SănătateUltimele articole

Transplantul mi-a dat opt ani în plus de viață

Când Brian Keeley era în terapie intensivă după ce a suferit un atac de cord brusc, soției sale i s-a spus că este probabil „cel mai bolnav pacient din Scoția”. Dar, după 101 zile de terapie intensivă, i s-a făcut un transplant de inimă – o procedură de „schimbare a vieții” care i-a oferit până acum încă opt ani de viață. Bărbatul de 59 de ani din Aberdeen își împărtășește experiența, deoarece Scoția marchează șase luni de la introducerea sistemului de donare a organelor.

Keeley a declarat că atacul său cardiac „a ieșit din senin” și l-a lăsat într-o stare gravă.

Dar transplantul din 2013 i-a transformat viața. „Mă simt foarte bine – aceștia sunt opt ani pe care am crezut că nu-i puteam avea vreodată. Deci, totul este bun. Trebuie să mă ciupesc câteodată și să mă întreb cum am reușit să ajung până aici”, a spus el.

Soția sa, Bibo, cu care s-a căsătorit în spital, în timp ce era grav bolnav, a comentat că atunci i s-a spus că partenerul ei este probabil „cel mai bolnav pacient din Scoția”.

Citește și  Cum sa alegi un iaurt sanatos

Ea a spus: „Ultimul lucru la care te gândești este că partenerul tău ar putea avea un atac de cord. Am știut imediat că este grav. „I-am spus„ nu mori,  ar trebui să ne căsătorim.”

Brian Keely a spus că noul sistem de presupus consimțământ pentru donațiile de organe este „situația ideală în măsura în care procesul este mai transparent și mai deschis”. „Puteți avea în continuare această intenție pasivă de a fi donator de organe. Este important să împărtășiți această dorință”. El a spus că întotdeauna poartă el însuși un card de donator de organe, deoarece era „lucrul cel mai corect de făcut”.

Vorbind la începutul Săptămânii Donării de Organe, ministrul Sănătății Publice din Marea Britanie, Maree Todd, a declarat: „Peste jumătate dintre adulți și-au înregistrat acum decizia de donație, cel mai mare procent din regat. „Donarea rămâne o decizie personală și toată lumea are de ales. Ne-am angajat să continuăm să conștientizăm alegerile pe care oamenii le au în cadrul sistemului de renunțare și importanța de a face cunoscută decizia lor de donație. „Aș încuraja oamenii să ia o decizie cu privire la donație, să înregistreze decizia lor în Registrul donatorilor de organe NHS și să le spună familiei și prietenilor, astfel încât ei să știe ce ți-ai dori să se întâmple”.

Țara Galilor a adoptat sistemul de decizie de donație în 2015, iar Anglia și-a început sistemul de decizie anul trecut. bbc.co.uk

Citește și  Cântărețul de operă Plácido Domingo internat în Mexic cu coronavirus

Related posts
MondenUltimele articole

Emma Raducanu se alatura casei Dior pentru frumusete si moda

Emma Raducanu, cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un titlu de Grand Slam din…
Read more
DeliciiUltimele articole

Un scafandru găsește o sabie a unui cruciat de acum 900 de ani

O sabie despre care se crede că aparținea unui cavaler cruciat în urmă cu aproximativ 900 de ani…
Read more
DeliciiUltimele articole

NASA lansează nave spațiale pe asteroid pentru a se pregăti de potențialul Armaghedon

Chiar dacă amenințarea unui asteroid care distruge planeta nu este pentru mâine, NASA preferă…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.