SănătateUltimele articole

Trei trucuri pentru energie și bună dispoziție în sezonul rece

Pentru a combate oboseala specifică iernii și pentru a-ți stimula energia, descoperă trei sfaturi simple pe care le poți pune în practică începând de azi.

Iarna, suntem mai obosiți, ne trezim mai greu dimineața, iar dorința de a face mișcare a dispărut definitiv odată cu sosirea vremii mai calde.  Iată trei sfaturi care te vor ajuta să faci față frigului și să eviți scăderea energiei din timpul iernii.

Energie și alimentație

Pentru a-ți stimula energia, este important să ai grijă la ceea ce mănânci și să pregătești mese echilibrate. Organismul este în cea mai bună formă atunci când primește oligoelementele și vitaminele de care are nevoie. Așa că nu are rost să îți transferi lipsa de energie specifică iernii în mâncăruri grele și grase. Sistemul tău digestiv va deveni mai obosit și îți va solicita rezervele de energie. În mod similar, evită băuturile alcoolice, care afectează calitatea somnului și, prin urmare, forma fizică. Și pentru a remedia acele crize de oboseală zilnică, mănâncă mai puțin, dar mai des. Între mese, optează pentru o gustare sănătoasă (un măr, de exemplu), care îți va da energie imediată.

Citește și  Cum gestionam problemele digestive in sarcina

Somn suficient

Și ce modalitate mai bună de a-ți stimula energia în timpul iernii decât să dormi bine noaptea? Somnul este una dintre cheile energiei și ale bunăstării. Nu neglija somnul de noapte, pentru că atunci când dormi îți reîncarci bateriile. Chiar și în perioada sărbătorilor, evită nopțile albe și încearcă să nu dormi mai puțin de șapte ore. Dacă nu poți altfel, ia în considerare posibilitatea de a trage un pui de somn după-amiaza, nu mai mult de douăzeci de minute. Când te vei trezi, te vei simți odihnit și gata de acțiune.

Citește și  Greșelile pe care le facem cu toții când gustăm mozzarella

Fă mișcare pentru a-ți păstra energia

Poate că ți se pare paradoxal, dar dacă dorești să îți menții nivelul de energie ridicat, trebuie să te implici într-o activitate fizică regulată. Cu cât stai mai mult timp pe canapea sau faci activități sedentare, cu atât te vei simți mai obosită. Așa că, dacă vrei să te menții în formă toată iarna, pune-ți adidașii și ieși la o plimbare sau la sală. Dacă nu îți plac sporturile de anduranță, optează pentru gimnastică ușoară, cum ar fi Pilates. S-ar putea să te simți obosit la finalul sesiunii, dar vei vedea că, pe termen lung, îți vei menține nivelul de energie ridicat.

Câteva mici obiceiuri adoptate zilnic te vor ajuta, de asemenea, să treci peste iarnă și să îți menții nivelul de energie ridicat. Cât de des posibil, ieși la soare sau fă o plimbare afară: doar pentru că este frig nu înseamnă că trebuie să te închizi în casă iar o gură de aer proaspăt din când în când nu poate face decât bine corpului și minții tale. Apoi, răsfață-te și ai grijă de corpul tău: băi fierbinți, masaje, o nouă tunsoare… te vor ajuta să înfrunți iarna cu mai multă seninătate și să faci din această perioadă a anului un moment de confort. În cele din urmă: gândește-te, dezvoltă-te și creează, pentru că zilele lungi de iarnă sunt un bun prilej de a te gândi la tine însuți, la viitoarele tale călătorii și la proiectele tale în general.

Citește și  Apple și Google follow Covid-19: Urmărirea contactelor la 3 miliarde de oameni

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Idei de rețete pentru a face pe toată lumea să iubească varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este departe de a fi preferata tinerilor și a bătrânilor deopotrivă. Cu toate…
Read more
SănătateUltimele articole

Cum poti regla in mod natural nivelul de zahar din sange? Top 3 cele mai bune alimente pentru a echilibra zaharul din sange fara medicamente

Pentru persoanele cu prediabet, diabet sau alte afectiuni care afecteaza nivelul de zahar din sange…
Read more
SănătateUltimele articole

7 solutii eficiente pentru a stopa pofta de zahar

Este zaharul un aliment care creeaza dependenta? Pentru comunitatea stiintifica, aceasta este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.