SănătateUltimele articole

“Dușul intern”- ce presupune această băutură despre care se presupune că poate curăța în mod miraculos intestinele?

TikTok nu este niciodată în pană de idei atunci când vine vorba despre rețete pentru sănătate, frumusețe sau chiar slăbire.

Apă, semințe de chia și lămâie. Iată care sunt ingredientele noii băuturi care face furori pe TikTok și care poate trata durerile de stomac. Iată deci care sunt presupule sale virtuți. Un „duș intern” presupune ameliorarea tranzitului. Cel puțin asta ar trebui să înțelegi din aceste două cuvinte. Iată ce oferă această băutură pe bază de semințe de chia de care multă lume de pe TikTok este pasionată. Rețeta se pare că poate lupta contra constipației și poate optimiza sănătatea intestinelor noastre.

Citește și  Semnele care arata ca nu ai baut suficienta apa

Hashtagul #internalshowerdrink are peste 213 milioane de vizitatori și adună și o mulțime de persoane care prepară faimoasa poțiune.

La originea acestei băuturi stă Doctorul Daryl Gioffre. Acesta a explicat într-un video publicat pe contul său de Instagram cum se prepară o băutură detox, precizând că suferă de sindromul intestinului iritabil. Conform acestuia, această băutură este ca și un duș intern care permite tratarea constipației. Și garantează o mai bună sănătate intestinală globală. Dar, dușurile interne nu sunt o tendință actuală, ci o veche tradiție mayașă și aztecă. Sunt băuturi chiar sacre la alte popoare. Apa de chia este o băutură ce există de mii de ani.

Citește și  Dieta: cum să obții un echilibru acido-bazic și să rămâi sănătos

Pentru a prepara această băutură este de ajuns dacă pui două linguri mari de semințe de chia într-un pahar mare cu apă, dacă adaugi puțin suc de lămâie și amesteci totul.

Semințele de chia sunt cele mai benefice atunci când vine vorba despre sănătatea intestinală. Sunt cele mai bogate în fibre, esențiale pentru tranzit. În plus, acestea se umflă în stomac și vor forma un fel de mucilagiu care poate crea și o senzație de sațietate. Dar, pot crea și un efect lubrifiant pentru tranzit.

De asemenea, semințele de chia sunt cele mai bogate în proteine, fibre și în omega 3 deci este vorba despre un aliment interesant pentru aporturile sale nutriționale, dar și pentru proprietățile sale digestive.

Citește și  Alimentele cele mai bogate în vitamina D

Pentru ca semințele de chia să se umfle în apă cel mai bine ar fi să aștepți în jur de 30 de minute. Pe de altă parte, lămâia care este adăugată băuturii este extrem de interesantă pentru ficat. Acidul citric din lămâie poate stimula secreția de bilă.

Dar, nu putem vorbi despre o băutură miraculoasă. Este benefică, dar trebuie să ai și o alimentație sănătoasă în paralel.

Despre autor

Related posts
MondenUltimele articole

Distribuție de cinci stele, tehnologie de ultimă oră și botezuri în scufundări: Avatar 2, filmul tuturor exceselor

Cult blockbuster și fabulă ecologică cu efecte speciale uluitoare, Avatar (2009), de James…
Read more
Ultimele articoleUtile

Cât timp poate să fie ținută carnea la congelator? Timpul de congelare poate varia în funcție de tipul de carne

Resturi de carne care ajung pe fundul tomberonului… un lucru care se întâmplă destul de…
Read more
SănătateUltimele articole

Apa cu castravete, o apă cu o mulțime de beneficii

Data viitoare când îți va fi sete, va trebui să încerci neapărat apa cu castravete! Este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.