Ultimele articoleUtile

Alimente de adaugat in farfurie pentru un bronz de durata

Daca printre principalele tale obiective in aceasta vara se numara acela de a afisa un bronz de invidiat trebuie sa stii ca alimentele pe care le consumam zilnic contribuie la imbunatatirea bronzului si ne ofera un bronz de durata. Ce trebui sa mancam atunci pentru a fi bronzate pana in septembrie?

Un morcov sau pepene pentru o piele aurie. Conform specialistilor, exista anumite alimente care accelereaza procesul de bronzare si care ne ajuta sa il pastram mai mult timp. La acest proces participa in special pigmentii portocalii prezenti in beta-caroten, un antioxidant din familia carotenoidelor. Licopenul, intr-o mai mica masura, insa care face parte din aceeasi familie, poate actiona si el sa coloreze pielea. In practica, aceste molecule prezente in alimentatie se fizeaza in tesuturi care se afla sub piele, pentru a oferi culoarea aurie a pielii. Pentru a beneficia de un bronz de invidiat trebuie sa consumam deci rosii, morcovi, pepene si grapefruit, bogate in licopen dar si mango, caise, portocale sau ardei, bogate in beta-caroten.

Citește și  Cântărețul de operă Plácido Domingo internat în Mexic cu coronavirus

Antioxidantii ne protejeaza de razele UV.  Chiar daca nu accelereaza procesul de bronzare, alimentele bogate in antioxidanti au drept principal avantaj protejearea pielii de razele UV si de stresul oxidativ. Regasit in fructe si in legume, beta-carotenul ar fi mai eficient in acest rol conform unor dermatologi deoarece depun pe epiderma o pelicula mare care joaca rolul de ecran impotriva penetrarii razelor nefaste. Insa fructele si legumele nu sunt suficiente pentru a ne inarma impotriva neplacerilor cauzate de soare. In paralel cu consumul de antioxdianti, dermatologii ne sfatuiesc sa folosim o crema solara cu un indice de 50, aplicata cu trei saptamani inainte de expunerea la soare, pentru ca toate straturile epidermei sa fie protejate.

Citește și  Originea acestor alimente risca sa te suprinda

Atentie la suplimentele alimentare. Atunci cand consumam morcovi sau ardei pentru a avea o piele perfect bronzata avem tendinta de a apela si la suplimente alimentare, bogate in antioxidanti. Mare greseala conform specialistilor. Antioxidantii prezenti in farfurie sunt mai bine absorbiti de corp decat suplimentele alimentare deoarece structura complexa a alimentelor duce la o mai buna interactiune cu tubul digestiv. Chiar daca vrei sa consumi aceste suplimente, atentie sa nu depasesti limita de 5-10mg pe zi de beta-caroten deoarece nu faci decat sa cresti riscul de a suferi de cancer pulmonar. Drept urmare, pentru a avea o piele de invidiat vara de vara trebuie sa mizezi pe o alimentatie variata, o expunere la soare limitata si o protectie adaptata.

Citește și  Facem sau cumparam painea? Cum o alegem pe cea mai digestiva ?

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Dieta japoneză sau secretele postului în stil japonez

În bestsellerul său „Arta japoneză a postului”, Dr. Nagumo promite pierderea în…
Read more
MondenUltimele articole

Starul Hairy Bikers, Dave Myers, a murit la vârsta de 66 de ani

Dave Myers a anunțat pentru prima dată că a avut cancer în mai 2022 și, ulterior, a fost supus…
Read more
SănătateUltimele articole

Trei băuturi pe care să le bei dimineața pentru a-ți proteja ficatul, potrivit unui gastroenterolog

Sezonul de iarnă înseamnă, pe lângă viroze, frig și viruși, supraalimentare, ceea ce ne poate…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *