SănătateUltimele articole

Cele mai delicioase salate cu năut

Cunoscut pentru calitățile sale nutritive, năutul poate fi consumat atât cald, cât și rece. Într-o salată, va constitui un preparat complet și sățios. O bună alternativă la salatele de paste și cartofi.

Bogate în proteine, vitamine și fibre, leguminoasele sunt adesea uitate în dulapuri. Utilizarea lor este adesea limitată la mâncarea de confort de iarnă, cum ar fi salatele de linte sau cușcușul. Cu toate acestea, ele pot fi consumate și reci, în salate care sunt atât nutritive, cât și proaspete. Năutul este o soluție originală și interesantă. Este cea mai bună sursă de proteine de origine non-animală, ceea ce reprezintă un avantaj pentru vegani, vegetarieni și flexitariani. Se cultivă și se recoltează între iulie și septembrie. Un alt motiv bun pentru a-l consuma rece într-una dintre cele mai delicioase rețete de salate cu năut. Dar este, de asemenea, foarte ușor să folosești năutul din conservă.

Citește și  3 modalitati usoare de a economisi energie

În salatele mediteraneene

Foarte sățios năutul poate fi un pic uscat. Prin urmare, ar trebui să încercăm să îl facem proaspăt și să îl combinăm cu ingrediente suculente. Bucătăria mediteraneană din care face parte oferă multe soluții în acest sens. De exemplu, poate fi combinat cu o salată grecească, cu brânză feta (sau alte brânzeturi proaspete), a cărei dulceață și moliciune vor contrasta plăcut cu consistența sa. Legumele de vară, cum ar fi roșiile, castraveții sau ardeii, sunt, de asemenea, binevenite pentru a-l însoți. Bineînțeles, nu uita să îl stropești cu o cantitate generoasă de ulei de măsline.

Citește și  Vedetele emblematice care s-au căsătorit cu un membru al unei familii regale

Sau în mâncăruri picante

Năutul are un gust mai degrabă discret, chiar făinos, așa că are nevoie de arome puternice pentru a-l condimenta. Într-o salată mediteraneană, se poate folosi mentă, coriandru, usturoi sau chimen. Dar poți folosi și produse picante și le poți însoți cu chili sau chorizo. În mod similar, năutul este o bază interesantă pentru salatele cu fructe de mare, cum ar fi peștele gras (ton, anșoa etc.) sau anumite fructe de mare (calmar sau midii).

Citește și  Eva Herzigova: ”M-am îndrăgostit de Torino și acum caut o casă aici”

Foarte prezent în bucătăria orientală, năutul poate fi folosit și în salatele tabbouleh sau bulgur. Calitățile sale nutritive îl fac un fel de mâncare complet și chiar mai satisfăcător. Pentru un plus de originalitate, poate fi însoțit de o notă dulce, de exemplu portocală sau rodie.

Alte combinații ce merită să fie încercate:

  • Salată cu năut, mango și avocado.
  • Salată cu năut, pui, rodie și ardei.
  • Salată cu năut, mere și morcovi.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Care sunt beneficiile unui suc smoothie?

Beneficiile unui suc smoothie pentru sănătate și starea ta de bine sunt incontestabile. Grație…
Read more
DeliciiUltimele articole

Primele staruri ale muzicii, confirmate la Brașov Jazz & Blues Festival 2024

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine…
Read more
SănătateUltimele articole

Dieta japoneză sau secretele postului în stil japonez

În bestsellerul său „Arta japoneză a postului”, Dr. Nagumo promite pierderea în…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.