Ultimele articoleUtile

Alimente de adaugat in farfurie pentru un bronz de durata

Daca printre principalele tale obiective in aceasta vara se numara acela de a afisa un bronz de invidiat trebuie sa stii ca alimentele pe care le consumam zilnic contribuie la imbunatatirea bronzului si ne ofera un bronz de durata. Ce trebui sa mancam atunci pentru a fi bronzate pana in septembrie?

Un morcov sau pepene pentru o piele aurie. Conform specialistilor, exista anumite alimente care accelereaza procesul de bronzare si care ne ajuta sa il pastram mai mult timp. La acest proces participa in special pigmentii portocalii prezenti in beta-caroten, un antioxidant din familia carotenoidelor. Licopenul, intr-o mai mica masura, insa care face parte din aceeasi familie, poate actiona si el sa coloreze pielea. In practica, aceste molecule prezente in alimentatie se fizeaza in tesuturi care se afla sub piele, pentru a oferi culoarea aurie a pielii. Pentru a beneficia de un bronz de invidiat trebuie sa consumam deci rosii, morcovi, pepene si grapefruit, bogate in licopen dar si mango, caise, portocale sau ardei, bogate in beta-caroten.

Citește și  Sean Connery între James Bond și Rolex Submariner

Antioxidantii ne protejeaza de razele UV.  Chiar daca nu accelereaza procesul de bronzare, alimentele bogate in antioxidanti au drept principal avantaj protejearea pielii de razele UV si de stresul oxidativ. Regasit in fructe si in legume, beta-carotenul ar fi mai eficient in acest rol conform unor dermatologi deoarece depun pe epiderma o pelicula mare care joaca rolul de ecran impotriva penetrarii razelor nefaste. Insa fructele si legumele nu sunt suficiente pentru a ne inarma impotriva neplacerilor cauzate de soare. In paralel cu consumul de antioxdianti, dermatologii ne sfatuiesc sa folosim o crema solara cu un indice de 50, aplicata cu trei saptamani inainte de expunerea la soare, pentru ca toate straturile epidermei sa fie protejate.

Citește și  Lily James si Dominic West, legatura care innebuneste Anglia

Atentie la suplimentele alimentare. Atunci cand consumam morcovi sau ardei pentru a avea o piele perfect bronzata avem tendinta de a apela si la suplimente alimentare, bogate in antioxidanti. Mare greseala conform specialistilor. Antioxidantii prezenti in farfurie sunt mai bine absorbiti de corp decat suplimentele alimentare deoarece structura complexa a alimentelor duce la o mai buna interactiune cu tubul digestiv. Chiar daca vrei sa consumi aceste suplimente, atentie sa nu depasesti limita de 5-10mg pe zi de beta-caroten deoarece nu faci decat sa cresti riscul de a suferi de cancer pulmonar. Drept urmare, pentru a avea o piele de invidiat vara de vara trebuie sa mizezi pe o alimentatie variata, o expunere la soare limitata si o protectie adaptata.

Citește și  Obezitatea: care sunt dietele ketogenice care fac parte din noile directive europene?

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

3 moduri incredibil de simple de a mânca mai puțin zahăr

A mânca mai puțin zahăr nu înseamnă să încerci să schimbi o felie de tort aniversar cu o…
Read more
MondenUltimele articole

Actorul Donald Sutherland a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul canadian Donald Sutherland, star de filme printre care The Hunger Games și Don’t Look…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un vin alb românesc produs de Crama La Salina a fost revelația internațională la Concours Mondial de Bruxelles!

Realizare excepțională pe piața mondială a vinurilor pentru Crama La Salina din județul Cluj…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *