SănătateUltimele articole

Combinații de alimente alcaline pentru fiecare zi a săptămânii

Am auzit cu toții despre beneficiile alimentelor alcaline. Dar mulți dintre noi se întreabă probabil: este cu adevărat necesar să consumăm aceste alimente în mod regulat?

Când vine vorba de alimentele alcaline, nu există nicio îndoială. Dacă vrei să te bucuri de un echilibru intern mai bun și de o bună calitate a vieții, trebuie să pui alimentele alcaline în sacoșa de cumpărături și în farfuria ta.

Dacă ești interesat să îți îmbunătățești dieta, trebuie să iei în considerare următoarele combinații de alimente alcaline. Reține, totuși, că doar pentru că aceste opțiuni sunt recomandate nu înseamnă că sunt singurele pe care ar trebui să le consumi zilnic. Nu uita că pentru a te bucura de o sănătate bună, varietatea alimentației este unul dintre principiile cheie.

  1. Avocado și rodiile, două alimente alcaline pe care este bine să le consumi
Citește și  Hamptons, Capri, Saint-Tropez ... Jennifer Lopez și Ben Affleck fac turul iubirii

Este vorba despre o combinație senzațională pentru micul dejun. Rodiile au un puternic efect antioxidant, pot favoriza sănătatea cardiovasculară și conțin vitamine și minerale. Avocado, pe de altă parte este cel care poate stimula proprietățile cardiovasculare ale rodiei. Acest lucru se explică prin nivelul ridicat de acizi grași omega -3.

  1. Coacăze, morcovi și curmale.

Morcovii sunt alimente destul de alcalinizante. Nu sunt la fel de alcalinizanți ca avocado sau lămâile, dar, amestecați cu fructe de pădure, se va obține cu siguranță un remediu foarte alcalin.

Citește și  Iată regimul alimentar ideal pentru un creier sănătos

Se poate prepara deci un delicios suc natural pe bază de morcovi și de fructe de pădure. Sau un bol cu aceste fructe tăiate bucățele. Se pot include și curmale pentru latura lor mai dulce.

  1. Ovăz și kiwi.

Ai încercat vreodată un terci cu fulgi de ovăz cu kiwi? Este un preparat fabulos și constituie un mic dejun complet, nutritiv, sățios și, bineînțeles, alcalin.

Fructele de kiwi sunt mai bogate în vitamina C decât o portocală.

Ovăzul, pe de altă parte, este regina cerealelor. Acest aliment favorizează sănătatea inimii și starea generală de bine, motiv pentru care ar trebui să îl consumăm cu regularitate.

  1. 4. Crețușcă, alge și sparanghel
Citește și  Bruce Willis si Demi Moore – care este adevaratul motiv al despartirii?

Această combinație poate fi un adaos fantastic la o masă. Este ideală cu somon sau piept de pui a la plancha, de exemplu.

Crețușca, algele marine și sparanghelul oferă mulți antioxidanți și vitamine B.

Aceste alimente conțin, de asemenea, cantități mari de fier și calciu

Să nu uităm asparagina, un aminoacid care se găsește în sparanghel și care ajută la îngrijirea sistemului nervos

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Must see: 5 orașe magnifice de descoperit în Maroc

Vrei să pleci pentru câteva zile în Maroc? Iată în acest caz, câteva orașe care merită cu…
Read more
SănătateUltimele articole

Alimente de adăugat în farfurie pentru a fi în formă maximă

Chiar dacă secretul pentru a fi în cea mai bună stare de sănătate este de a mânca variat…
Read more
DeliciiUltimele articole

Cand parcul iti miroase a Sauvignon Blanc

Toți pasionații și curioșii domeniului, adică a vinurilor și a finețurilor culinare, știu de…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.