SănătateUltimele articole

Ce alimente sunt cele mai bogate în magneziu?

Cereale, legume, fructe uscate… Ce alimente sunt cele mai bogate în magneziu? Facem un bilanț de unde să extragem rapid acest mineral, atât de prețios pentru organism.

Tremuratul pleoapelor, crampe, oboseala, stresul… Diferite semnale te pot alerta asupra unei potentiale nevoi de magneziu. Dacă organismul manifestă o lipsă, este pentru că mineralul este prețios pentru noi. „Magneziul este esențial pentru buna funcționare a organismului nostru” afirmă Anne-Laure Denans, doctor în farmacie și nutriționist. Este implicat în multe reacții chimice: este esențial să transformăm nutrienții în energie, să permită mușchilor să se relaxeze sau să regleze impulsurile nervoase și, prin urmare, să reducă stresul. Numai că iată, corpul nostru nu-l produce singur. Prezent în mod natural în anumite alimente și în apă, magneziul trebuie, așadar, să fie prezent zilnic în mesele noastre.

Citește și  Cum stiu daca sunt la menopauza? Simptome si testare

Fructe uscate, midii, semințe oleaginoase

Când doriți să vă atingeți aportul zilnic de magneziu, este interesant să apelați la cereale, care sunt o sursă excelentă. Singura cerință? Preferați făinurile integrale, care își păstrează proprietățile, tărâțele în care este conținut magneziul, de asemenea, semințele oleaginoase. Printre acestea, doctorul în farmacie citează „semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, migdale, nuci braziliene, alune și nuci”.

Fructele uscate, precum curmalele, conțin și magneziu, la fel ca și ciocolata neagră, „cu condiția să conțină cel puțin 70% cacao”, împărtășește Anne-Laure Denans. Legume precum spanacul, mazărea și ridichile, dar și leguminoasele precum fasolea albă completează lista.

Soia poate oferi, de asemenea, magneziu organismului. „Tofu și tempeh sunt ambele surse foarte bune”, spune Anne-Laure Denans. Atenție însă: copiii sub 3 ani și femeile care alăptează nu îl pot consuma. În general, femeile ar trebui să aibă grijă să nu mănânce prea mult. De câțiva ani, planta a fost în vizorul comunității științifice. În cauză ? Izoflavona din soia, fitoestrogeni care pot imita efectele estrogenului în organism. Cu toate acestea, acești hormoni sunt clasificați în categoria perturbatorilor endocrini de către Afssa (Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor). Unii avertizează asupra posibilelor tulburări hormonale, atât la femei, cât și la bărbați.

Citește și  Casnicii de la Hollywood care sfideaza timpul

În cele din urmă, magneziul poate fi extras din mare și din fructele sale, midiile, de exemplu. Pentru a completa această listă, medicul în nutriție recomandă și consumul de alge sub formă de fulgi.

Alte moduri de a găsi magneziu

Nopți de proastă calitate, lipsă de energie, oboseală, iritabilitate, stres… Pentru a remedia acest lucru, unii optează pentru cure tradiționale cu magneziu, găsite în farmacii sau magazine bio. Cu toate acestea, comunitatea științifică nu este de acord cu privire la eficacitatea și beneficiile lor. În 2015, Inserm a indicat în dosarul său de suplimente alimentare: Dezlegarea adevărului de fals, că „în ciuda a aproape 900 de publicații științifice identificate până în prezent, este imposibil să se decidă dacă efectele benefice ale suplimentelor alimentare pe bază de magneziu sunt sau nu adevărate”.

Citește și  Regimuri alimentare care te ajuta sa controlezi sindromul colonului iritabil

 

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

De ce putem vedea Luna la lumina zilei?

Este posibil să ceri să îți aducă cineva Luna de pe cer ziua? Trebuie doar să te uiți la ea…
Read more
DeliciiUltimele articole

Romania Sotheby’s International Realty anunță vânzarea unui ansamblu de case tradiționale langă Viscri, la prețul de 495.000 €

Romania Sotheby’s International Realty anunță o nouă oportunitate excepțională pentru…
Read more
DeliciiUltimele articole

APEX SPEED FEST: Festivalul de motorsport care aduce adrenalină și pasiune în inima Bucureștiului!

Pe 2-3 septembrie, Piața Constituției va deveni scena unui festival de motorsport de excepție.
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.