MondenUltimele articole

Dior aruncă zarurile pentru noua lume într-o paradă pop strălucitoare

După mai multe sezoane de restricții, această paradă a modei se reconectează cu publicul față în față. Pentru această întoarcere la realitate, Maria Grazia Chiuri își prezintă formula New Look într-un tribut adus modei anilor șaizeci.

Decorul

Cu siguranță, moda vrea să se joace. În grădinile Tuileries din Paris, un joc de lumini și scene, reprodus peste 1000 m3 de volum, servește drept decor pop pentru noua colecție primăvară-vară din casa de pe bulevardul Montaigne. Este inspirat din Jocul absurdului, o lucrare creată în 1965 de italianca Anna Paparatti. Prin încredințarea acestei figuri a scenei artistice din anii 1960 cu scenografia spectacolului de modă Dior primăvară-vară 2022, Maria Grazia Chiuri este astfel fidelă obișnuinței sale de a onora un designer feminist. Într-un moment în care entuziasmul stilurilor de viață pre-pandemice se întoarce, directorul artistic intenționează, de asemenea, să pună la îndoială „noua lume” prin prisma acestui joc de noroc care include 63 de cutii și câteva capcane înainte de a ajunge la sfârșit ca o spirală.

Alura

Există un aspect retro la aceste fete tinere în rochii de piersic și cizme plate cu piciorul pătrat. Explorarea ne duce la începutul anilor 1960, un moment în care minifusta și culorile îndrăznețe  erau purtate cu măreție. Această perioadă, sinonimă cu mari schimbări în garderoba feminină, este astăzi imprimată pe podiumul Dior printr-o garderobă dinamică. Designerul oferă colorama pop și suculentă (mandarină, verde iarbă, lămâie, zmeură …), genul rău al tăieturilor la cutie, paltoanelor rafinate, cizmelor plate înalte (aici, purtate cu fuste mici) și bebelușilor în mai multe flanșe. Găsim unele dintre aceste piese texturate în broderii 3D și în nailon care reinventează volume. Pe scurt, o garderobă completă pentru reinventarea anilor șaizeci.

Accesoriul

Pantoful plat. Designerul aplică această formulă tuturor siluetelor sale gata de purtat. Ca și cum ar însemna că în acest nou joc de modă post-pandemic este trecerea estetică a unei femei cuceritoare în tocuri înalte la un ritm mai puțin restrâns, marcat de libertate, experimentare și rebeliune.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Idei de rețete pentru a face pe toată lumea să iubească varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este departe de a fi preferata tinerilor și a bătrânilor deopotrivă. Cu toate…
Read more
SănătateUltimele articole

Cum poti regla in mod natural nivelul de zahar din sange? Top 3 cele mai bune alimente pentru a echilibra zaharul din sange fara medicamente

Pentru persoanele cu prediabet, diabet sau alte afectiuni care afecteaza nivelul de zahar din sange…
Read more
SănătateUltimele articole

7 solutii eficiente pentru a stopa pofta de zahar

Este zaharul un aliment care creeaza dependenta? Pentru comunitatea stiintifica, aceasta este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.