Ultimele articoleUtile

Pacientul zero din USA a împrăștiat virusul în ciuda izolării de tip Ebola

Omul care avea să devină Pacientul Zero pentru noul focar de coronavirus din Statele Unite a părut să facă totul ca la carte. El a ajuns pe 19 ianuarie la o clinică de urgență, într-o suburbie de la nord de Seattle, cu o temperatură ușor ridicată și o tuse pe care a dezvoltat-o la scurt timp după ce s-a întors cu patru zile mai devreme dintr-o vizită cu familia la Wuhan, China.

În vârstă de 35 de ani a văzut un centru al SUA pentru controlul și prevenirea bolilor în alertă și a decis să fie verificat. Își pusese o mască în sala de așteptare. După ce a aflat despre călătoriile sale, clinica a scos probe de sânge și a chemat oficialii de sănătate de la oficiile de stat, care au trimis proba într-un zbor de noapte către laboratorul CDC din Atlanta. Pacientului i s-a spus să rămână izolat acasă, iar oficialii de sănătate l-au verificat a doua zi dimineață.

Testul a revenit pozitiv în acea după-amiază, 20 ianuarie, primul caz confirmat în SUA. Până la ora 11 pm, pacientul se afla într-o cameră de izolare închisă, din plastic, în drum spre o secție de biocontenție din Centrul Medical Regional Providence din Everett, Washington, o unitate cu două paturi dezvoltată pentru virusul Ebola. Pe măsură ce starea lui s-a înrăutățit, apoi s-a îmbunătățit, în următoarele câteva zile, personalul a purtat haine de protecție care includeau căști și măști pentru față. Puțini medici  au intrat în cameră; un robot echipat cu un stetoscop verifica funcțiile vitale și avea un ecran video pentru ca medicii să-i vorbească pacientului.

Citește și  Cel mai scump berbec din Irlanda s-a vândut cu 44.000 de euro

Oficialii din departamentul de sănătate au localizat peste 60 de persoane care au intrat în contact cu el și niciunul nu a dezvoltat virusul în săptămânile următoare. Până pe 21 februarie, el a fost considerat complet recuperat.

Toate operațiunile de detecție medicală, este clar acum, nu au fost suficiente pentru a încetini un virus care se mișcă mai repede decât eforturile lumii de a-l detecta.

În februarie, pompierii din Kirkland, Washington, au început să facă vizite frecvente la o casă de îngrijire medical a bătrânilor, unde rezidenții s-au plâns de probleme respiratorii, dovada continuării transmiterii, când oficialii au anunțat primul dintr-o serie de decese la unitatea de la Covid-19, boala cauzată de virus.

Citește și  Uber promite o flota completa de masini electrice pana in 2040

Zona din Seattle, care a avut 118 infecții și 18 decese în ziua de duminică, este acum centrul celui mai sever focar cunoscut din SUA, deoarece fricile de virus prăbușesc piețele mondiale, închid comerțul și școlile și determină oamenii să se aprovizioneze cu alimente și medicamente.

Această reconstrucție a modului în care virusul s-a răspândit în jurul Seattle, pe baza interviurilor cu furnizorii de servicii medicale, primii respondenți, rudele pacienților și cercetătorii academici, oferă lecții unor locuri precum Florida și California care acum raportează primele decese. Au existat oportunități ratate, în special la cămin. Un neajuns a fost lipsa testării într-o fereastră critică de șase săptămâni, când virusul s-a răspândit nedetectat. Chiar de curând, au spus unii pacienți, spitalele nu luau suficiente precauții pentru a proteja personalul și alții de infecții.

Pe 15 ianuarie, când pacientul care a devenit primul caz cunoscut din SUA, s-a întors pe Aeroportul Internațional Seattle-Tacoma, a fost preluat de la aeroport cu alți pasageri, au declarat oficialii locali.

Citește și  Coronavirus: sfaturi de igiena si pentru iesit la cumparaturi

La acea vreme, 41 de oameni din Wuhan fuseseră diagnosticați cu noul coronavirus, denumit astfel pentru vârfurile coronite care îi ajută să invadeze celulele, iar oficialii chinezi au declarat că amenințarea cu transmitere de la om la om este redusă. Un aviz CDC i-a sfătuit pe americanii care au fost în Wuhan și s-au simțit bolnavi să solicite îngrijiri.

Două zile mai târziu, pacientul zero a vizitat clinica de îngrijire urgentă din  Snohomish, Washington, iar răspunsul testului pozitiv a fost dat, era deja prea târziu. Unii cercetători care au urmărit genomii virali ai pacienților din întreaga lume cred acum că altcineva din zonă l-a preluat între 15 și 19 ianuarie, înainte ca pacientul zero să meargă la spital.

„Acest virus este mai contagios decât gripa, așa că orice fel de expuneri înainte de a ajunge la spital ar fi cu siguranță de îngrijorare”, a spus George Diaz, care conduce departamentul de boli infecțioase la Providence, unde pacientul a fost tratat.

Related posts
SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu…
Read more
SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale…
Read more
MondenUltimele articole

Sir Elton John: Turneul din Marea Britanie și Europa a fost amânat pentru 2023

Sir Elton John și-a amânat viitorul turneu din Marea Britanie și Europa 2021 până în 2023, din…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *