SănătateUltimele articole

5 condimente și ierburi care te fac fericit

Celebrele omega-3, prezente în peștele gras și fructele uscate, sunt recomandate în special pentru a ne spori moralul. Mai puțin cunoscute, anumite condimente și plante aromatice sunt, de asemenea, antidepresive naturale cu gusturi foarte variate. Șofran, scorțișoară, curcuma, rozmarin, cimbru … Concentrați-vă pe cele 5 arome anti-stres.

Şofran

Să respiri este deja o invitație la călătorie.

Considerat condimentul fericirii în medicina tradițională orientală, șofranul ar avea aceleași efecte ca și antidepresivele, potrivit unui studiu iranian publicat în 2015. Ar viza în special tulburările de dispoziție și depresia, tulburările alimentare. Cu toate acestea, nu este recomandat femeilor însărcinate și copiilor sub 6 ani. Omniprezent în bucătăria indiană, se găsește în paella spaniolă, risotto italian, bouillabaisse franceză …

Citește și  Semne care arata ca poti suferi de depresie

Scorţişoară

O aromă de Crăciun prin excelență, scorțișoară, băț sau măcinat, învelește, încălzește și stimulează neuronii.

Acțiunea sa influențează, de exemplu, funcțiile creierului prin creșterea concentrației, a memoriei și a atenției. De asemenea, acționează ca un inhibitor al apetitului atunci când se simte pofta de dulce. Există două tipuri de scorțișoară: cea a ceylonului este mai delicată și mai scumpă, în timp ce cea a Chinei este mai plină de corp și mai frecventă.

Curcumă

Culoarea sa ocru luminează deja rețeta.

Citește și  Cele mai bune remedii naturale in caz de gripa

Cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și anti-oxidante, turmericul activează și hormonul bunei dispoziții, serotonina. Presară larg bucătăria indiană și bucătăria thailandeză, care o combină adesea cu lapte de cocos pentru curry de pește. Uităm adesea să-l strecurăm în deserturi pe bază de fructe, dar parfumul său îmbunătățește plăcut rețetele dulci. Pentru puristi, alegem curcuma din regiunea Kerala din India. Conținutul său de curcumină este cel mai dens.

Rozmarin

Aduce un aer al Mediteranei și al maquisului în feluri de mâncare.

Rozmarinul are atât virtuți medicinale, cât și gustative. În caz de oboseală fizică și mentală, suprasolicitare și depresie, acesta dă un impuls corpului. Se joacă în special pe insomnie și nervozitate.

Citește și  Cum a fost ascunsa de Hitler vasta colectie de vinuri din Monaco

Cimbru

Bucătăria provensală și roșiile sale gustoase îi conferă un loc de mândrie.

În același mod ca rozmarinul, cimbru este un bun aliat în caz de oboseală nervoasă, stres sau insomnie. Conține litiu, un mineral cu proprietăți antidepresive și aminoacizi și triptofan, precursorul serotoninei, esențial pentru somn. Este, de asemenea, un stimulent intelectual care calmează nervii. Multe ceaiuri de plante combină, de asemenea, cimbru și rozmarin.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Cele mai proaste alimente și băuturi pentru dinți

Îngrijirea dinților tăi trece printr-o bună igienă orală dar și prin conținutul farfurii.
Read more
SănătateUltimele articole

Top beneficii ale consumul de fistic pentru sănătate

Fisticul este extrem de interesant atât pentru starea ta de sănătate, cât și pentru a te…
Read more
MondenUltimele articole

În umbra sinistră a cazului R. Kelly, căsătoria sa ilegală cu cântăreața de atunci în vârstă de 15 ani Aaliyah

Interpretul melodiei I Believe I Can Fly, condamnat pe 29 iunie la 30 de ani de închisoare pentru…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.