Consumul de alge mai des ar trebui sa se numere printre obiceiurile tale alimentare. Deoarece chlorella, fasolea alba de mare si spriulina se numara cele mai populare alge. Devin din ce în ce mai cunoscute datorita exceptionalelor beneficii asupra sanatatii. Iata tot ce trebuie sa stii despre aceste produse exceptionale.
Kombu, nori, spirulina, fasole alba de mare, chlorella…cu ajutorul acestor alge alimentare farfuria ta risca sa se coloreze in verde, maro sau rosu. Mai rar consumate in Occident, algele au cu toate acestea o multime de beneficii asupra sanatatii. Pe care le alegem si, mai ales, cum le consumam zi de zi? Iti spune noi chiar acum.
Spirulina este la momentul actual una din cele mai cunoscute alge. Atuurile sale: oligoelementele precum iod si cupru care participa la buna functionare a tiroidei, o glanda situata la nivelul gatului si implicata in buna functionare a organismului. Mediul marin obliga acest lucru, algele contin un nivel ridicat de saruri minerale precum fier si magneziu, excelente impotriva oboselii precum si calciu pentru sanatatea oaselor noastre.
Kombu este o alga care imbunatateste digestia si reduce gazele intestinale, este foarte usor de digerat. Este o alga ideala pentru persoanele anemice datorita rolului important pe care il are in producia de hemoglobina. Este ideala deci in cazul unei deficiente de fier. Poate fi consumata si pentru a imbunatati functia tiroidiana.
Nori este una din cele mai cunoscute si mai consumate alge, este folosita pentu prepararea celebrului sushi. Este extrem de bogata în proteine, minerale pretioase si vitamine, utila impotriva eczemelor si impotriva exfolierii pielii. Nori este numele japonez al unei alge care, in afara de Japonia este prezenta in egala masura in China, Coreea, Europa, de-a lungul coastelor Marii Britanii in special, aici fiind cunoscuta sub numele de black buttert. Reprezinta o gustare benefica si pentru sanatea pielii noastre. O singura foita de alge nori are aceeasi cantitate de Omega 3 ca si doua fructe intregi de avocado.
Unde le gasim si cum le putem consuma?
Trebuie sa le cautam in special in magazinele bio care ofera o gama larga de alge, uscate sau proaspete precum kombu, chlorella sau spirulina. Se mai pot gasi in supermarketurile care au un raion special pentru specialitatile asiatice.
Pentru a profita de textura iodata si dulce, algele se pot foloi sub forma de condiment, putem face un unt din ele spre exemplu. Spaghetti merg spre exemplu de minune cu fasolea alba de mare.