DeliciiUltimele articole

Cand parcul iti miroase a Sauvignon Blanc

Toți pasionații și curioșii domeniului, adică a vinurilor și a finețurilor culinare, știu de ”Vicii și delicii” din week-end-ul trecut, ce a avut loc la Expo Arad.

A fost cum trebuia să fie, expozanți mulți , cam tot ce are seriozitate în industrie pe plan național , plus ceva vinuri modovenești , mai puțin supramediatizatele și supra-apreciatele crame Purcari, și niște vinuri mari italienești și spaniole.

Absolut toate zonele geografice ale României au fost acoperite, cu o abundențâ din partea asta de țară.

Remarc bunul trend național de a promova soiurile locale, reprezentative pentru fiecare zonă viticolă. Așa  că Mustoasa și Cadarca din dealurile Minișului, Sarba si Plăvaia din Vrancea, Crâmpoșia din dealurile Drăgășanilor, Feteasca Albă, dar mai ales port-drapelul vinului românesc care este Feteasca Neagră, vinificat în funcție de terroir-ul fiecărui producător, s-au găsit în ofertele generoase ale expozanților, de remarcat că fiecare a venit cu ce au mai bun, respectiv gamele medii și mai ales premium .

Citește și  Genie Bouchard își oficializează relația pe Instagram

Se constată o tendință de a produce cât mai multe vinuri spumante, piața în creștere cerând acest lucru. Ne-a dat pe spate un vin spumant al celor de la Budureasca, un vin ținut 8 ani pe drojdie, greu de făcut, incredibil de ușor de băut, și evident nu pentru orice buzunar. Balla Geza ne-a readus în atenție superbele Clarus , alături de majestuoasele vinuri din gama Stonewine. Chiar și liderul exportatorilor de vinuri românesti, Cramele Recas  -reprezentate si de carismaticul Cosmin Tudoran- se gândesc serios la reînființarea unei linii pentru spumante.

Citește și  „Câștigătoarea” loteriei jackpot spune că a distrus biletul de 26 de milioane de dolari în mașina de rufe

Prietenii de la Gîrboiu au defilat cu Constantin, un vin mare, denumit chiar după fondator, dar care totusi mai trebuie “uitat” in sticlă vreo 4-5 ani pentru desăvârșire.

Ne-am plimbat puțin și prin lumea largă, adica cea nouă cu Noua Zeelandă, Australia și California, si cea clasica cu catifelatele “roșii” italienești  și corpolentele Rioja.

Citește și  Ce alimente sa eviti la micul dejun in aceasta perioada de canicula

Luni dimineata la o plimbare tomnatica prin parcurile minunatei faleze a Muresului , trecând printr-o zonă cu iarba proaspăt tăiată și umedă de la rouă, am simțit în memoria olfactivă un minunat Sauvignon Blanc de lume nouă.

Doar vinul poate aduce în pahar și în simțuri atâtea nuanțe și senzații.

Felix Ghergar

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Must see: 5 orașe magnifice de descoperit în Maroc

Vrei să pleci pentru câteva zile în Maroc? Iată în acest caz, câteva orașe care merită cu…
Read more
SănătateUltimele articole

Alimente de adăugat în farfurie pentru a fi în formă maximă

Chiar dacă secretul pentru a fi în cea mai bună stare de sănătate este de a mânca variat…
Read more
DeliciiUltimele articole

SUA: Un bărbat creează cel mai iute ardei din lume

Un bărbat din Carolina de Sud (SUA) a doborât un record mondial, creând cel mai iute ardei…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.