
SănătateUltimele articole

Miere de acacia, sirop de agave.. tipuri de zahăr cu indice glicemic de privilegiat

Mai multe tipuri de alimente care îndulcesc și edulcoranți afișează un indice glicemic destul…
Read more
SănătateUltimele articole

Ierburile și mirodeniile care te vor ajuta să te menții sănătos

Adepții nutriției știu foarte bine asta: Mama Natură are o mulțime de beneficii utile pentru…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.