DeliciiUltimele articole

Bazele bucătăriei japoneze

Adori Japonia, bucătăria, cultura ei, dar te pierzi în fața culturii lor culinare. Vă explicăm ABC-ul bucătăriei japoneze.

Algele marine Nori

Este o emblemă a Japoniei. Ea este cea care înconjoară și parfumează ramenul, printre altele. Cultivată de mai bine de 300 de ani, crește în ritmul mareelor ​​și se potrivește perfect cu toate preparatele. Tocată mărunt, parfumează orezul și îți îmbunătățește salatele gourmet.

Takuanul

Este o ridiche galbenă japoneză (numită daikon) pusă în saramură. Această legumă esențială a gastronomiei japoneze ornează multe feluri de mâncare, fie crude, fie fermentate. Servit ca atare, este un acompaniament original pentru mâncărurile dvs. și poate fi gătit și cu orez, de exemplu.

Citește și  Curry, cheese naan, muraturi…iata tot ce trebuie sa stii despre adevarata bucatarie indiana

Dashi

În japoneză, cuvântul dashi se referă la un bulion făcut din alge marine, pește și ciuperci. Este la fel de esențial ca mirinul sau sosul de soia. Acest potențiator de aromă va aduce rețetelor tale a cincea aromă atât de dragă japonezilor, umami, ceea ce înseamnă „gustos”.

Citește și  Și Norvegia se adaptează la încălzirea globală, a început schiul în săli!

Tofu

Tofu, bogat în proteine ​​și foarte scăzut în grăsimi, este fabricat din doar trei ingrediente, conform adevăratei tradiții: soia, nigari (un mineral derivat din apa de mare) și apa de mare. Atât ferm cât și matasos, are o textură netedă și un gust foarte dulce.

Shishimi Togarashi

Acest amestec picant de condimente este un clasic în bucătăria japoneză, realizat cu chili, susan negru și alge marine nori și sansho. Japonezii îl folosesc pentru a condimenta tot felul de feluri de mâncare, precum supe, tăiței, carne la grătar, salate și rețete pe bază de orez. De asemenea, va oferi marinadelor acea aromă unică de feluri de mâncare „ca acolo”.

Citește și  Cum sa amenajezi dormitorul in stilul Feng Shui

Yakitori și sos tonkatsu

Sosul Yakitori este ingredientul esențial pentru kebaburile de carne parfumate. De asemenea, se potrivește perfect cu puiul la grătar. Sosul tonkatsu, dulce și condimentat, este ideal pentru a garni fructe de mare prăjite sau coapte.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Cele mai proaste alimente și băuturi pentru dinți

Îngrijirea dinților tăi trece printr-o bună igienă orală dar și prin conținutul farfurii.
Read more
SănătateUltimele articole

Top beneficii ale consumul de fistic pentru sănătate

Fisticul este extrem de interesant atât pentru starea ta de sănătate, cât și pentru a te…
Read more
MondenUltimele articole

În umbra sinistră a cazului R. Kelly, căsătoria sa ilegală cu cântăreața de atunci în vârstă de 15 ani Aaliyah

Interpretul melodiei I Believe I Can Fly, condamnat pe 29 iunie la 30 de ani de închisoare pentru…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.