SănătateUltimele articole

Sfaturile unui medic pentru a evita gripa și răceala în această iarnă

Ne este destul de greu să nu ne îmbolnăvim când toată lumea în jurul nostru este bolnavă. Pentru a ne ajuta să evităm o eventuală contaminare, medicul generalist Jean-Louis Bensoussan ne oferă o serie de sfaturi.

Atunci când tusea, strănuturile și febra par să ne înconjoare, în cercul de prieteni sau în mijloacele de transport în comun, pare destul de greu să scăpăm de o viroză. Pentru a preveni mai degrabă decât a vindeca ține ont de sfaturile de mai jos:

Purtarea unei măști, spălarea mâinilor mai des

Purtarea unei măști este în continuare foarte recomandată atunci când vă aflați în apropierea unei persoane susceptibile de a fi bolnave, de exemplu, în mijloacele de transport în comun, insistă Dr. Bensoussan. În aceeași ordine de idei, cel mai bine este să evitați să vă îmbrățișați și să dați mâna cu persoanele apropiate.

Citește și  Bernie Sanders strânge 1,8 milioane de dolari cu o fotografie celebră

În plus, medicul ne reamintește importanța spălării pe mâini de mai multe ori pe zi, „cu apă și săpun timp de 30 de secunde, frecând pe toată suprafața mâinilor și între degete”, explică el. Pentru a fi și mai eficient, puteți clăti și apoi spăla a doua oară.

Aerisirea camerelor

În cazul în care un membru al familiei este bolnav, „este esențial să aerisim camera în mod regulat, adică timp de 5-10 minute la fiecare 2 ore, pentru ca aerul să fie bine reîmprospătat”, spune medicul. Și acest lucru este valabil chiar dacă purtați măști. Ventilația este chiar mai importantă decât curățarea mânerelor ușilor, adaugă el, deoarece transmiterea se face în principal prin intermediul căilor respiratorii, prin strănut și tuse.

Citește și  Vedete…cu diploma

Curățarea nasului

Pentru a nu contracta un virus, trebuie să aveți grijă să vă curățați căile nazale. „Este mai puțin probabil ca un virus să se „așeze” pe un nas bine curățat decât pe un nas înfundat. Dacă acesta este curățat, virusul nu va găsi un teren propice pentru a se dezvolta”, precizează medicul. Pentru a asigura o bună respirație nazală în ciuda unui nas înfundat sau a unei secreții, este important să se spele nasul zilnic cu ser fiziologic.

Odihna

Un organism obosit va slăbi, de asemenea, sistemul imunitar și va fi mai probabil să primească un virus. Potrivit doctorului Bensoussan, somnul neregulat este unul dintre motivele pentru incidența ridicată a bolilor în perioada sărbătorilor. Pentru a remedia acest lucru, medicul vă recomandă să dormiți bine și să luați vitamina C.

Citește și  Vaccinul Moderna Covid a anunțat rezultate satisfăcătoare după două luni de teste

În cele din urmă, o dietă echilibrată este necesară pentru a stabiliza organismul. Conținutul farfuriei trebuie să fie vitaminizat și să conțină cinci fructe și legume pe zi pentru a stimula funcționarea sistemului imunitar, asigură medicul. Ritmul meselor trebuie să fie, de asemenea, regulat. Organismului nu-i plac neregulile și schimbările de ritm”, spune el. Astfel, dacă luați cina la ora 23.00, când de obicei luați cina la ora 20.00, veți perturba anumite funcții, ceea ce va fi în detrimentul procesului de apărare imunitară.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

De ce putem vedea Luna la lumina zilei?

Este posibil să ceri să îți aducă cineva Luna de pe cer ziua? Trebuie doar să te uiți la ea…
Read more
DeliciiUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty anunță vânzarea unui ansamblu de case tradiționale langă Viscri, la prețul de 495.000 €

Romania Sotheby’s International Realty anunță o nouă oportunitate excepțională pentru…
Read more
DeliciiUltimele articole

APEX SPEED FEST: Festivalul de motorsport care aduce adrenalină și pasiune în inima Bucureștiului!

Pe 2-3 septembrie, Piața Constituției va deveni scena unui festival de motorsport de excepție.
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.