DeliciiUltimele articole

Cum să-ți prepari și să gătești pieptul de rață la perfecțiune?

Pieptul de rață poate fi gătit în toate sosurile și este adesea preferat curcanului sau caponului în perioada Crăciunului. Această bucată nobilă, care face parte din pieptul îngrășat al raței, este apreciată pentru carnea fină și gustoasă. Fie ca e gustat dulce si sarat ca in aceasta marinada cu miere si otet balsamic sau intr-o varianta mai clasica, ca aceasta reteta gourmet de mazare, bucata de carne, inainte de gustare, trebuie preparata intr-un mod cu totul special. Iată pașii și sfaturile pentru a obține pieptul de rață perfect, precum și un videoclip explicativ propus de bucătarul Pierre Lefebvre.

Alege-ți pieptul de rață

Pentru a selecta un piept de rata de calitate incepem prin a ne orienta spre rasa potrivita. Numai rațele „mulard” și „guler verde” au dreptul la denumirea „magret”. Prin urmare, este imposibil să greșești dacă citești corect eticheta. Apoi, preferăm carnea din Sud-Vest, organică sau Label Rouge. In ceea ce priveste aspectul, pieptul de rata trebuie sa fie bine rotunjit, in niciun caz „plat”. Deseori vândut sub vid, se păstrează mai mult timp și poate fi astfel congelat dacă este necesar.

Citește și  Și Norvegia se adaptează la încălzirea globală, a început schiul în săli!

Ustensilele necesare pentru rețetă

Deoarece această rețetă implică două metode de gătit, necesită accesorii diferite. În primul rând, veți avea nevoie de o tabla de tăiat, un cuțit ascuțit, un vas rezistent la cuptor, o tigaie antiaderență și, bineînțeles, sare și piper.

Reteta in 3 pasi

  1. Pregătirea înainte de gătit

Îndepărtați membrana, partea sângeroasă și nervii folosind cuțitul de pe partea de carne a pieptului de rață. De asemenea, degresați excesul de grăsime de jur împrejur. Întoarceți rața și crestați, tăind grăsimea, fără a tăia carnea, într-o mișcare paralelă pe toată lățimea pieptului de rață. Ocoliți apoi repetați aceeași operațiune perpendicular, ieșind o crestare în romb. Aveți grijă să nu distanțați prea mult crestăturile (aproximativ 1,5 cm). Această tehnică gătește uniform partea grasă și o face crocantă pentru a putea fi mâncată. Se condimenteaza tot pieptul de rata, pe fiecare parte.

  1. Mai întâi gătirea într-o tigaie
Citește și  Mike Godoroja & Blue Spirit: #Șase cu prietenii

Încinge tigaia la foc mediu. Când este fierbinte, puneți grăsimea de rață de pe piele în jos. Lăsați grăsimea să se topească în tigaie câteva minute și îndepărtați excesul de grăsime într-un recipient în timpul gătirii. Continuați să gătiți câteva minute (nu depășiți zece minute în timpul total de gătire). Întoarceți pieptul de rață în jos și prăjiți doar 30 de secunde.

  1. A doua coacere

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Pune pieptul de rață pe tava de copt pe partea de carne. Coaceți 10 minute pentru un piept de rață rar, 12 până la 13 minute pentru un piept de rață roz și aproximativ cincisprezece minute pentru un piept de rață mediu. Lăsați carnea acoperită cu folie de aluminiu să se odihnească 10 minute după care o scoateți din cuptor pentru a o relaxa apoi savurați.

Citește și  Bruce Willis si Demi Moore – care este adevaratul motiv al despartirii?

Garnitura

Legume, cereale, amidon: totul este perfect cu pieptul de rata. Preferăm gătitul fiert sau doar legumele prăjite pentru a evidenția partea gourmet. De asemenea, nu ezităm să ne asortăm pieptul de rață cu legume gratinate ca și cu marele clasic și mereu atât de gustos gratin dauphinois. Ai grija, insa, sa nu amesteci pieptul de rata cu acompaniamente prea lichide; din moment ce este carne rosie, este deci sangeroasa iar combinatia la gust nu este foarte placuta. O altă idee bună este să te joci cu condimente, precum chutneys, cu caise de exemplu, sau cu sosuri precum ardeiul. Nu uitam de amestecul dulce si sarat care se potriveste perfect cu mancarea. In fine, pentru o varianta de lux, pieptul de rata Rossini, cu o felie de foie gras la tigaie, este o masa de sarbatori prin excelenta.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

3 moduri incredibil de simple de a mânca mai puțin zahăr

A mânca mai puțin zahăr nu înseamnă să încerci să schimbi o felie de tort aniversar cu o…
Read more
MondenUltimele articole

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul canadian Donald Sutherland, star de filme printre care The Hunger Games și Don’t Look…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un vin alb românesc produs de Crama La Salina a fost revelația internațională la Concours Mondial de Bruxelles!

Realizare excepțională pe piața mondială a vinurilor pentru Crama La Salina din județul Cluj…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.