Ultimele articoleUtile

Cum alegem un supliment de calciu

Pe piata se gasesc mai multe suplimente de calciu. Alegerea unuia sau altuia depinde in mare masura de nevoile noastre. Insa, inainte de a face acest lucru se recomanda consultarea unui medic.

Uneori este necesar sa apelam la un supliment de calciu pentru a imbunatati aporturile acestui nutrient. Un aport scazut de calciu poate provoca o osteoporoza prematura, mai ales la femeile la care menopauza a debutat deja. Asimilarea calciului se afla in general in stransa legaura cu nivelul de vitamina D. De aceea, trebuie sa pastram valorile acestor doi nutrienti in limitele recomandate. Cu toate acestea, unele alimente pot perturba absorbtia calciului alimentar. Fibrele spre exemplu. De aceea, o solutie potrivita ar fi aceea de a recurge la un ajutor alimentar. Insa nu toate suplimentele sunt identice, trebuie sa stii sa le alegi in functie de nevoile tale.

Citește și  Patru plante pentru a evita pofta de dulce

Carbonatul de calciu este forma de comercializare in vanzare libera cea mai curenta. Este vorba de produse nu foarte costisitoare si usor de administrat. Cel mai adesea le gasim sub forma de pastile sau bomboane de mestecat ce contin in jur de 200mg de calciu /doza.

Printre produsele oferite doar pe baza de reteta se numara citratul de calciu. Este vorba de un produs mai scump cu un mai bun nivel de absorbtie. Este utilizat in special de persoanele cu un nivel scazut de acid gastric, ceea ce poate interfera cu absorbtia de carbonat de calciu. Dincolo de aceste doua forme mai regasim pe piata lactat de calciu, fosfat de calciu si gluconat de calciu. Este vorba despre forme care contin mai putin calciu decat cele mentionate mai sus.

Citește și  Justin Bieber bate recordul lui Elvis Presley din SUA

Atunci cand alegi un supliment de calciu este important sa alegi unul pe al carui eticheta este mentionat faptul « purificat ». In egala masura, este important sa eviti produsele fabricate pe baza de cochilii de scoici nerafinate sau faina de oase deoarece pot contine urme de metale grele.

Citește și  Cum putem slabi fara sa facem sport

Atunci cand suntem in cautarea unui supliment de calciu trebuie sa tinem cont de o serie de recomandari. Doza suplimentului trebuie sa fie crescuta in mod progresiv. Pe de alta parte, este practic sa repartizezi aceasta doza de-a lungul intregii zile. Astfel se evita efectele secundare asupra intestinelor. In plus, in general este bine sa combini aportul de calciu cu un aport crescut de vitamina D. Acest lucru se poate face prin expunerea la soare, sporind consumul de oua si de peste albastru.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

“Dușul intern”- ce presupune această băutură despre care se presupune că poate curăța în mod miraculos intestinele?

TikTok nu este niciodată în pană de idei atunci când vine vorba despre rețete pentru…
Read more
SănătateUltimele articole

Grătar fără carne- legume și fructe sănătoase pe care le poți folosi

Fie că este vorba despre alimente de bază ale verii sau despre alimente nutritive care plac…
Read more
SănătateUltimele articole

Studiu: Un somn bun de noapte întărește sistemul imunitar

Dacă vrei să fii bine, asigură-te că dormi suficient. Aceasta este concluzia unui nou studiu…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.