MondenUltimele articole

Miliardarul fondator de la Amazon, Jeff Bezos, va zbura în spațiu luna viitoare

Miliardarul lui Amazon, Jeff Bezos, a declarat luni că el și fratele său, Mark, vor zbura pe prima cursă  spațială cu echipaj de la compania sa de navete, Blue Origin, luna viitoare.

„De când aveam cinci ani, am visat să călătoresc în spațiu. Pe 20 iulie, voi face această călătorie împreună cu fratele meu”, a declarat Bezos, care este una dintre cele mai bogate persoane din lume, într-o postare pe Instagram.

Bezos, care urmează să renunțe la funcția de șef Amazon pe 5 iulie, se va alătura câștigătorului unei licitații pentru un loc pe primul zbor spațial de la Blue Origin. Bezos, colegul miliardarilor Elon Musk și Richard Branson au investit miliarde de dolari pe startup-urile lor de rachete, dar Bezos va fi primul dintre cei trei care va călători efectiv în spațiu pe o navă spațială dezvoltată de propria sa companie.

Citește și  Emma Raducanu se alatura casei Dior pentru frumusete si moda

Sonda spațială Blue Origin, care este pregătită să transporte pe Bezos și alții, a avut 15 zboruri de testare, dintre care niciunul nu a avut pasageri la bord. Blue Origin a închis prima rundă a licitației luna trecută și a declarat că a primit peste 5.200 de ofertanți din 136 de țări, fără a dezvălui cea mai mare ofertă din rundă. Cea mai mare ofertă actuală s-a ridicat la 2,8 milioane de dolari în cadrul celei de-a doua runde de licitație, conform site-ului Blue Origin.

Citește și  Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Noua sa combinație de rachete și capsule Shepard este proiectată pentru a zbura în mod autonom șase pasageri la peste 100 de mile deasupra Pământului în spațiul suborbital, suficient de mare pentru a experimenta câteva minute de imponderabilitate și pentru a vedea curbura planetei înainte ca capsula presurizată să revină pe pământ.

Citește și  Cum gestionam problemele digestive in sarcina

Capsula are șase ferestre de observare și sunt de aproape trei ori mai înalte decât cele de pe un avion Boeing 747 și cea mai mare folosită vreodată în spațiu, a spus Blue Origin. Start-ul lansării rachetei lui Bezos vizează data de 20 iulie, un moment important într-o competiție pentru a introduce o nouă eră a călătoriilor spațiale comerciale private.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

De ce putem vedea Luna la lumina zilei?

Este posibil să ceri să îți aducă cineva Luna de pe cer ziua? Trebuie doar să te uiți la ea…
Read more
DeliciiUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty anunță vânzarea unui ansamblu de case tradiționale langă Viscri, la prețul de 495.000 €

Romania Sotheby’s International Realty anunță o nouă oportunitate excepțională pentru…
Read more
DeliciiUltimele articole

APEX SPEED FEST: Festivalul de motorsport care aduce adrenalină și pasiune în inima Bucureștiului!

Pe 2-3 septembrie, Piața Constituției va deveni scena unui festival de motorsport de excepție.
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.