Uleiul de măsline învingător sub toate aspectele, confirmă cercetătorii de la Harvard

0
uleiul de masline

Între uleiul de nucă de cocos și uleiul de măsline cel de-al doilea câștigă provocarea celor mai sănătoase uleiuri.

Într-o lucrare publicată pe blogul Harvard Medical School, cercetatoarea Emily Gelsomin a revizuit unele dintre cele mai recente studii științifice care au pus în evidență cele două produse. Într-o lucrare recentă publicată în Journal of the American College of Cardiology reiese că înlocuirea margarinei, a untului sau a maionezei cu ulei de măsline este legată de un risc mai mic de boli cardiovasculare. Conform analizei, consumul unei jumătăți de lingură pe zi ar reduce riscul de a dezvolta acest tip de boală.

Citește și  Robbie Williams, de patru ori tatic

Cercetările publicate în Circulation, pe de altă parte, ar demonstra cum că uleiul de nucă de cocos nu beneficiază de reducerea circumferinței taliei sau a grăsimii corporale în comparație cu alte grăsimi pe bază de legume. Cu toate acestea, în lucrare se face referire la creșterea colesterolului „rău”, LDL, asociat cu o creștere a riscului de boli de inimă. O ultimă lucrare publicată în revista medicală britanică Open, a examinat însă uleiul de nucă de cocos care, în relație cu uleiul de măsline extravirgin timp de 4 săptămâni, nu a avut exact acea creștere a colesterolului LDL.

Citește și  Distribuție de cinci stele, tehnologie de ultimă oră și botezuri în scufundări: Avatar 2, filmul tuturor exceselor

„Avantajele folosirii uleiurilor vegetale non-tropicale rămân foarte promițătoare, făcând uleiul de măsline o alegere naturală în bucătărie”, spune savantul, specialist în nutriție.

Despre autor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *