DeliciiUltimele articole

Orasele și sătucurile de pe coastă, cele mai pitorești din lume

Orașele și sătucurile de pe coastă sunt printre cele mai pitorești destinații din lume. Proximitatea lor cu marea oferă turiștilor cea mai frumoasă priveliște asupra apelor strălucitoare și peisajelor pitorești.

Astfel că, orașele sau sătucurile de pe coastă sunt cele care propun o escapadă liniștită departe de orașele animate și zgomotoase. Fermecătoarele lor străduțe pavate, casele lor colorate porturile, dar și plajele cu nisip fin oferă o exeperiență de călătorie unică.

Santorini, Grecia. Santorini este o insula grecească din Marea Egee. Este celebra pentru peisajele sale spectaculoase, sătucurile sale pitorești cocoțate pe faleze și apusurile de soare care taie respirația oricui. Insula a fost creată de către o erupție vulcanică masivă acum mii de ani și peisajul său unic este rezultatul acestei activități.

Citește și  Resuscitat în Statele Unite, piquette este în plină recuperare

Vizitatorii pot să exploreze străduțele din Fiara sau Oia, să se relaxeze pe plajele sale cu nisip fin și roșu, să exploreze podgoriile și pivnițele și să profite de cea mai frumoasă priveliște.

Cinque Terre, Italia. Este un grup de cinci sătucuri de pe coasta de nord-vest a Italiei. Căsuțele colorate cocoțate pe falezele Mării Mediterane oferă cea mai frumoasă priveliște. Zona a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO din 1997 pentru peisajul său cultural unic și pitoresc. Cele cinci sate din Cinque Terre sunt legate între ele prin trasee de drumeție și trenuri, oferind o experiență turistică unică. Vizitatorii pot explora străzile înguste și clădirile colorate, pot gusta din bucătăria locală și se pot bucura de plajele cu nisip fin.

Citește și  Ce alimente sunt cele mai bogate în magneziu?

Positano, Italia. Positano este un mic oraș de coastă de pe Coasta Amalfi din Italia. Este renumit pentru casele sale colorate, care sunt cocoțate pe stânci abrupte și oferă o priveliște uluitoare asupra Mării Tireniene. Orașul este, de asemenea, renumit pentru plajele sale cu nisip și pietriș, precum și pentru buticurile sale de modă de lux. Turiștii se pot bucura de frumusețea naturală a zonei plimbându-se de-a lungul coastei sau explorând străzile pietruite și scările care leagă diferitele zone ale orașului.

Dubrovnik, Croația. Dubrovnik este un oraș croat situat pe coasta Mării Adriatice. Își datorează reputația arhitecturii sale istorice, culturii vibrante și peisajelor frumoase. Orașul fortificat este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și oferă o experiență unică cu zidurile sale de piatră, străzile înguste și pietruite și piețele pline de viață. În timp ce vizitatorii se pot bucura de plajele de nisip, precum și de activități acvatice precum caiac-canoe, paddle boarding și înot, munții care înconjoară Dubrovnik oferă priveliști spectaculoase ale mării și ale orașului vechi. Destinația este, de asemenea, cunoscută pentru istoria sa culturală bogată, cu muzee, galerii de artă și festivaluri culturale care au loc pe tot parcursul anului.

Citește și  Eva Herzigova: ”M-am îndrăgostit de Torino și acum caut o casă aici”

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

De ce putem vedea Luna la lumina zilei?

Este posibil să ceri să îți aducă cineva Luna de pe cer ziua? Trebuie doar să te uiți la ea…
Read more
DeliciiUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty anunță vânzarea unui ansamblu de case tradiționale langă Viscri, la prețul de 495.000 €

Romania Sotheby’s International Realty anunță o nouă oportunitate excepțională pentru…
Read more
DeliciiUltimele articole

APEX SPEED FEST: Festivalul de motorsport care aduce adrenalină și pasiune în inima Bucureștiului!

Pe 2-3 septembrie, Piața Constituției va deveni scena unui festival de motorsport de excepție.
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.