Ultimele articoleUtile

Cinci reguli de aur de care trebuie să ții cont pentru ca baia ta să nu se transforme într-un cuib de bacterii

Din cauza umezelii specifice care domnește în această încăpere, baia este un loc privilegiat pentru proliferarea de micro-organisme. Principalii inamici sunt ciupercile microscopice, omniprezente în locurile mai umede.

Pentru a evita toate aceste neplăceri, două condiții trebuiesc reunite, conform specialiștilor: Fără umezeală, fără suprafețe poroase. Cu cât suprafețele sunt mai netede, cu atât ciupercile sunt mai numeroase. Pentru a păstra această încăpere importantă din casă cât mai curată cu putință, trebuie să cureți baia de minim două ori pe săptămână dar nu numai atât.

Aeristește

A lupta împotriva ciupercilor înseamă, înainte de toate, să lupți împotriva umezelii. Drept urmare, sfatul este cât se poate de simplu: aerisim pentru a face să scadă nivelul de aburi din aer. Medicii ne recomandă să aerisimim de minim două ori pe zi, timp de 15 minute. Nu este de ajuns să deschizi o fereastră, trebuie să existe un curent de aer.

Citește și  Miliardarul fondator de la Amazon, Jeff Bezos, va zbura în spațiu luna viitoare

Trage perdeaua de la duș și usucă în mod corect prosoapele de baie

Perdeaua de la duș și prosoapele contribuie în mare măsură la nivelul de umezeală din încăpere. Pentru a limita neplăcerile, prosoapele de baie trebuie să se usuce înainte cu 1-3 ore înainte de utilizare. Altfel există riscul de proliferare al bacteriilor și al ciupercilor microscopice. Perdeaua de la duș nu trebuie să fie realizată dintr-un material plastic deoarece nu se usucă niciodată cu adevărat. Odată dușul terminat, perdeaua se va ridica și se va lăsa să se scurgă bine.

Citește și  Cum iti poti promova afacerea online in 2020 cu un buget mai mic de 200 de euro?

Spală prosoapele în fiecare săptămână

Specialiștii ne recomandă să spălăm prosoapele de baie în fiecare săptămână sau odată la 15 zile, la o temperatură de 40 de grade minim pentru a dilua microbii. Acest ciclu de spălare are un efect antibacterian și antifungic mai puternic însă consumă mult mai multă energie.

Elimină tartrul

Acest depozit de calcar și de magneziu lasă urme albe pe duș, chiuvetă și cadă. Obstruează țevile și are un aspect mai puțin plăcut dar este, în egală măsură, un suport de dezvoltare al bacteriilor și al ciupercilor.

Citește și  Tensiuni intre Kim Kardashian si Kanye West care isi doreste sa isi creasca copiii in desert

Elimină bureții din baie

Pentru a spăla suprafețele din baie, clasicul burete dreptunghiular este de evitat deoarece nu se usucă niciodată, rămâne mereu umed. Atunci când devine negru, aceasta este o dovadă clară a prezenței fungice și buretele trebuie, în acest caz, aruncat. Cel mai bine este să folosești lavete sau perii speciale de curățare.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Idei de rețete pentru a face pe toată lumea să iubească varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este departe de a fi preferata tinerilor și a bătrânilor deopotrivă. Cu toate…
Read more
SănătateUltimele articole

Cum poti regla in mod natural nivelul de zahar din sange? Top 3 cele mai bune alimente pentru a echilibra zaharul din sange fara medicamente

Pentru persoanele cu prediabet, diabet sau alte afectiuni care afecteaza nivelul de zahar din sange…
Read more
SănătateUltimele articole

7 solutii eficiente pentru a stopa pofta de zahar

Este zaharul un aliment care creeaza dependenta? Pentru comunitatea stiintifica, aceasta este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.