SănătateUltimele articole

Ce este coerența cardiacă, tehnica ideală pentru a te calma instant?

Dacă ești activă pe rețelele sociale, cu siguranță că ai auzit de coerența cardiacă, o tehnică din ce în ce mai populară în ultima vreme. Dar oare ce înseamnă aceasta cu adevărat? Care sunt beneficiile sale și mai ales, cum se poate aplica aceasta în viața de zi cu zi?

Definiție- ce este coerența cardiacă?

Coerența cardiacă se poate defini drept o stare de echilibru între sistemul nervos simpatic și sistemul nervos parasimpatic. Primul este sistemul de adaptare care se poate declanșa în caz de amenințări, al doilea este sistemul de reecuperare după ce pericolul a trecut. Respirația de coerență cardiacă nu este naturală. În general, respirăm de 12 până la 15 ori pe minut în repaus. Ritmul cardiac nu este constant, ci variază tot timpul. Este vorba de haosul cardiac, care reprezintă starea normală a ritmului cardiac și o dovadă că suntem capabili să ne adaptăm rapid la diferite situații din mediul nostru. Coerența cardiacă, pe de altă parte, nu este o respirație spontană. În coerența cardiacă, respirăm de 6 ori la rând pe minut, adică în mod voluntar și regulat.

Citește și  Top 5 cele mai căutate mărci de ochelari de soare

Cum funcționează?

De ceva luni încoace, lumea vorbește doar despre coerența cardiacă. Conform adepților săi, ar fi vorba despre cea mai eficientă tehnică pentru a te elibera de stres. În mod concret, este vorba despre exerciții de respirație de practicat în fiecare zi pentru a regla frecvența cardiacă. Pentru a o practica, va trebui să reții cifra 365: acest exercițiu se compune deci din șase respirații pe minut de efectuat cinci minute și asta, de trei ori pe zi. Este un exercițiu simplu care nu are deloc contra indicații și care are doar efecte pozitive și care trebuie să fie practicat de trei ori pe zi,tot la patru ore.

Citește și  SUA a executat azi noapte prima femeie deținută, din 1953 până în prezent

Beneficiile sale

Nu vezi cum un simplu exercițiu în viața de zi cu zi îți poate transforma în bine viața? Ar trebui să te aștepți să citești numai bine despre aceste exerciții! Practicată în fiecare zi, timp de măcar două săptămâni, această tehnică poate diminua hipertensiunea, riscurile de probleme cardiovasculare, anxietatea, poate diminua problemele de atenție și mări concentrarea.

Citește și  Emma Stone a nascut in secret

Coerența cardiacă poate în același timp să diminueze nivelul de cortizol, un hormon care este produs de stres, care favorizează luarea în greutate la nivelul abdomenului. Astfel, poți să renunți la ronțăială și să reglezi nivelul de zahăr.

O mulțime de motive pentru a integra această tehnică în viața de zi cu zi, nu-i așa?

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

De ce putem vedea Luna la lumina zilei?

Este posibil să ceri să îți aducă cineva Luna de pe cer ziua? Trebuie doar să te uiți la ea…
Read more
DeliciiUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty anunță vânzarea unui ansamblu de case tradiționale langă Viscri, la prețul de 495.000 €

Romania Sotheby’s International Realty anunță o nouă oportunitate excepțională pentru…
Read more
DeliciiUltimele articole

APEX SPEED FEST: Festivalul de motorsport care aduce adrenalină și pasiune în inima Bucureștiului!

Pe 2-3 septembrie, Piața Constituției va deveni scena unui festival de motorsport de excepție.
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.