DeliciiUltimele articole

Sfaturile bucătarului pentru a pregăti și găti sparanghelul la perfecțiune

Primăvara este aici și, în ciuda carantinei, sparanghelul verde și alb începe să apară pe tarabe. Pentru a vă bucura pe deplin de aroma lor rafinată, nici peelingul, nici gătitul nu trebuie neglijat. Sfaturi de la bucătarul-șef Pierre Saugrain.

Legumă de primăvară prin excelență, sparanghelul vă permite să faceți rost de fibre și vitamina B. Dacă prepararea sa pare la fel de ușoară ca plăcinta, trebuie totuși să cunoașteți tehnicile de decojire și timpul ideal de gătit. Ghid practic pentru a face sparanghelul să fie un succes, fiert sau aburit, cu Pierre Saugrain, bucătarul La Fontaine de Mars, unul dintre cele mai vechi bistrouri pariziene.

Citește și  Facebook a eliminat un bug care interpreta greșit spamurile

Prepararea

În primul rând, este important să clătiți bine sparanghelul în apă rece, pentru a elimina eventualele urme de sol și tratamente. Apoi, pe o scândură, sunt decojite cu ajutorul unui cojitor.

„Cu cât sunt mai proaspete sau mai puțin fibroase, cu atât va fi mai puțin necesară eliminarea acestei părți. În acest caz, idealul este să tăiați 3 până la 4 cm ”, indică Pierre Saugrain. Sfatul bucătarului? „Frecați doi sau trei sparangheli unul împotriva celuilalt, rostogolindu-i între mâini. Cu cât zgomotul este mai puternic, cu atât sunt mai proaspete. ”

Citește și  Printul Charles s-a vindecat de coronavirus

În vapor

„Este mai bine să folosiți această metodă de gătit pentru a păstra vitaminele cât mai mult posibil”.

Pentru a face acest lucru, așezați sparanghelul în coș fără a-i stiva, apoi gătiți timp de 8-12 minute. Pentru a verifica dacă sunt gătite corect, nimic nu ar putea fi mai simplu: înfigeți doar un cuțit subțire în tulpină. Dacă partea albă se străpunge fără rezistență, este gata. În ceea ce privește verdele, carnea trebuie să fie ușor fermă, „ca o fasole verde”, compară bucătarul.

La apă

Citește și  Cinci reguli de aur de care trebuie să ții cont pentru ca baia ta să nu se transforme într-un cuib de bacterii

Se fierbe o oală mare cu apă sărată. Pentru a nu se deteriora în timpul gătitului, adunați ciorchini de patru până la opt sparanghel (în funcție de mărimea lor) folosind un șir. Gatiti timp de 8-15 minute. Pentru a verifica coacerea, procedați în același mod ca și pentru vapor. Dacă diametrul sparanghelului este mare, pot fi așezați în cratiță, legați, în poziție verticală, vârfurile din apă, pentru a le păstra în timpul gătitului. După ce ați absorbit cu atenție apa pe un prosop de hârtie sau într-o strecurătoare, rămâne doar pentru a mânca.

Despre autor

Related posts
MondenUltimele articole

Distribuție de cinci stele, tehnologie de ultimă oră și botezuri în scufundări: Avatar 2, filmul tuturor exceselor

Cult blockbuster și fabulă ecologică cu efecte speciale uluitoare, Avatar (2009), de James…
Read more
Ultimele articoleUtile

Cât timp poate să fie ținută carnea la congelator? Timpul de congelare poate varia în funcție de tipul de carne

Resturi de carne care ajung pe fundul tomberonului… un lucru care se întâmplă destul de…
Read more
SănătateUltimele articole

Apa cu castravete, o apă cu o mulțime de beneficii

Data viitoare când îți va fi sete, va trebui să încerci neapărat apa cu castravete! Este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.