SănătateUltimele articole

Alimente de adăugat în farfurie pentru a fi în formă maximă

Chiar dacă secretul pentru a fi în cea mai bună stare de sănătate este de a mânca variat, unele alimente sunt adevărate bombe de nutrienți, vitamine și minerale. Care sunt însă ingredientele pe care să mizezi pentru a fi în formă maximă în această vară sau toamnă?

Afinele. Dintre toate fructele, aceste boabe mici în nuanțe de albastru conțin una din cele mai puternice concentrații de antioxodanți deci sunt excelente la micul dejun, pentru o salată sau o gustare delicioasă și sănătoasă. Popularitatea lor este deci pe deplin justificată. Conțin vitamine, minerale, dar și oligoelemente și compuși bioactivi.

Iaurtul și skyrul. Conțin nutrienți importanți printre care proteine, calciul fosfor, dar și vitamina B. Cele mai multe cercetări privind beneficiile iaurtului se concentrează asupra conținutului de bacterii vii, care sunt prezente și în alte alimente fermentate, cum ar fi kefirul, kimchi și varza murată. Există indicii convingătoare că o prezență insuficientă a anumitor tulpini bacteriene în colon poate crește riscul anumitor patologii, inclusiv obezitatea, diabetul de tip 2, sindromul colonului iritabil și bolile inflamatorii cronice, cum ar fi boala Crohn. Iaurtul gras este recomandat, dar și skyrul care este din ce în ce mai popular. Sunt o modalitate excelentă de a consuma mai multe proteine, dar și grăsimi saturate.

Citește și  Rețete însorite pentru o bucătărie plină de culoare în această vară

Nucile. Nucile sunt cele mai bogate în nutrienți și acizi grași benefici. Dar, conțin și mangan, fosfor, magneziu, zinc, cupru și vitamine din grupele B. Nucile favorizează circulația sanguină grație argininei. Conțin și triptofan, care are un efect important asupra stării de dispoziție. Persoanele care suferă de o carență de serotonină pot prezenta probleme de comportament și pot ajunge chiar până la depresie. Nucile au cea mai mare putere antioxidantă și sunt o sursă importantă de fibre.

Citește și  Daniel Craig: „Nu sunt deosebit de curajos”

Avocado. Este vorba despre un fruct bogat în nutrienți și poate reprezenta o parte benefică pentru o alimentație echilbrată. Grăsimile sale bune sunt benefice pentru inimă și vasele de sânge. Am putea să comparăm fructul avocado cu arahidele sau cu măslinele. Este o sursă foarte bună de fibre, de vitamine și minerale.

Citește și  În Germania, un oraș permite acum femeilor să facă baie topless în piscinele municipale

Ciocolata neagră. Ciocolata neagră este foarte bogată în cacao și conține o cantitate considerabilă de fibre solubile și minerale. Conține și fier, magneziu, cupru sau seleniu, mangan, potasiu sau fosfor. O bucată de ciocolată de 100 de grame conține 11 grame de fibre și poate contribui la dezvoltarea bacteriilor bune. Nu trebuie însă să abuzezi de ea, chiar dacă este neagră.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Must see: 5 orașe magnifice de descoperit în Maroc

Vrei să pleci pentru câteva zile în Maroc? Iată în acest caz, câteva orașe care merită cu…
Read more
DeliciiUltimele articole

Cand parcul iti miroase a Sauvignon Blanc

Toți pasionații și curioșii domeniului, adică a vinurilor și a finețurilor culinare, știu de…
Read more
DeliciiUltimele articole

SUA: Un bărbat creează cel mai iute ardei din lume

Un bărbat din Carolina de Sud (SUA) a doborât un record mondial, creând cel mai iute ardei…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.