SănătateUltimele articole

Iată regimul alimentar ideal pentru un creier sănătos

Secretul protejării creierului nostru se ascunde în farfurie. Specialiștii ne spun cum ne putem compune meniurile astfel încât să avem mereu un creier sănătos și o memorie bună.

Un creier sănătos necesită muncă și efort: pentru asta, există mai multe elemente de luat în considerare: gestionarea stresului, un somn de calitate și o alimentație zilnică sănătoasă și echilibrată. Aceasta din urmă este esențială pentru a ne proteja sănătatea mentală și pentru a ne proteja funcțiile cognitive. Alimentația sănătoasă și echilibrată trebuie adoptată încă de la o vârstă fragedă și să o menținem până la sfârșitul vieții.

Regimul mediteranean

În Mediterană regăsim peste 500 de specii de pești, incusiv pești grași, bogați în Omega-3 precum sardinele, macroul și heringul. Popoarele care trăiesc pe malurile Mediteranei consumă în general fructe și legume proaspete, semințe și grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline. Săptămânal, această populație consumă pește gras, carne de pui, fasole și ouă ca surse de proteine. Acest regim alimentar include cantități limitate de produse lactate și carne roșie în cantități reduse.

Citește și  Fiica legendei din Columbia, Rene Higuita, pozează goală în timp ce își acoperă modestiile cu mănuși de portar

Principalele beneficii oferite de regimul mediteranean se referă la consumul abundent de legume crucifere, de nuci și de pește proaspăt. Peștii grași au un conținut bogat de Omega-3, un tip de grăsime polinesaturată folosită de ceierul nostru drept nutrient și care intră în construcția celulelor. Omega 3 sunt în egală măsură deosebit de importante pentru funcționarea normală a creierului și facilitează neuroplasticitatea, adică capacitatea creierului de a forma noi conexiuni neuronale.

Citește și  Cântărețul de operă Plácido Domingo internat în Mexic cu coronavirus

Regimul sărac în grăsimi

După cum îi spune și numele, principalul său obiectiv este acela de a elimina consumul zilnic de grăsimi. Mizează mai degrabă pe carne slabă, pe semințe integrale, pește, legume, linte și fructe. Untul, ouăle și brânza sunt reduse treptat însă se permite consumul de paste, de orez și de ovăz.

Acest regim alimentar necesită disciplină deoarece organismul nostru are nevoie de 10% de grăsimi alimentare pentru a funcționa în parametri normali. Acest regim favorizează sănătatea cerebrală și menține o comunicare sănătoasă între neuroni, încurajând neuroplasticitatea și susțin funcția cognitivă normală pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Citește și  Adepții TikTok ai lui Gordon Ramsay au fost șocați când fiica sa a dezvăluit că preferă gătitul mamei sale

Regimul alimentar ideal pentru tine este cel pe care îl poți urma fără probleme. Fiind mai conștient de ceea ce consumi, vei ajunge să apreciezi mai mult hrana consumată și vei reuși să faci alegeri mai potrivite în materie de alimentație. Faptul de a te alimenta sănătos și echilibrat de-a lungul întregii vieți poate furniza creierului și organismului tău nutriția de care are nevoie.

Despre autor

Related posts
SănătateUltimele articole

Sfaturile unui medic pentru a evita gripa și răceala în această iarnă

Ne este destul de greu să nu ne îmbolnăvim când toată lumea în jurul nostru este bolnavă.
Read more
SănătateUltimele articole

Miere de acacia, sirop de agave.. tipuri de zahăr cu indice glicemic de privilegiat

Mai multe tipuri de alimente care îndulcesc și edulcoranți afișează un indice glicemic destul…
Read more
SănătateUltimele articole

Ierburile și mirodeniile care te vor ajuta să te menții sănătos

Adepții nutriției știu foarte bine asta: Mama Natură are o mulțime de beneficii utile pentru…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.