Ultimele articoleUtile

Coronavirus COVID-2019: Care este influența meteo asupra pandemiei?

Ce știm despre legătura dintre climă și virusul COVID-19?

În prezent, este mai ușor să vezi consecințele coronavirusului asupra climei decât invers. Măsurile globale de contenție și încetinirea activității economice îmbunătățesc calitatea aerului și permit naturii să-și revendice drepturile în anumite zone. Cu toate acestea, este mai dificil să înțelegem impactul condițiilor meteorologice și climatice asupra virusului.

Căldura și soarele ucid coronavirusul?

Coronavirusul nu este eliminat prin căldură. Aceste informații pot fi verificate prin hărți de temperatură de control încrucișat în întreaga lume și răspândirea virusului. Putem vedea că țările în care temperaturile depășesc pragul de căldură, adică 25 ° C, sunt afectate de coronavirusul COVID-2019. Acesta este în special cazul Australiei.

În ceea ce privește soarele, cantitatea de radiații solare primite este în creștere pentru emisfera nordică, deoarece ne mutăm de la primăvară la vară. Razele UV s-au dovedit a ucide alte tulpini din familia coronavirusurilor. Prin urmare, ne putem aștepta ca creșterea radiației solare să funcționeze împotriva coronavirusului COVID-2019. Cu toate acestea, până în prezent nu a fost efectuat niciun studiu pe această temă care să justifice această extrapolare a datelor din trecut asupra altor tulpini ale coronavirusului.

Cu toate acestea, există încă o mai mică extindere a virusului în emisfera sudică, ceea ce ar putea corobora studiile asupra căldurii și radiațiilor solare (UV).

Temperaturile ridicate și umiditatea ridicată ar reduce transmisia virusului

Două universități chineze lansate în luna martie studiază legătura dintre temperatură, umiditate și coronavirus COVID-2019. Primul dintre aceste studii a fost lansat pe 9 martie 2020 de oamenii de știință Jingyuan Wang, Ke Tang, Kai Feng și Weifeng Lv, majoritatea fiind de la Universitatea Beihang.

Cercetătorii au luat 100 de orașe chineze în care au fost depistate cel puțin patruzeci de cazuri de COVID-19 în perioada 21 – 23 ianuarie. Aceste date corespund unui scenariu de laissez-faire, adică înainte ca guvernul chinez să ia măsuri de retenție împotriva coronavirusului. De asemenea, autorii au luat în calcul PIB pe cap de locuitor pentru a normaliza diferențele dintre facilitățile de sănătate și densitatea populației.

Concluzie: contagiozitatea virusului este mai mare în orașele din nordul Chinei în această perioadă, cu o umiditate mai scăzută și temperaturi mai scăzute decât coastele de sud-est ale teritoriului, supuse unei temperaturi mai calde și umedă. Aceste rezultate sunt în concordanță cu o analiză a patologului John Nicholls de la Universitatea din Hong Kong, care indică faptul că în medii reci, coronavirusul COVID-2019 prosperă mai bine decât în ​​mediile calde.

Un alt eșantion utilizat de cercetători: comparația dintre 14 țări în care au apărut 20 de cazuri noi în perioada 8 – 29 februarie. Conform rezultatelor lor, epidemia a fost mai mare în țările în care temperaturile și umiditatea erau mai scăzute, precum Japonia și Coreea, spre deosebire de țările mai calde și mai umede în această perioadă, cum ar fi Malaezia. și Thailanda.

Aceste descoperiri sugerează că coronavirusul COVID-2019 se transmite mai ușor în zonele mai reci și mai uscate.

Un al doilea studiu chinez răspunde acestui rezultat, efectuat în orașul Wuhan pentru perioada 20 ianuarie – 29 februarie 2020. În această perioadă, cercetătorii au utilizat rata mortalității și datele meteorologice, în principal temperaturile, amplitudinea termică și umiditatea. În acest studiu, spre deosebire de cel precedent, autorii încearcă să determine influența meteorologică asupra mortalității coronavirusului COVID-2019.

Autorii au stabilit, prin metoda lor, că rata mortalității pe zi este mai mare cu amplitudine termică ridicată, adică într-o zi în care există o diferență mare între temperatură dimineața și după-amiaza. Conform unor studii, amplitudinea termică crește riscul de boli respiratorii și cardiovasculare. Cu toate acestea, coronavirusul COVID-2019 duce tocmai, în forma sa cea mai gravă, la boli respiratorii, rezultatul cărora este uneori fatal.

Aerul rece ne-ar face plămânii mai vulnerabili, prin slăbirea funcției imunitare. La rândul său, aerul uscat face corpul nostru mai vulnerabil la infecțiile respiratorii, cum ar fi pneumonia și Sindromul respirator sever acut (SARS), infecții respiratorii pe care COVID-2019, din nou, le pot declanșa în forma severă.

Aceste studii nu înseamnă, de asemenea, că întoarcerea zilelor însorite poate fi suficientă pentru a stopa pandemia.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

“Dușul intern”- ce presupune această băutură despre care se presupune că poate curăța în mod miraculos intestinele?

TikTok nu este niciodată în pană de idei atunci când vine vorba despre rețete pentru…
Read more
SănătateUltimele articole

Grătar fără carne- legume și fructe sănătoase pe care le poți folosi

Fie că este vorba despre alimente de bază ale verii sau despre alimente nutritive care plac…
Read more
SănătateUltimele articole

Studiu: Un somn bun de noapte întărește sistemul imunitar

Dacă vrei să fii bine, asigură-te că dormi suficient. Aceasta este concluzia unui nou studiu…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.