Dum. iul. 12th, 2020

Grădina zoologică mexicană salvează animalele puse în pericol de criza virusului

Kira, un tigru în vârstă de doi ani și jumătate, a ajuns la o grădină zoologică din nord-estul Mexicului în aprilie, după ce proprietarul ei nu a mai putut-o hrăni din cauza colapsului economic indus de coronavirus.

Impozanta tigresa de 130 de kilograme a fost sedată și transportată într-o cușcă cu camionul către noua casă din grădina zoologică Culiacan din statul Sinaloa.

Proprietarul ei a răspuns la o campanie a Asociației Mexicii de Zoos, Pepiniere și Acvarii (AZCARM) pentru a evita abandonarea animalelor sălbatice în timpul închiderii.

tigru grădina zoologică

„Abandonul se întâmplă atunci când oamenii nu mai pot face față animalelor lor, iar în această pandemie, confruntată cu lipsa resurselor economice și a locurilor pentru a le păstra, preferă să scape de ele”, a declarat pentru AFP președintele AZCARM, Ernesto Zazueta.

Alături de pisica mare, grădina zoologică din Culiacan a întâmpinat, în timpul pandemiei, un piton, un bărbătesc și 14 papagali verzi, precum și 49 de căprioare salvate dintr-o fabrică de zahăr din Tabasco.

Kira și alte animale de la grădina zoologică din Culiacan au fost hrănite cu o donație lunară de 3,5 tone de carne de la o companie locală.

Și în ciuda dificultăților, toate animalele „sunt foarte bine îngrijite și bine hrănite”, a spus Zazueta.

Mexic este una dintre cele mai biodiverse țări din lume, conform Centrului ONU de monitorizare a conservării programului de mediu al ONU.

Acesta este casă pentru 10-12% din speciile biologice de pe planetă, este numărul unu pentru reptile și al doilea pentru mamifere, spune guvernul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *