3 motive pentru a mânca sparanghelul verde, leguma primăverii

sparanghel

Sezonul sparanghelului verde va începe de curând, iar primăvara este momentul perfect pentru a ne bucura de acest aliment versatil. Bogat în vitamine și antioxidanți, sparanghelul este foarte popular, deoarece este disponibil doar din martie până la sfârșitul lunii iunie.

A mânca sparanghel verde înseamnă să ai grijă de corpul tău. De fapt, această legumă are o serie de beneficii pentru organismul nostru, un motiv întemeiat pentru a o include în dieta noastră! Îți prezentăm trei motive bune pentru a consuma această legumă, care este disponibilă doar primăvara.

Valoarea sa nutritivă, fără calorii

Un adevărat aliat al slăbitului, sparanghelul este format în proporție de 92% din apă, ceea ce înseamnă că are un aport caloric foarte scăzut, de 30 de calorii la 100 g. Pe lângă faptul că este ideal pentru talie, este o adevărată „legumă sănătoasă”, deoarece este bogată în nutrienți și vitamine. Conține pro-vitamina A, vitamina C, vitamina E și vitamina K, care ajută la prevenirea anumitor afecțiuni.

Citește și  SUA autorizează primul test Covid-19 de urgență care permite pacienților să recolteze probele acasă

În plus, sparanghelul este una dintre cele mai bogate legume din punct de vedere proteic, cu 2,68 g la 100 g.

Sparanghelul are virtuți diuretice.

Departe de a fi o legendă, sparanghelul este un diuretic 100% natural care ajută la eliminarea toxinelor și a excesului de sare din țesuturi. Datorită nivelului său ridicat de asparagină, eliminarea renală este accelerată și permite organismului să se purifice în mod natural. În plus, fiind o legumă fibroasă, sparanghelul este ideal pentru a acționa asupra intestinelor și a permite organismului să elimine, favorizând tranzitul intestinal.

Citește și  Uleiul de măsline stimulează sănătatea creierului și reduce riscul de demență, arată un studiu Harvard

Sparanghelul este un super antioxidant

Sparanghelul are unul dintre cele mai ridicate niveluri de activitate antioxidantă dintre toate legumele. Datorită acestei virtuți, ajută la prevenirea multor boli și este un agent natural anti-îmbătrânire. S-a demonstrat, de asemenea, că are antioxidanți de mai bună calitate decât ceapa roșie, usturoiul, broccoli și ardeii.

Acest lucru te face să îți dorești să mănânci această minunată legumă, care este delicioasă la grătar cu puțin usturoi și parmezan. Sau dacă nu te tentează, iată alte idei:

Citește și  Adevar si mit despre apa

Depinde doar de tine să decizi dacă vrei să încorporezi sparanghelul întreg în rețeta ta. Unele persoane aleg doar vârfurile de sparanghel pentru un risotto, o pizza sau o omletă, deoarece acestea se topesc mai bine în gură. Dar nu arunca restul sparanghelului. Acestea se pot refolosi pentru a pregăti un velouté, de exemplu, cu tulpinile și cojile. Dacă vrei, poți să faci o vinegretă sau o maioneză în care să înmoi sparanghelul, lăsă-l întreg. Pentru o tartă cu sparanghel, păstrează capetele pentru decor și amestecă tulpinile cu smântână proaspătă înainte de a adăuga brânza, laptele și ouăle.

Despre autor