MondenUltimele articole

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos care și-a împărțit miliardele fără să numere

În 2019, divorțul ei de Jeff Bezos, fondator și CEO al Amazon, a făcut-o a treia cea mai bogată femeie din lume. Averea ei, estimată la 53 de miliarde de dolari, o împarte fără să ia în calcul, cu toată discreția. Luați atenție asupra unui revoluționar de cadouri, care este, de asemenea, un romancier.

MacKenzie Scott s-a trezit aruncată în lumina reflectoarelor în circumstanțe destul de dureroase. La începutul anului 2019, un tabloid american, National Enquirer, a publicat un mesaj text foarte privat de la Jeff Bezos, fondatorul gigantului de comerț electronic Amazon, către jurnalista Lauren Sánchez, cu care avea o aventură. Cuplul Bezos, deja separat de câteva luni, și-a anunțat apoi oficial separarea într-un mod foarte civil. MacKenzie nu este genul de femeie care să-și soluționeze divorțul în instanță. După câteva luni de negocieri discrete, ea a obținut 4% din titlurile Amazon. În dreptul unei semnături în partea de jos a contractului, ea a devenit a treia cea mai bogată femeie din lume.

Citește și  10 cele mai populare tipuri de pizza din intreaga lume

Dar, spre deosebire de fostul ei soț, care se bucură de vacanțe de lux pe iaht și de capcanele bogăției  care cântărește peste 100 de miliarde de dolari, MacKenzie Scott, în vârstă de 51 de ani, are un plan complet diferit. Ea a semnat imediat The Giving Pledge, programul lansat de miliardarii Bill Gates și Warren Buffett, în care cei foarte norocoși s-au angajat să doneze jumătate din averea lor unor lucrări filantropice în timpul vieții lor. O promisiune pe care fostul ei soț a refuzat să o facă până acum.

Vezi și: Elon Musk si Grimes, un cuplu enigmatic

Va merge chiar mai departe: sosirea pandemiei crește brusc inegalitățile economice și urgența de a da celor mai defavorizați. În iulie 2020, MacKenzie Scott publică o primă postare pe site-ul Medium, care zguduie lumea filantropiei. Prin sumele pe care le anunță în primul rând: singură, fără a fi creat o fundație sau o structură ad hoc, a plătit deja 1,7 miliarde de dolari către 116 asociații americane în câteva luni. Mai presus de toate, ea vrea să contribuie, prin donațiile sale, la împărtășirea beneficiilor de care a beneficiat. „Nu există nicio îndoială în mintea mea că bogăția unei persoane este produsul efortului colectiv și al structurilor sociale care oferă oportunități pentru unii și prezintă obstacole pentru mulți alții”, a spus ea. Ea explică faptul că și-a îndreptat donațiile către nouă cauze neglijate, inclusiv echitatea rasială, egalitatea LGBTQ +, egalitatea de gen, sănătatea publică și schimbările climatice.

Citește și  Iată regimul alimentar ideal pentru un creier sănătos

În cele din urmă, MacKenzie Scott acționează într-un mod total diferit față de colegii săi filantropi: banii sunt dați fără nicio condiție sau responsabilitate pentru modul în care sunt cheltuiți. Urmează un al doilea post în decembrie 2020, în care explică faptul că a recrutat o mică echipă, cu care a efectuat cercetări și de această dată a selectat 384 de asociații, pe care le numește. Au primit mai mult de 4 miliarde de dolari în donații, aducând totalul la 6 miliarde de dolari în mai puțin de un an.

Citește și  5 condimente și ierburi care te fac fericit

MacKenzie Scott nu intenționează să se oprească aici, mai ales că acum este însoțită. La începutul lunii martie, ea a anunțat că s-a recăsătorit cu Dan Jewett, profesor de chimie la liceul copiilor ei. Acesta din urmă tocmai a semnat The Giving Pledge: „Prin cea mai fericită dintre coincidențe, sunt căsătorit cu unul dintre cei mai generoși și amabili oameni pe care îi cunosc și mă alătur ei angajamentului de a transmite o avere colosală pentru a servi celorlalți”. Cuplul își poate permite: chiar și după ce au donat 6 miliarde de dolari, MacKenzie Scott rămâne mai bogată decât era la începutul anului 2020, datorită performanței excepționale a pieței bursiere a Amazonului în timpul pandemiei.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

“Dușul intern”- ce presupune această băutură despre care se presupune că poate curăța în mod miraculos intestinele?

TikTok nu este niciodată în pană de idei atunci când vine vorba despre rețete pentru…
Read more
SănătateUltimele articole

Grătar fără carne- legume și fructe sănătoase pe care le poți folosi

Fie că este vorba despre alimente de bază ale verii sau despre alimente nutritive care plac…
Read more
SănătateUltimele articole

Studiu: Un somn bun de noapte întărește sistemul imunitar

Dacă vrei să fii bine, asigură-te că dormi suficient. Aceasta este concluzia unui nou studiu…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.