DeliciiUltimele articole

Bazele bucătăriei japoneze

Adori Japonia, bucătăria, cultura ei, dar te pierzi în fața culturii lor culinare. Vă explicăm ABC-ul bucătăriei japoneze.

Algele marine Nori

Este o emblemă a Japoniei. Ea este cea care înconjoară și parfumează ramenul, printre altele. Cultivată de mai bine de 300 de ani, crește în ritmul mareelor ​​și se potrivește perfect cu toate preparatele. Tocată mărunt, parfumează orezul și îți îmbunătățește salatele gourmet.

Takuanul

Este o ridiche galbenă japoneză (numită daikon) pusă în saramură. Această legumă esențială a gastronomiei japoneze ornează multe feluri de mâncare, fie crude, fie fermentate. Servit ca atare, este un acompaniament original pentru mâncărurile dvs. și poate fi gătit și cu orez, de exemplu.

Citește și  Ce avantaje au aditivii alimentari asupra sanatatii

Dashi

În japoneză, cuvântul dashi se referă la un bulion făcut din alge marine, pește și ciuperci. Este la fel de esențial ca mirinul sau sosul de soia. Acest potențiator de aromă va aduce rețetelor tale a cincea aromă atât de dragă japonezilor, umami, ceea ce înseamnă „gustos”.

Citește și  Schimbari pozitive pe care le vei constata dupa ce renunti la fumat

Tofu

Tofu, bogat în proteine ​​și foarte scăzut în grăsimi, este fabricat din doar trei ingrediente, conform adevăratei tradiții: soia, nigari (un mineral derivat din apa de mare) și apa de mare. Atât ferm cât și matasos, are o textură netedă și un gust foarte dulce.

Shishimi Togarashi

Acest amestec picant de condimente este un clasic în bucătăria japoneză, realizat cu chili, susan negru și alge marine nori și sansho. Japonezii îl folosesc pentru a condimenta tot felul de feluri de mâncare, precum supe, tăiței, carne la grătar, salate și rețete pe bază de orez. De asemenea, va oferi marinadelor acea aromă unică de feluri de mâncare „ca acolo”.

Citește și  Aloe Vera, ingredientul minune pentru gingiile tale

Yakitori și sos tonkatsu

Sosul Yakitori este ingredientul esențial pentru kebaburile de carne parfumate. De asemenea, se potrivește perfect cu puiul la grătar. Sosul tonkatsu, dulce și condimentat, este ideal pentru a garni fructe de mare prăjite sau coapte.

Related posts
SănătateUltimele articole

Patru plante pentru a evita pofta de dulce

Uneori, pofta de zahăr este irezistibilă și ne dorim să nu putem ceda. Anumite plante sunt…
Read more
SănătateUltimele articole

Psyllium, acest aliat care pune capăt disconfortului și durerilor de stomac

Bogată în fibre, această plantă din zonele deșertice ajută intestinele leneșe și, ca bonus…
Read more
SănătateUltimele articole

Cinci exerciții de respirație recomandate pentru a reduce anxietatea

Dificultăți de respirație, inimă palpitantă… Aceste reacții pot fi cele de dragoste…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.