SănătateUltimele articole

Minus Farm, insecte comestibile pentru hrană durabilă

Minus Farm nu este o fermă obișnuită. Aici, nu există vaci, porci sau găini, ci insecte, viermi crescuți pentru a fi mâncați de oameni sub formă de prăjituri, pâine sau pur și simplu ca aperitiv. Această fermă este o alternativă la creșterea animalelor industriale, al doilea cel mai mare emițător de CO2 din lume.

Putem continua să mâncăm atât de multă carne când agricultura industrială este unul dintre cei mai mari emițători de gaze cu efect de seră?

Citește și  Om de știință care luptă cu virușii are un magnet blocat în nas

Conștientizarea consumatorilor este în plină expansiune odată cu apariția inițiativelor pro-vegetarianism sau pro-veganism … dar și cu alte moduri de consum de carne.

Insectele, încă foarte puțin consumate în societățile noastre occidentale, sunt totuși o mare sursă de proteine. În plus, creșterea lor necesită puțin spațiu și resurse, toate emitând o cantitate mai mică de gaze cu efect de seră.

Virginie Mixte, fondatoarea Minus Farm, și-a amenajat ferma de insecte acasă într-o cameră de doar 10 m². Această fermă a viitorului face posibilă creșterea viermilor comestibili din diferite soiuri și în diferite stadii de dezvoltare. Indicele de consum al insectelor este ridicat datorită aportului lor de proteine, vitamine și aminoacizi de înaltă calitate.

Citește și  Hidratant, antioxidant, anti-imbatranire... Orezul este noul ingredient vedetă în îngrijirea pielii

Astfel, greierii au nevoie de 6 ori mai puțină hrană decât vitele, de 4 ori mai puțin decât oile și de 2 ori mai puțin decât porcii și găinile pentru a produce aceeași cantitate de proteine ​​conform FAO (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură). Agricultură). Un diferențial suficient de impresionant pentru a pune sub semnul întrebării obiceiurile noastre alimentare, chiar dacă ideea nu este de a înlocui consumul unui tip de carne cu altul, ci de a regândi mai general acest consum de proteine ​​animale.

Citește și  Hilary Duff, mama pentru a treia oara

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

3 moduri incredibil de simple de a mânca mai puțin zahăr

A mânca mai puțin zahăr nu înseamnă să încerci să schimbi o felie de tort aniversar cu o…
Read more
MondenUltimele articole

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul canadian Donald Sutherland, star de filme printre care The Hunger Games și Don’t Look…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un vin alb românesc produs de Crama La Salina a fost revelația internațională la Concours Mondial de Bruxelles!

Realizare excepțională pe piața mondială a vinurilor pentru Crama La Salina din județul Cluj…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.