Între uleiul de nucă de cocos și uleiul de măsline cel de-al doilea câștigă provocarea celor mai sănătoase uleiuri.
Într-o lucrare publicată pe blogul Harvard Medical School, cercetatoarea Emily Gelsomin a revizuit unele dintre cele mai recente studii științifice care au pus în evidență cele două produse. Într-o lucrare recentă publicată în Journal of the American College of Cardiology reiese că înlocuirea margarinei, a untului sau a maionezei cu ulei de măsline este legată de un risc mai mic de boli cardiovasculare. Conform analizei, consumul unei jumătăți de lingură pe zi ar reduce riscul de a dezvolta acest tip de boală.
Cercetările publicate în Circulation, pe de altă parte, ar demonstra cum că uleiul de nucă de cocos nu beneficiază de reducerea circumferinței taliei sau a grăsimii corporale în comparație cu alte grăsimi pe bază de legume. Cu toate acestea, în lucrare se face referire la creșterea colesterolului „rău”, LDL, asociat cu o creștere a riscului de boli de inimă. O ultimă lucrare publicată în revista medicală britanică Open, a examinat însă uleiul de nucă de cocos care, în relație cu uleiul de măsline extravirgin timp de 4 săptămâni, nu a avut exact acea creștere a colesterolului LDL.
„Avantajele folosirii uleiurilor vegetale non-tropicale rămân foarte promițătoare, făcând uleiul de măsline o alegere naturală în bucătărie”, spune savantul, specialist în nutriție.