DeliciiUltimele articole

Bazele bucătăriei japoneze

Adori Japonia, bucătăria, cultura ei, dar te pierzi în fața culturii lor culinare. Vă explicăm ABC-ul bucătăriei japoneze.

Algele marine Nori

Este o emblemă a Japoniei. Ea este cea care înconjoară și parfumează ramenul, printre altele. Cultivată de mai bine de 300 de ani, crește în ritmul mareelor ​​și se potrivește perfect cu toate preparatele. Tocată mărunt, parfumează orezul și îți îmbunătățește salatele gourmet.

Takuanul

Este o ridiche galbenă japoneză (numită daikon) pusă în saramură. Această legumă esențială a gastronomiei japoneze ornează multe feluri de mâncare, fie crude, fie fermentate. Servit ca atare, este un acompaniament original pentru mâncărurile dvs. și poate fi gătit și cu orez, de exemplu.

Citește și  Charlie Watts: Omul de jazz care a devenit superstar rock a murit la 80 de ani

Dashi

În japoneză, cuvântul dashi se referă la un bulion făcut din alge marine, pește și ciuperci. Este la fel de esențial ca mirinul sau sosul de soia. Acest potențiator de aromă va aduce rețetelor tale a cincea aromă atât de dragă japonezilor, umami, ceea ce înseamnă „gustos”.

Citește și  La 30, 40 sau 50 de ani, trei strategii anti-oboseală

Tofu

Tofu, bogat în proteine ​​și foarte scăzut în grăsimi, este fabricat din doar trei ingrediente, conform adevăratei tradiții: soia, nigari (un mineral derivat din apa de mare) și apa de mare. Atât ferm cât și matasos, are o textură netedă și un gust foarte dulce.

Shishimi Togarashi

Acest amestec picant de condimente este un clasic în bucătăria japoneză, realizat cu chili, susan negru și alge marine nori și sansho. Japonezii îl folosesc pentru a condimenta tot felul de feluri de mâncare, precum supe, tăiței, carne la grătar, salate și rețete pe bază de orez. De asemenea, va oferi marinadelor acea aromă unică de feluri de mâncare „ca acolo”.

Citește și  Sculpteaza abdomenul fara efort cu tehnica Stomach Vacuum

Yakitori și sos tonkatsu

Sosul Yakitori este ingredientul esențial pentru kebaburile de carne parfumate. De asemenea, se potrivește perfect cu puiul la grătar. Sosul tonkatsu, dulce și condimentat, este ideal pentru a garni fructe de mare prăjite sau coapte.

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.