Ultimele articoleUtile

Adevar si mit despre apa

Apa este principalul constituent al organismului nostru, apa reprezentand 65% din greutatea noastra. Drept urmare, nu ne putem lipsi de acest element esential. Pentru o hidratarea corespunzatoare a venit timpul sa punem punct miturilor cu privire la consumul de apa si sa raspundem la urmatoarele intrebari: care este cel mai potrivit moment pentru a bea apa? Putem bea apa cu gheata? Bauturile carbogazoase sunt prea sarate?

Nu trebuie sa bei apa in timpul mesei. Adevarat sau fals? Fals. Contrar ideilor preconcepute, un pahar-doua de apa in timpul mesei nu perturba cu nimic digestia. Da, apa dilata stomacul insa nu mai mult ca alimentele consumate. Apa are locul sau privilegiat in cadrul unei mese si face parte din lista de ingrediente fara risc de a provoca tulburari digestive. Bineinteles, asta nu inseamna ca trebuie sa bei o carafa intreaga in timpul mesei, cu moderatie. Permite in egala masura reducerea apetitului ceea ce este interesant in cazul persoanelor dornice sa isi controleze greutatea.

Citește și  Anti-colesterol: programul nutritional ideal

Nu trebuie sa astepti sa iti fie sete sa bei apa. Adevarat sau fals? Adevarat. Acest semnal se manifesta atunci cand organismul este deja deshidratat. Atunci cand corpul se afla in deficit de apa, presiunea arteriala scade. Receptorii trimit astfel un mesaj centrului de reglare a setei, situat pe hipotalamus si declanseaza nevoia de a bea.

Citește și  A decedat celebrul muzician Ennio Morricone

Apa cu gheata nu este buna. Adevarat sau fals? Adevarat. Nu este buna pentru dinti, fragilieaza gatul si agreseaza sfera digestiva. Nu este recomandata persoanelor care sunt operate la stomac deoarece au un volum gastric mai redus. Pentru a te racori putin opteaza pentru o apa la o temperatura de 8-12 grade Celsius.

Bauturile gazoase sunt prea sarate. Adevarat sau fals?Adevarat si fals. Doar unele din ele nu sunt recomandate deoarece contin o cantitate mare de sodiu, sub forma de bicarbonat de sodiu. In schimb, sunt recomandate pentru a lupta impotriva aciditatii in cazul unor tulburari digestive (aciditate gastrica, reflux) sau pentru persoanele care fac sport.

Citește și  Aniversarea reginei Elizabeth a-II-a – ce cadou romantic primeste in fiecare an de la printul Philip?

Copiii si persoanele in varsta trebuie sa bea mai multa apa. Adevarat sau fals?  La sugar, al carui corp este compus din 75% apa, orice deficit hidric poate provoca in doar cateva ore probleme grave in cazul organelor vitale. La persoanele in varsta acest lucru poate provoca o scadere brutala a tensiunii arteriale. Ambele categorii de varsta sunt expuse, bebelusii deoarece nu se pot exprima si persoanele in varsta deoarcee sistemul lor de alerta de declansare a setei nu mai functioneaza asa cum trebuie.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Sfaturile unui medic pentru a evita gripa și răceala în această iarnă

Ne este destul de greu să nu ne îmbolnăvim când toată lumea în jurul nostru este bolnavă.
Read more
SănătateUltimele articole

Miere de acacia, sirop de agave.. tipuri de zahăr cu indice glicemic de privilegiat

Mai multe tipuri de alimente care îndulcesc și edulcoranți afișează un indice glicemic destul…
Read more
SănătateUltimele articole

Ierburile și mirodeniile care te vor ajuta să te menții sănătos

Adepții nutriției știu foarte bine asta: Mama Natură are o mulțime de beneficii utile pentru…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *