SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale i s-a spus că este probabil „cel mai bolnav pacient din Scoția”. Dar, după 101 zile de terapie intensivă, i s-a făcut un transplant de inimă – o procedură de „schimbare a vieții” care i-a oferit până acum încă opt ani de viață. Bărbatul de 59 de ani din Aberdeen își împărtășește experiența, deoarece Scoția marchează șase luni de la introducerea sistemului de donare a organelor.

Keeley a declarat că atacul său cardiac „a ieșit din senin” și l-a lăsat într-o stare gravă.

Dar transplantul din 2013 i-a transformat viața. „Mă simt foarte bine – aceștia sunt opt ani pe care am crezut că nu-i puteam avea vreodată. Deci, totul este bun. Trebuie să mă ciupesc câteodată și să mă întreb cum am reușit să ajung până aici”, a spus el.

Citește și  Naomi Campbell pozează pentru prima dată cu fiica ei: „Nu a fost adoptată, este copilul meu”

Soția sa, Bibo, cu care s-a căsătorit în spital, în timp ce era grav bolnav, a comentat că atunci i s-a spus că partenerul ei este probabil „cel mai bolnav pacient din Scoția”.

Ea a spus: „Ultimul lucru la care te gândești este că partenerul tău ar putea avea un atac de cord. Am știut imediat că este grav. „I-am spus„ nu mori,  ar trebui să ne căsătorim.”

Citește și  Lui Mihai Traistariu i-a cazut cu tronc...Vulpita

Brian Keely a spus că noul sistem de presupus consimțământ pentru donațiile de organe este „situația ideală în măsura în care procesul este mai transparent și mai deschis”. „Puteți avea în continuare această intenție pasivă de a fi donator de organe. Este important să împărtășiți această dorință”. El a spus că întotdeauna poartă el însuși un card de donator de organe, deoarece era „lucrul cel mai corect de făcut”.

Vorbind la începutul Săptămânii Donării de Organe, ministrul Sănătății Publice din Marea Britanie, Maree Todd, a declarat: „Peste jumătate dintre adulți și-au înregistrat acum decizia de donație, cel mai mare procent din regat. „Donarea rămâne o decizie personală și toată lumea are de ales. Ne-am angajat să continuăm să conștientizăm alegerile pe care oamenii le au în cadrul sistemului de renunțare și importanța de a face cunoscută decizia lor de donație. „Aș încuraja oamenii să ia o decizie cu privire la donație, să înregistreze decizia lor în Registrul donatorilor de organe NHS și să le spună familiei și prietenilor, astfel încât ei să știe ce ți-ai dori să se întâmple”.

Citește și  Care sunt efectele Lunii asupra oamenilor?

Țara Galilor a adoptat sistemul de decizie de donație în 2015, iar Anglia și-a început sistemul de decizie anul trecut. bbc.co.uk

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Sfaturile unui medic pentru a evita gripa și răceala în această iarnă

Ne este destul de greu să nu ne îmbolnăvim când toată lumea în jurul nostru este bolnavă.
Read more
SănătateUltimele articole

Miere de acacia, sirop de agave.. tipuri de zahăr cu indice glicemic de privilegiat

Mai multe tipuri de alimente care îndulcesc și edulcoranți afișează un indice glicemic destul…
Read more
SănătateUltimele articole

Ierburile și mirodeniile care te vor ajuta să te menții sănătos

Adepții nutriției știu foarte bine asta: Mama Natură are o mulțime de beneficii utile pentru…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.