SănătateUltimele articole

5 condimente și ierburi care te fac fericit

Celebrele omega-3, prezente în peștele gras și fructele uscate, sunt recomandate în special pentru a ne spori moralul. Mai puțin cunoscute, anumite condimente și plante aromatice sunt, de asemenea, antidepresive naturale cu gusturi foarte variate. Șofran, scorțișoară, curcuma, rozmarin, cimbru … Concentrați-vă pe cele 5 arome anti-stres.

Şofran

Să respiri este deja o invitație la călătorie.

Considerat condimentul fericirii în medicina tradițională orientală, șofranul ar avea aceleași efecte ca și antidepresivele, potrivit unui studiu iranian publicat în 2015. Ar viza în special tulburările de dispoziție și depresia, tulburările alimentare. Cu toate acestea, nu este recomandat femeilor însărcinate și copiilor sub 6 ani. Omniprezent în bucătăria indiană, se găsește în paella spaniolă, risotto italian, bouillabaisse franceză …

Citește și  Mark Zuckerberg pierde 7,2 miliarde de dolari din cauza boicoturilor majore de publicitate pe Facebook

Scorţişoară

O aromă de Crăciun prin excelență, scorțișoară, băț sau măcinat, învelește, încălzește și stimulează neuronii.

Acțiunea sa influențează, de exemplu, funcțiile creierului prin creșterea concentrației, a memoriei și a atenției. De asemenea, acționează ca un inhibitor al apetitului atunci când se simte pofta de dulce. Există două tipuri de scorțișoară: cea a ceylonului este mai delicată și mai scumpă, în timp ce cea a Chinei este mai plină de corp și mai frecventă.

Curcumă

Culoarea sa ocru luminează deja rețeta.

Citește și  Șapte copii, trei căsătorii și Amber Heard: viața privată explozivă a lui Elon Musk

Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și anti-oxidante, turmericul activează și hormonul bunei dispoziții, serotonina. Presară larg bucătăria indiană și bucătăria thailandeză, care o combină adesea cu lapte de cocos pentru curry de pește. Uităm adesea să-l strecurăm în deserturi pe bază de fructe, dar parfumul său îmbunătățește plăcut rețetele dulci. Pentru puristi, alegem curcuma din regiunea Kerala din India. Conținutul său de curcumină este cel mai dens.

Rozmarin

Aduce un aer al Mediteranei și al maquisului în feluri de mâncare.

Rozmarinul are atât virtuți medicinale, cât și gustative. În caz de oboseală fizică și mentală, suprasolicitare și depresie, acesta dă un impuls corpului. Se joacă în special pe insomnie și nervozitate.

Citește și  Kamara lanseaza un apel disperat

Cimbru

Bucătăria provensală și roșiile sale gustoase îi conferă un loc de mândrie.

În același mod ca rozmarinul, cimbru este un bun aliat în caz de oboseală nervoasă, stres sau insomnie. Conține litiu, un mineral cu proprietăți antidepresive și aminoacizi și triptofan, precursorul serotoninei, esențial pentru somn. Este, de asemenea, un stimulent intelectual care calmează nervii. Multe ceaiuri de plante combină, de asemenea, cimbru și rozmarin.

Related posts
SănătateUltimele articole

Patru plante pentru a evita pofta de dulce

Uneori, pofta de zahăr este irezistibilă și ne dorim să nu putem ceda. Anumite plante sunt…
Read more
SănătateUltimele articole

Psyllium, acest aliat care pune capăt disconfortului și durerilor de stomac

Bogată în fibre, această plantă din zonele deșertice ajută intestinele leneșe și, ca bonus…
Read more
SănătateUltimele articole

Cinci exerciții de respirație recomandate pentru a reduce anxietatea

Dificultăți de respirație, inimă palpitantă… Aceste reacții pot fi cele de dragoste…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.