SănătateUltimele articole

Miere de acacia, sirop de agave.. tipuri de zahăr cu indice glicemic de privilegiat

Mai multe tipuri de alimente care îndulcesc și edulcoranți afișează un indice glicemic destul de mic. Deci, sunt cele mai bune și cele mai interesante alternative la zahărul alb clasic.

Indicele glicemic se referă la puterea de îndulcire a unui aliment. Prin definiție, tipurile de zahăr au astfel cel mai mare indice glicemic. Zahărul de masă are un IG în jur de 70. Dar, între 60 și 100 se consiferă că indicele glicemic este ridicat.

Alimentul poate să ridice astfel nivelul de glicemie, nivelul de zahăr din sânge atunci când este consumat. Corpul produce astfel o cădere bruscă a nivelului de glicemie, un lucru care duce la stocarea de zahăr sub formă de grăsimi și o senzație de foame.

Citește și  Ar trebui să fim atenți la aloe vera?

Alimentele care au un indice glicemic slab, pot favoriza sațietatea și pot limita creșterea nivelului de zahăr în sânge. Sunt deci de favorizat în cadrul unei alimentații variate și echilibrate.

Care sunt însă tipurile de zahăr sau edulcoranți de favorizat?

Mierea de acacia. Are un IG în jur de 50. Are un gust destul de neutru deci se poate folosi atât la băuturi, cât și la un iaurt sau la o brânză, de exemplu.

Siropul de agave. Are un IG situat între 15 și 50, în funcție de compoziție sau de metoda de fabricare. Textura sa este în general mai subțire decât mierea și are un gust mai dulce.

Citește și  Nu mai confundați parmezanul, parmigiano reggiano și grana padano

Zahărul din floare de cocos. Se prezintă sub formă de pudră sau de sirop. Se prepară de la florile de cocotier și are un IG în jur de 30. Deci este cea mai bună alternativă la zahărul clasic.

Siropul de yacon. Un sirop clasat în categoria edulcoranților, siropul de yacon are un indice glicemic mai mic, aflat în jurul valorii de 10 -30. Din acest motiv, se recomandă și pentru diabetici. Se poate folosi în bucătărie și poate înlocui ușor zahărul din rețetele de desert.

Citește și  „Câștigătoarea” loteriei jackpot spune că a distrus biletul de 26 de milioane de dolari în mașina de rufe

Zahărul din flori de palmier. Este un zahăr cu un indice glicemic destul de mic. Se prezintă sub formă de pudră și are un gust ușor caramelizat.

Ștevia. De origine vegetală, are un indice glicemic aproape nul. Atenție însă, deoarece numeroase preparate din comerț au un procent mic de ștevia. Trebuie deci să citești bine compoziția produsului pe care îl alegi.

Xylitol. Este un edulcorant destul de popular cu un indice foarte mic, sub 10. Dar, poate provoca neplăceri digestive precum balonare sau gaze.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Unde este situată cea mai îngustă stradă din lume?

Cea mai îngustă stradă din lume, aproape la fel de lată ca o foaie de hârtie A4, se află în…
Read more
DeliciiUltimele articole

Destinații magice demne de un basm Disney

Știai că decorurile din filmele tale Disney preferate sunt inspirate din veritabile destinații?
Read more
SănătateUltimele articole

Trei trucuri pentru energie și bună dispoziție în sezonul rece

Pentru a combate oboseala specifică iernii și pentru a-ți stimula energia, descoperă trei…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.