Monden

Compania care realizeaza mobilier de gradina din plasticul aruncat in oceane

Producatorul de mobila durabila LifestyleGarden a lansat DuraOcean®, prima piesa de mobilier de pe piata, fabricata din deseuri de plastic reciclate din ocean.

DuraOcean® a fost proiectat de designerul industrial premiat Inbal Kahaner si piesa este fabricata din plase recuperate, funii si deseuri de plastic recuperate din oceanele lumii.

Momentan, noul scaun este introdus in Marea Britanie sub forma unui set bistro in aceasta primavara, care include doua scaune (construite dintr-un total de sapte kilograme de plastic oceanic reciclat), plus o masa de eucalipt din FSC Nassau, cu un pret de vanzare recomandat  de doar 299,99 lire sterline. Picioarele scaunelor au fost confectionate din eucalipt durabil, aprobat de FSC in Brazilia.

Citește și  Vanessa Bryant, bulversata de moartea lui Kobe si a fiicei lor Gianna, face primele declaratii de la tragedie

In scurt timp, vor fi realizate in acest stil si piese de mobilier de gradina. Fiecare scaun DuraOcean® este astfel unic, cu o usoara variatie a tonurilor sale verzi ca urmare a utilizarii deseurilor oceanice reciclate in loc de plastic normal.

Compania se implica in curatarea oceanelor si in afara realizarii scaunelor

Compania mama a LifestyleGarden, ScanCom International, s-a angajat sa acorde 5 dolari din vanzarea fiecarui scaun DuraOcean® catre o organizatie de caritate sau organizatie de curatare a oceanului, pentru a demonstra angajamentul sau fata de rezolvarea crizei globale a deseurilor marine din plastic.

Avand promisiunea unor scaune unice, DuraOcean® a atras deja un interes semnificativ dintr-o serie de sectoare, inclusiv restaurante, hoteluri, operatori de linii de croaziera, centre design si amenajare gradini si distribuitori de mobilier de exterior.

Citește și  Vedetele emblematice care s-au căsătorit cu un membru al unei familii regale

Inbal Kahaner a adaugat: „In timpul procesului de proiectare, am creat o interpretare noua a aspectului traditional, prin imbinarea formei, structurii cu un nivel de confort aparte, realizand astfel scaune care pot fi folosite si in interior, putand fi chiar tapitate.”

„Consumatorii moderni sunt mai constienti de responsabilitatea lor de a achizitiona produse durabile. Cu toate acestea, consumatorii privesc din ce in ce mai mult mediul in aer liber ca o extensie a interiorului si acesta este motivul pentru care cumparatorii nu vor face compromisuri cu privire la design.”

Scaunul DuraOcean® reprezinta o transformare a modului de reciclare. Realizarea unui mobilier din deseurile oceanice nocive si poluante este ceva unic. Poti transforma poluarea intr-un mobilier functional si elegant. Consumatorii se bucura de valoarea adaugata.

Citește și  Sofia Vergara, Solange Knowles, Neymar...care sunt vedetele care au devenit parinti in adolescenta?

Pe masura ce produsele se extind spre designul elegant si functional, vor fi vandute mai multe scaune, ajutand la curatarea oceanelor de deseuri poluante. Sau cel putin acesta este scopul companiei, declara Inbal.

Paul Cohen, director de vanzari la LifestyleGarden, a adaugat: „DuraOcean® este conceput sa transforme casele, gradinile si spatiile comerciale ale natiunii prin combinarea durabilitatii si stilului, cele doua prioritati esentiale pentru consumatorii moderni. Designul este unic, contemporan si proaspat.”

Despre autor

Related posts
MondenUltimele articole

Echipa Sports Festival lansează un proiect național: Urban Playfield, un tur în 10 orașe dedicat jocului și sportului de masă

Urban Playfield, festivalul sporturilor luate în joacă pentru cei mici și cei mari, pornește în…
Read more
MondenUltimele articole

Starul Hairy Bikers, Dave Myers, a murit la vârsta de 66 de ani

Dave Myers a anunțat pentru prima dată că a avut cancer în mai 2022 și, ulterior, a fost supus…
Read more
MondenUltimele articole

Petra Kvitova anunță că este gravidă!

Numărul 17, Petra Kvitova, mondial fusese desemnată pe lista de jucătoare înscrise la Australian…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *