Ultimele articoleUtile

Cinci reguli de aur de care trebuie să ții cont pentru ca baia ta să nu se transforme într-un cuib de bacterii

Din cauza umezelii specifice care domnește în această încăpere, baia este un loc privilegiat pentru proliferarea de micro-organisme. Principalii inamici sunt ciupercile microscopice, omniprezente în locurile mai umede.

Pentru a evita toate aceste neplăceri, două condiții trebuiesc reunite, conform specialiștilor: Fără umezeală, fără suprafețe poroase. Cu cât suprafețele sunt mai netede, cu atât ciupercile sunt mai numeroase. Pentru a păstra această încăpere importantă din casă cât mai curată cu putință, trebuie să cureți baia de minim două ori pe săptămână dar nu numai atât.

Aeristește

A lupta împotriva ciupercilor înseamă, înainte de toate, să lupți împotriva umezelii. Drept urmare, sfatul este cât se poate de simplu: aerisim pentru a face să scadă nivelul de aburi din aer. Medicii ne recomandă să aerisimim de minim două ori pe zi, timp de 15 minute. Nu este de ajuns să deschizi o fereastră, trebuie să existe un curent de aer.

Citește și  A decedat celebrul muzician Ennio Morricone

Trage perdeaua de la duș și usucă în mod corect prosoapele de baie

Perdeaua de la duș și prosoapele contribuie în mare măsură la nivelul de umezeală din încăpere. Pentru a limita neplăcerile, prosoapele de baie trebuie să se usuce înainte cu 1-3 ore înainte de utilizare. Altfel există riscul de proliferare al bacteriilor și al ciupercilor microscopice. Perdeaua de la duș nu trebuie să fie realizată dintr-un material plastic deoarece nu se usucă niciodată cu adevărat. Odată dușul terminat, perdeaua se va ridica și se va lăsa să se scurgă bine.

Citește și  George Clooney își cumpără o proprietate viticolă în Provence

Spală prosoapele în fiecare săptămână

Specialiștii ne recomandă să spălăm prosoapele de baie în fiecare săptămână sau odată la 15 zile, la o temperatură de 40 de grade minim pentru a dilua microbii. Acest ciclu de spălare are un efect antibacterian și antifungic mai puternic însă consumă mult mai multă energie.

Elimină tartrul

Acest depozit de calcar și de magneziu lasă urme albe pe duș, chiuvetă și cadă. Obstruează țevile și are un aspect mai puțin plăcut dar este, în egală măsură, un suport de dezvoltare al bacteriilor și al ciupercilor.

Citește și  Pandemia este un obstacol pentru o specie rară de rinocer alb

Elimină bureții din baie

Pentru a spăla suprafețele din baie, clasicul burete dreptunghiular este de evitat deoarece nu se usucă niciodată, rămâne mereu umed. Atunci când devine negru, aceasta este o dovadă clară a prezenței fungice și buretele trebuie, în acest caz, aruncat. Cel mai bine este să folosești lavete sau perii speciale de curățare.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Câteva trucuri pentru un brunch preparat acasă foarte sănătos și echilibrat

Brunchul… unul din cele mai așteptate momente ale zilei sau ale săptămânii. Iar brunchul…
Read more
DeliciiUltimele articole

Orașele cele mai glamour din Europa pentru un city break de lux

Escapadele de lux în orașe au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, oferind o…
Read more
MondenUltimele articole

Vedetele emblematice care s-au căsătorit cu un membru al unei familii regale

Grace Kelly, Meghan Markle sau Rania Al Yassin: toate aceste femei și-au construit cariere de…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.