DeliciiUltimele articole

Londra văzută de sus: acoperișuri excepționale pentru o băutură de top și o cină

De la Tamisa la Regent’s Canal, trecând prin Saint-Paul și City, Londra este presărată cu terase de acoperiș șic. Profităm de relaxarea carantinei pentru ca turiștii vaccinați să se bucure de capitala britanică dintr-un alt unghi.

Cu excepția City, Londra este un oraș orizontal istoric. Google s-a angajat și în construcția nu a unui „zgârie-nori”, ci a unui „peisaj” („răzuitor”) de 100.000 m2 în King’s Cross. Această topografie urbană nu împiedică londonezii să se ridice pe acoperișurile hotelurilor, depozitelor sau chiar parcărilor, care le permit să preia aerul și înălțimea. Apusuri de soare, prânzuri proaspete, cocktailuri sofisticate sau cine la modă, există ceva pentru toate gusturile, toate bugetele și în toate cartierele. Iată câteva exemple esențiale care trebuie luate în vedere.

Radio Rooftop, efect WOW!

O mulțime pestriță se înghesuie pe terasa din partea de sus a hotelului ME din Covent Garden. Și, din motive întemeiate, panoramele de pe malul nordic (Somerset House, Big Ben, Catedrala Saint Paul, Tower Bridge) și de pe malul sudic (London Eye, Tate Modern, Shard) sunt printre cele mai spectaculoase din oraș. Atmosfera baleară și meniul mediteranean schimbă peisajul și căldura este tot timpul acolo, în toate anotimpurile, datorită umbrelelor încălzite și a păturilor care ne amintesc că suntem în Anglia.

Citește și  Pot fi alimentele contamnate cu coronavirus ?

Prețuri: și prețurile cresc, începând de la 18 GBP pentru un cocktail și 19 GBP pentru un fel de mâncare. Sfat: rezervați devreme, acesta este unul dintre locurile preferate pentru londonezi și turiști pentru o relaxare după muncă sau o întâlnire.

Radio Rooftop, 336-337 Strand, Londra WC2R 1HA.

Telefon. : +44 207 379 6606.

12TH KNOT, Jazz pe Tamisa

Spirit de croazieră în ambianța anului 1920 pentru acest bar de la etajul 12 al hotelului retro modernist Sea Containers, decorat de Tom Dixon. Dacă terasa sa este destul de îngustă, structura sa de sticlă vă permite să admirați, tot din interior, City, Saint-Paul și baletul bărcilor de pe râu. Toate în timp ce beți un pahar bun de vin, un pahar de șampanie sau un cocktail de gin însoțit de ture gourmet. Viața sălbatică elegantă (flip-flop-urile sunt interzise) rezervă și bucură-te de gama excelentă de formații de jazz și DJ.

Citește și  Ce înseamnă un vis de moarte?

Prețuri: tapas de la 11 GBP și cocktailuri de la 12,5 GBP. Sfat: La Sea Containers, barul Lyaness al lui Ryan Chetiyawardana, considerat unul dintre cei mai buni mixologi din lume, merită, de asemenea, o vizită.

12th Knot, 20 Upper Ground, Londra SE1 9PD. Telefon. : +44 203 747 1063.

MADISON TERRACE BAR & LOUNGE, NEW-YORK ÎN PLATĂ ȘI SFÂNTUL PAUL ÎN OCHI

Vedeți Saint-Paul de aproape, aceasta este promisiunea acestui loc ușor stiltat, cu vedere la centrul comercial One New Change de Jean Nouvel. Promisiunea păstrată. Puteți admira faimoasa cupolă mai bine decât oriunde și spectacolul este uluitor. În restaurant, ne sărbătorim cu homari, fripturi și alte grătare inspirate de Big Apple. În ceea ce privește cocktailurile, influențele sunt mai internaționale și mai clasice (Aperol Spritz, Pornstar Martini, Tommy’s Margarita). Dacă terasa este deschisă tot timpul anului, cel mai bine este să mergeți acolo vara, la un aperitiv la apus, punctat de concerte și seturi de DJ.

Citește și  Sarcina si consumul de cofeina

Prețuri: cocktailuri de la 13,5 GBP și meniu cu două feluri de mâncare la 39 GBP. Sfat: mai bine să mergeți acolo la prânz sau cină cu adulții, deoarece există o taxă (10 GBP sau 20 GBP în funcție de zi) dacă doriți doar o băutură, iar copiii nu au voie în restaurant după ora 15:00.

Madison, New Change, Londra EC4M 9AF. Telefon. : +44 203 693 5160.

 

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Câteva trucuri pentru un brunch preparat acasă foarte sănătos și echilibrat

Brunchul… unul din cele mai așteptate momente ale zilei sau ale săptămânii. Iar brunchul…
Read more
DeliciiUltimele articole

Orașele cele mai glamour din Europa pentru un city break de lux

Escapadele de lux în orașe au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, oferind o…
Read more
MondenUltimele articole

Vedetele emblematice care s-au căsătorit cu un membru al unei familii regale

Grace Kelly, Meghan Markle sau Rania Al Yassin: toate aceste femei și-au construit cariere de…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.