DeliciiUltimele articole

Bazele bucătăriei japoneze

Adori Japonia, bucătăria, cultura ei, dar te pierzi în fața culturii lor culinare. Vă explicăm ABC-ul bucătăriei japoneze.

Algele marine Nori

Este o emblemă a Japoniei. Ea este cea care înconjoară și parfumează ramenul, printre altele. Cultivată de mai bine de 300 de ani, crește în ritmul mareelor ​​și se potrivește perfect cu toate preparatele. Tocată mărunt, parfumează orezul și îți îmbunătățește salatele gourmet.

Takuanul

Este o ridiche galbenă japoneză (numită daikon) pusă în saramură. Această legumă esențială a gastronomiei japoneze ornează multe feluri de mâncare, fie crude, fie fermentate. Servit ca atare, este un acompaniament original pentru mâncărurile dvs. și poate fi gătit și cu orez, de exemplu.

Citește și  Mancarea picanta: benefica sau daunatoare?

Dashi

În japoneză, cuvântul dashi se referă la un bulion făcut din alge marine, pește și ciuperci. Este la fel de esențial ca mirinul sau sosul de soia. Acest potențiator de aromă va aduce rețetelor tale a cincea aromă atât de dragă japonezilor, umami, ceea ce înseamnă „gustos”.

Citește și  Philip Rivers isi anunta retragerea

Tofu

Tofu, bogat în proteine ​​și foarte scăzut în grăsimi, este fabricat din doar trei ingrediente, conform adevăratei tradiții: soia, nigari (un mineral derivat din apa de mare) și apa de mare. Atât ferm cât și matasos, are o textură netedă și un gust foarte dulce.

Shishimi Togarashi

Acest amestec picant de condimente este un clasic în bucătăria japoneză, realizat cu chili, susan negru și alge marine nori și sansho. Japonezii îl folosesc pentru a condimenta tot felul de feluri de mâncare, precum supe, tăiței, carne la grătar, salate și rețete pe bază de orez. De asemenea, va oferi marinadelor acea aromă unică de feluri de mâncare „ca acolo”.

Citește și  Îmi place de Crăciun!

Yakitori și sos tonkatsu

Sosul Yakitori este ingredientul esențial pentru kebaburile de carne parfumate. De asemenea, se potrivește perfect cu puiul la grătar. Sosul tonkatsu, dulce și condimentat, este ideal pentru a garni fructe de mare prăjite sau coapte.

Despre autor

Related posts
MondenUltimele articole

Un gentleman perfect, Joaquin Phoenix ajustează rochia partenerei sale, Rooney Mara, pe covorul roșu din Los Angeles

Actrița a roșit atunci când partenerul ei s-a aplecat pentru a-i ajusta rochia, sâmbătă, la…
Read more
DeliciiSănătateUltimele articole

De ce această băutură în tendințe este și extrem de benefică pentru sănătate?

Matcha, această pudră de ceai verde, de origine japoneză, ne-a cucerit de ceva vreme ceștile.
Read more
Ultimele articoleVicii

MINA Cluj - cel mai mare centru de artă imersivă din Europa se deschide pe 1 noiembrie!

MINA Museum of Immersive New Art va inaugura un nou spațiu permanent la Cluj-Napoca pe data de 1…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.