Coronavirus: 5G „cu siguranță întârziat” în Europa

Huawei anunță că lansarea rețelelor mobile 5G în Europa va fi „cu siguranță întârziată” de focarul de coronavirus.

Compania chineză este unul dintre principalii producători de echipamente esențiale pentru rețelele 5G. Huawei a anunțat că, continuarea lansării 5G este cea mai bună modalitate de a asigura conectivitatea în timpul crizei.

Însă directorul executiv Eric Xu a mai spus reporterilor că întârzierile ar putea dura până la „momentul în care pandemia este sub control”. Răspunzând întrebărilor referitoare la raportul său anual, publicat marți, vicepreședintele Huawei, Victor Zhang, a declarat că va avea un impact „cu siguranță”, dar că nu va fi la fel de semnificativ ca în restul Europei.

Prima prioritate a fost să se asigure că rețeaua existentă este fiabilă, deoarece oamenii o foloseau pentru a lucra, a se distra și a învăța de acasă, a spus el. Dar, având în vedere cererea pentru lățimea de bandă și o mai bună acoperire, „cel mai rapid mod este să folosești implementarea 5G”. „Trebuie să accelerăm lățimea de bandă a rețelei… pentru a ne asigura că toată lumea poate lucra și se poate distra și poate împărtăși informații”, a spus el.

Domnul Zhang a indicat în special zonele rurale, unde acoperirea de bandă largă mobilă existentă „nu este suficient de bună” pentru a sprijini oamenii care lucrează de acasă. „Pe de altă parte, trebuie să luăm în considerare problema de sănătate și siguranță, în special pentru protejarea angajaților și a partenerilor noștri”, a spus el.

Acum, Huawei, în timp ce a recunoscut că vor exista unele întârzieri în implementarea 5G, a insistat că acestea vor fi minime – și pare să creadă că nimic nu s-a schimbat cu adevărat. Acest lucru poate fi naiv din partea companiei. Deși nimic nu s-a schimbat cu adevărat atunci când vine vorba de problemele tehnice și de securitate din jurul echipamentelor Huawei, climatul politic pentru companie s-a agravat cu siguranță.

Dl Xu a declarat că China și-a accelerat propria desfășurare a 5G după ce numărul cazurilor de Covid-19 a subliniat – dar în alte țări, aceasta va depinde „de mai mulți factori”, inclusiv dacă companiile de telecomunicații au bugetul și resursele pentru a „câștiga înapoi timpul pierdut”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *