SănătateUltimele articole

Deodorant, alimentatie, haine – greseli de evitat impotriva transpiratiei

Areole, mirosuri neplacute…chiar daca transpiratia este un fenomen cat se poate de normal, nu este deloc placut. Va spunem care sunt greselile de evitat pentru a-ti mentine prospetimea in orice circumstante.

In fiecare dimineata ai acelasi ritual. Un dus obligatoriu si aplicarea deodorantului la subrat. Cu toate acestea, chiar daca abia ai iesit din casa, ai inceput deja sa transpiri. Nutrebuie sa intri in panica, acest fenomen fiziologic este natural si esential bunei functionari ale organismului. Organele, denumite glande sudoripare sau sudorale care se activeaza la pubertate se afla la originea acestei secretii de sudoare. Transpiratul permite reglarea temperaturii corpului, la 37 de grade in medie si eliminarea deseurilor metabolice. Atunci cand transpiratia este evacuata de porii pielii, temperatura organismului este diminuata.

Citește și  Semnele care arata ca nu ai baut suficienta apa

Transpiratia poate surveni in egala masura in urma unui efort fizic, in caz de temperatura ridicata sau in caz de stres. Transpiratia si sudoarea sunt adesea asociate cu mirosurile neplacute. Cu toate acestea, sudoarea secretata de catre glandele sudorale este inodora. Mirosurile transpiratiei rezulta din contactul dintre bacteriile prezente la suprafata pielii si sudoare. Daca acest fenomen este perfect normal, transpiratia excesiva nu este tocmai normala. In acest caz se recomanda consultul in cabinetul unui dermatolog. Insa, in caz de transpiratie moderata, exista unele reflexe potrivite care se dovedesc a fi extrem de eficiente.

Citește și  Pierce Brosnan: cancerul i-a luat doua din cele mai dragi fiinte din viata

Evita unele alimente pentru a limita transpiratia. Alimentatia joaca un rol esential asupra organismului nostru. Unele alimente precum usturoiul, ceapa sau condimentele, curry in special, pot da un miros neplacut transpiratiei noastre. Evident, acest fenomen este variabil de la o persoana la alta. De altfel, acesti nutrienti stimuleaza productia de sudoare, crescand temperatura corpului. Si nu sunt singurele. Si alcoolul si ceaiul fac parte din lista alimentelor de consumat cu moderatie pentru a limita transpiratia.

Deodorant – uita de deodorantul clasic. Atunci cand este cald, primul reflex este acela de a aplica putin deodorant. Cu toate acestea, nu este mereu cea mai potrivita solutie. Deodorantul permite doar mascarea mirosurilor neplacute insa nu ne impiedica sa transpiram. Antiperspirantul in schimb inchide porii si limiteaza secretia de sudoare, datorita compozitiei sale de saruri de aluminiu.

Citește și  Lucruri pe care poate nu le stiai despre lapte

Uita de fibrele sintetice. Pentru a limita transpiratia trebuie sa optezi pentru materialele potrivite. In ceea ce priveste hainele, uita de fibrele sintetice care nu lasa pielea sa respire si sudoarea sa se evapore. Opteaza pentru haine ample din fibre naturale precum bumbacul, inul, lana sau matasea care imbunataesc ventilatia corporala.

Related posts
MondenUltimele articole

Emma Raducanu se alatura casei Dior pentru frumusete si moda

Emma Raducanu, cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un titlu de Grand Slam din…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

O sabie despre care se crede că aparținea unui cavaler cruciat în urmă cu aproximativ 900 de ani…
Read more
DeliciiUltimele articole

NASA lansează nave spațiale pe asteroid pentru a se pregăti de potențialul Armaghedon

Chiar dacă amenințarea unui asteroid care distruge planeta nu este pentru mâine, NASA preferă…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.