DeliciiUltimele articole

De ce putem vedea Luna la lumina zilei?

Este posibil să ceri să îți aducă cineva Luna de pe cer ziua? Trebuie doar să te uiți la ea pentru a o înțelege mai bine. Dar de ce vedem uneori Luna în mijlocul zilei? Este o întrebare de copil, dar și mulți adulți și-o pun: de ce apare uneori Luna pe cer în mijlocul zilei?

Luna, pe de altă parte, se rotește în jurul Pământului, astfel încât uneori se află pe partea opusă Soarelui (și, prin urmare, este vizibilă pentru pământeni în mijlocul nopții), iar alteori se află pe aceeași parte cu Soarele (și, prin urmare, este vizibilă pentru pământeni în mijlocul zilei).

Cu toate acestea, mai este un lucru important de adăugat: forma sa. Ceea ce vedem noi este partea luminată a Lunii. Dacă Luna este orientată cu fața spre Soare, întreaga parte orientată spre Pământ este bine luminată: se poate vedea un disc frumos, o Lună plină.

Citește și  Celebritatile care recunosc ca au avut probleme cu fertilitatea

Este un pic ca și cum ai citi o carte: cu o lampă deasupra umărului, paginile sunt bine luminate și cititul este ușor. Pe de altă parte, dacă Luna se află aproape în aceeași direcție cu Soarele, nu numai că Soarele ne orbește, dar nu avem acces decât la partea neiluminată a Lunii: este imposibil să vedem ceva (este o Lună nouă)!

În direcțiile intermediare între aceste două extreme, vom vedea doar o fracțiune din disc, de la o semilună subțire (chiar înainte sau după Luna nouă) la un disc aproape complet (chiar înainte sau după Luna plină), trecând prin semiluni (primul și ultimul sfert, chiar între Luna nouă și Luna plină).

Citește și  Fiica legendei din Columbia, Rene Higuita, pozează goală în timp ce își acoperă modestiile cu mănuși de portar

Luna este o reflexie perfectă a razelor Soarelui, care apoi „ricoșează” pe Pământ, astfel încât poate fi văzută în plină zi, înconjurată de un cer albastru intens. Acest lucru se datorează faptului că diametrul Lunii este atât de mare încât poate reflecta lumina Soarelui chiar și în plină zi.

Atunci când Luna este vizibilă la lumina zilei, aceasta este poziționată destul de departe de Soare, deoarece orbitează în jurul Pământului. Atunci când unghiul dintre Lună și Soare este suficient de mare, Luna poate fi văzută la lumina zilei. Acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, ceea ce explică de ce nu este întotdeauna vizibilă în timpul zilei.

Luna orbitează în jurul Pământului în 27 de zile, iar în fiecare zi se deplasează cu un unghi de 13 grade în raport cu poziția pe care o avea cu o zi înainte. În funcție de locul în care se află în raport cu planeta noastră, Luna răsare cu 52 de minute mai târziu decât în ziua precedentă. Din cauza acestei „întârzieri”, Luna devine uneori vizibilă în timpul zilei. Cu toate acestea, roca poroasă de pe suprafața Lunii absoarbe o parte din radiații și le reflectă în nicio direcție anume: acest lucru este cunoscut sub numele de lumină polarizată.

Citește și  Vedetele care s-au căsătorit cu amantul sau amanta lor

De asemenea, trebuie remarcat faptul că Luna plină poate fi văzută doar noaptea. Așadar, dacă poți vedea Luna dimineața, este pentru că este necesar.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Unde este situată cea mai îngustă stradă din lume?

Cea mai îngustă stradă din lume, aproape la fel de lată ca o foaie de hârtie A4, se află în…
Read more
DeliciiUltimele articole

Destinații magice demne de un basm Disney

Știai că decorurile din filmele tale Disney preferate sunt inspirate din veritabile destinații?
Read more
SănătateUltimele articole

Trei trucuri pentru energie și bună dispoziție în sezonul rece

Pentru a combate oboseala specifică iernii și pentru a-ți stimula energia, descoperă trei…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.