Slabeste rapid cu dieta cu supa de varza: Adevarat sau Fals

supa de varza

Promisiunea dietei cu supa de varza? Topeste sapte kilograme intr-o singura saptamana si ne curata organismul de toxine. Adevarat sau fals? Iata tot ce trebuie sa stii despre dieta cu supa de varza.

Povestea este simpla: ai incheiat anul 2020 cu o orgie gastronomica si vrei sa incepi anul cu cele mai bun rezolutii, printre care sa te supui dietei cu supa de varza. Dieta cu supa de varza este o monodieta, adica consumi un singur aliment. Obiectivele acestei diete? Sa te ajute sa topesti 7 kilograme intr-o singura saptamana, sa te ajute sa iti cureti organismul si sa te impaci cu ficatul tau.

Citește și  SUA autorizează primul test Covid-19 de urgență care permite pacienților să recolteze probele acasă

Dieta cu supa de varza dateaza inca din anul 1980 si metoda continua sa ii seduca pe cei mai presati de timp, asigurand o pierdere de greutate intre 3-7 kilograme intr-o singura saptamana. Eficient sau periculos?

Dieta cu supa de varza, despre ce este vorba?

Principiul este simplu: ne hranim aproape doar cu lichide timp de o saptamana, consumam doar celebra supa de varza, dimineata, la amiaza si seara. In meniu: varza, bineinteles, ceapa, rosii, ardei, telina, morcovi si diverse condimente pentru asezonare. Dieta dureaza intre trei si sapte zile. In aceasta perioada se introduc progresiv fructele si legumele, mai apoi putina carne, de vita sau de pasare.

Citește și  Meghan Markle si Harry – cartea “exploziva” la care lucreaza in secret

Dieta consta in eliminarea oricarei surse de calorii, materii grase, feculenti, produse dulci. Insa, exista riscul de a recupera kilogramele pierdute odata dieta incheiata daca nu avem grija. Asta deoarece dieta nu ne cere sa ne modificam obiceiurile alimentare.

Dieta cu supa de varza arde grasimile?

Cu riscul sa dezamagim, trebuie sa spunem ca nu exista niciun aliment care arde grasimile. In plus, grasimea nu se arde, se metabolizeaza. Cu alte cuvinte, este folosita de catre corp pentru a produce energie. Si, singurii factori care stimuleaza acest mecanism energetic sunt sportul si exercitiul intelectual.

Chiar daca supa de varza nu elimina aceste celule adipoase, permite totusi curatarea corpului. La fel ca orice crucifer, varza are un continut bogat de acizi aminati care stimuleaza detoxifierea organismului efectuata de catre ficat.

Citește și  A murit cântăreţul de muzică country Kenny Rogers

Daca ai decis sa o urmezi trebuie sa respecti sfaturile de mai jos:

  • Pe langa celebra supa de varza trebuie sa te asiguri ca bei minim doi litri de apa pe zi;
  • Evita consumul de alcool si de bauturi carbogazoase;
  • Consuma ceai, cafea sau infuzii, fara zahar;
  • Este important sa reunti la dieta dupa o saptamana deoarece nu se reomanda sa fie urmata pe termen lung;