Ultimele articoleUtile

Cinci reguli de aur de care trebuie să ții cont pentru ca baia ta să nu se transforme într-un cuib de bacterii

Din cauza umezelii specifice care domnește în această încăpere, baia este un loc privilegiat pentru proliferarea de micro-organisme. Principalii inamici sunt ciupercile microscopice, omniprezente în locurile mai umede.

Pentru a evita toate aceste neplăceri, două condiții trebuiesc reunite, conform specialiștilor: Fără umezeală, fără suprafețe poroase. Cu cât suprafețele sunt mai netede, cu atât ciupercile sunt mai numeroase. Pentru a păstra această încăpere importantă din casă cât mai curată cu putință, trebuie să cureți baia de minim două ori pe săptămână dar nu numai atât.

Aeristește

A lupta împotriva ciupercilor înseamă, înainte de toate, să lupți împotriva umezelii. Drept urmare, sfatul este cât se poate de simplu: aerisim pentru a face să scadă nivelul de aburi din aer. Medicii ne recomandă să aerisimim de minim două ori pe zi, timp de 15 minute. Nu este de ajuns să deschizi o fereastră, trebuie să existe un curent de aer.

Citește și  Bruce Willis si Demi Moore – care este adevaratul motiv al despartirii?

Trage perdeaua de la duș și usucă în mod corect prosoapele de baie

Perdeaua de la duș și prosoapele contribuie în mare măsură la nivelul de umezeală din încăpere. Pentru a limita neplăcerile, prosoapele de baie trebuie să se usuce înainte cu 1-3 ore înainte de utilizare. Altfel există riscul de proliferare al bacteriilor și al ciupercilor microscopice. Perdeaua de la duș nu trebuie să fie realizată dintr-un material plastic deoarece nu se usucă niciodată cu adevărat. Odată dușul terminat, perdeaua se va ridica și se va lăsa să se scurgă bine.

Citește și  Alimentele cele mai bogate în vitamina D

Spală prosoapele în fiecare săptămână

Specialiștii ne recomandă să spălăm prosoapele de baie în fiecare săptămână sau odată la 15 zile, la o temperatură de 40 de grade minim pentru a dilua microbii. Acest ciclu de spălare are un efect antibacterian și antifungic mai puternic însă consumă mult mai multă energie.

Elimină tartrul

Acest depozit de calcar și de magneziu lasă urme albe pe duș, chiuvetă și cadă. Obstruează țevile și are un aspect mai puțin plăcut dar este, în egală măsură, un suport de dezvoltare al bacteriilor și al ciupercilor.

Citește și  Micul dejun - superalimente pentru a fi mai productiv

Elimină bureții din baie

Pentru a spăla suprafețele din baie, clasicul burete dreptunghiular este de evitat deoarece nu se usucă niciodată, rămâne mereu umed. Atunci când devine negru, aceasta este o dovadă clară a prezenței fungice și buretele trebuie, în acest caz, aruncat. Cel mai bine este să folosești lavete sau perii speciale de curățare.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Must see: 5 orașe magnifice de descoperit în Maroc

Vrei să pleci pentru câteva zile în Maroc? Iată în acest caz, câteva orașe care merită cu…
Read more
SănătateUltimele articole

Alimente de adăugat în farfurie pentru a fi în formă maximă

Chiar dacă secretul pentru a fi în cea mai bună stare de sănătate este de a mânca variat…
Read more
DeliciiUltimele articole

Cand parcul iti miroase a Sauvignon Blanc

Toți pasionații și curioșii domeniului, adică a vinurilor și a finețurilor culinare, știu de…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.