DeliciiUltimele articole

Croația- ce insulă poți alege pentru un sejur paradisiac?

Insulele din Croația oferă o multitudine de posibilități pentru un sejur de vis și fiecare propune un sejur cu adevărat incredibil. Care sunt comorile insulare de explorat de-a lungul Coastei Adriatice?

Croația este o destinație de vacanță care continuă să crească în popularitate, iar acest lucru se datorează în mare parte insulelor sale magnifice. Cu peste 1.000 de insule și insulițe împrăștiate de-a lungul coastei Adriaticii, poate fi greu să alegi pe care să o vizitezi. Fiecare insulă are propriile caracteristici unice, de la plaje imaculate la sate de pescari fermecătoare și situri istorice fascinante. Iată o trecere în revistă a celor mai încântătoare insule din Croația pentru o vacanță de vis.

Citește și  Alimentele cele mai bogate în vitamina D

Hvar, glamour și frumusețe naturală într-un singur loc

Considerată drept una din cele mai frumoase insule din Croația, Hvar este o destinație must see pentru cei care sunt în căutare de experiențe glamour și de relaxare. Este o insulă celebră pentru plajele sale spectaculoase, apele sale cristaline și câmpurile sale cu lavandă frumos mirositoare. Trebuie să vizitezi și vechiul oraș Hvar, cu străduțele sale pavate, clădirile sale istorice, dar și fortăreața sa. Hvar are și o viață nocturnă extrem de animată, cu numeroase baruri și cluburi la modă.

Korčula, farmecul medieval

Este o destinație foarte frumoasă, cel mai adesea numită și Mica Dubrovnik, asta datorită farmecului său medieval foarte bine conservat. Înconjurată de pereți fortificați, această destinație este un veritabil labirint de străduțe înguste, pline de buticuri, restaurante și galerii de artă. Este o insulă celebră și datorită faptului că aici s-a născut Marco Polo, a cărui casă natală încă se mai poate vizita.

Citește și  Facebook este acuzat că a urmărit utilizatorii Instagram prin intermediul camerelor

De asemenea, poți profita de plajele cu pietriș și de golfulețele izolate pentru momente de relaxare absolută.

Brač, pentru plaje de vis și activități nautice

Iată una din cele mai aprciate insule din Croația. Mai ales datorită celebrei sale plaje, Zlatni Rat. Este ca și o limbă mai îngustă de nisip care avansează în marea în nuanțe de turcoaz. Este ideală pentru sporturile nautice, dar și pentru sătucul său pitoresc Bol, cu frumoasele sale căsuțe cu piatră albă și fermecătorul său litoral.

Citește și  Nori, kombu, spirulina...iata de ce ar trebui sa consumi alge zilnic

Vis, o insulă cu o frumusețe sălbatică și autentică

Vis este una dintre cele mai îndepărtate insule de pe coasta croată, ceea ce o face o destinație ideală pentru cei care doresc să se îndepărteze de agitația turistică. Insula oferă un peisaj sălbatic și nealterat, cu golfulețe izolate, peșteri marine și podgorii pitorești. Orașul vechi din Vis, cu străzile sale pietruite și casele din piatră, emană o atmosferă autentică și liniștită. Nu uita să guști din bucătăria locală, cu preparate din pește proaspăt și vinuri de pe insulă.

 

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Idei de rețete pentru a face pe toată lumea să iubească varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este departe de a fi preferata tinerilor și a bătrânilor deopotrivă. Cu toate…
Read more
SănătateUltimele articole

Cum poti regla in mod natural nivelul de zahar din sange? Top 3 cele mai bune alimente pentru a echilibra zaharul din sange fara medicamente

Pentru persoanele cu prediabet, diabet sau alte afectiuni care afecteaza nivelul de zahar din sange…
Read more
SănătateUltimele articole

7 solutii eficiente pentru a stopa pofta de zahar

Este zaharul un aliment care creeaza dependenta? Pentru comunitatea stiintifica, aceasta este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.