DeliciiUltimele articole

Destinații magice demne de un basm Disney

Știai că decorurile din filmele tale Disney preferate sunt inspirate din veritabile destinații? Iată care sunt cele mai încântătoare destinații pentru următoarele tale road trips. Cea mai bună alegere pentru un sejur feeric.

Mica Sirenă- Castelul Chillon, Elveția. Castelul unde prințul Eric trăiește este în realitate inspirat de Castelul Chillon din secolul 13, situat pe malul lacului Leman, în Elveția. Vei recunoaște cu siguranță castelul cu fațada sa albă, cu turnulețele sale roșii și falezele abrupte care îi conferă o pozitiție strategică.

Frumoasa din Pădurea Adormită- Castelul Neuschwanstein, Germania. Dacă magicul castel Neuschwanstein din Bavaria ți se pare a fi cunoscut, nu e de mirare. A fost inspirație pentru celebrul film Frumoasa din Pădurea Adormită. Când ajungi la castel, ai impresia că pătrunzi într-un veritabil basm. Marile turnuri albe se înalță deasupra vârfurilor copacilor. O priveliște cu adevărat încântătoare! Castelul a fost construit în 1892 de Ludovic al II-lea al Bavariei. Fapt amuzant: Walt Disney a vizitat personal Neuschwanstein pentru a se inspira în construirea primului său parc tematic din California, în 1955.

Citește și  Ce înseamnă un vis de moarte?

Frumoasa și Bestia, Eguisheim, Franța. Fermecătorul castel Eguisheim este decorul poveștii din Frumoasa și Bestia. Sătucul are o arhitectură care ne duce cu gândul la Germania puțin, deoarece această regiune din Franța era pe vremuri o colonie a germanilor. Eguisheim poate să fie foarte ușor combinată cu o excursie în Alsacia, unde sunt piețe colorate, sătucuri medievale și podgorii verzi.

Cocoșatul de la Notre Dame, Notre Dame, Franța. Nu e deloc uimitor să aflăm că filmul Cocoșatul de la Notre Dame este inspirat de la celebra catedrală din Franța. Din păcate, frumoasa catedrală încă mai este închisă din cauza unui incendiu major de acum câțiva ani, dar i se poate admira magnifica fațadă.

Citește și  Păunii agresivi din Miami vor fi relocați după plângerea rezidenților

Rapunzel, Muntele Saint Michel. Franța găzduiește o altă destinație care ar fi putut fi desprinsă dintr-un film Disney. Cunoașteți povestea lui Rapunzel, prințesa care a fost răpită când era copil de o vrăjitoare, închisă într-un turn și care a putut scăpa doar lăsându-și părul lung să cadă pe fereastră? Insula Mont Saint-Michel din Normandia seamănă izbitor de mult cu regatul Corona, de unde provine Rapunzel. O atracție iconică din Franța pe care nu o poți rata absolut deloc dacă vizitezi Normandia. De fapt, acest loc magic se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Profită de mareea joasă pentru a te plimba de-a lungul bălților din golf sau vizitează insula prin intermediul unui dig legat de continent.

Citește și  E oficial! Halle Berry s-a căsătorit în secret

Frozen, Capela St. Olaf, Norvegia. Capela Sfântului Olaf din Norvegia seamănă izbitor de mult cu capela din filmul „Regina Zăpezii”. Situată în Balestrand, aceasta a fost construită de englezoaica Margaret Green, soția norvegianului Knut Kvikne. Capela joacă un rol important în povestea celor două surori, a iubirii și, bineînțeles, a omului de zăpadă Olaf (poate că și numele său a fost inspirat de capelă?).

 

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Unde este situată cea mai îngustă stradă din lume?

Cea mai îngustă stradă din lume, aproape la fel de lată ca o foaie de hârtie A4, se află în…
Read more
SănătateUltimele articole

Trei trucuri pentru energie și bună dispoziție în sezonul rece

Pentru a combate oboseala specifică iernii și pentru a-ți stimula energia, descoperă trei…
Read more
MondenUltimele articole

Petra Kvitova anunță că este gravidă!

Numărul 17, Petra Kvitova, mondial fusese desemnată pe lista de jucătoare înscrise la Australian…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.