MondenUltimele articole

În umbra sinistră a cazului R. Kelly, căsătoria sa ilegală cu cântăreața de atunci în vârstă de 15 ani Aaliyah

Interpretul melodiei I Believe I Can Fly, condamnat pe 29 iunie la 30 de ani de închisoare pentru infracțiuni sexuale, a fost căsătorit cu cântăreața dispărută la 22 de ani, în condiții sordide.

Spectrul lui Aaliyah plutește peste R. Kelly încă din primele ore ale procesului său. Condamnat miercuri, 29 iunie, la 30 de ani de închisoare pentru exploatare sexuală, a tinerilor minori (în special), cântărețul în vârstă de 54 de ani a trebuit să răspundă pentru unul dintre primele scandaluri care i-au pătat reputația: căsătoria sa ilegală proclamată în 1994 cu copilul minune, Aaliyah, când avea doar 15 ani. Dacă contururile întâlnirii lor sunt încă neclare pentru mulți, povestea lor a atins titlurile presei când interpretul șlagărului planetar I Believe I Can Fly, pe atunci în vârstă de 27 de ani, a început o relație cu viitoarea stea în devenire a genului R’n’B, care a murit într-un accident de avion în 2001.

Dacă la acea vreme, R. Kelly era deja o cântăreață de succes, Aaliyah a făcut primii pași în industria înregistrărilor. Provenită dintr-o familie catolică modestă, cea care a crescut într-un cartier muncitoresc din Detroit a descoperit talentul pentru muzică la o vârstă foarte fragedă. La 5 ani, a mers la muzicale și emisiuni de televiziune, mereu împinsă de părinții ei Diane și Michael Haughton. După o primă experiență pe scenă, în musicalul Annie, la doar 6 ani, și studii la Detroit High School, unchiul ei, producătorul Barry Hankerson, o semnează pe labelul său Blackground Records, când ea împlinește 12 ani. Fără îndoială, pe coridoarele acestor studiouri de înregistrări se va încrucișa pentru prima dată cu R. Kelly.

Citește și  Beneficiile nebanuite ale traseului dintre domiciliu si locul de munca

Trei ani mai târziu, în 1994, Aaliyah semnează primul ei album numit Age Ain’t Nothing But at Number, care se va vinde în peste un milion de exemplare, în contribuție cu R. Kelly. Adolescentul minune tocmai a sărbătorit 15 ani, în timp ce cel care i-a devenit mentor are deja 27 de ani. Dacă zvonurile despre o relație rătăceau deja pe zidurile industriei muzicale, îndoielile se confirmă când, în același an, cuplul s-a căsătorit. O căsătorie enigmatică, proclamată pe 31 august, într-o cameră de hotel din Illinois. Cu atât mai enigmatic că va fi anulat din cauza unui certificat fals care atestă majoratul cântăreței.

Citește și  In varsta de 39 de ani, Paris Hilton a anuntat ca urmeaza un protocol de fertilizare in vitro

Potrivit probelor dezgropate în timpul procesului lui R. Kelly, care a avut loc în august și septembrie 2021, acesta din urmă ar fi plătit într-adevăr un funcționar de stat în acel an pentru a obține o carte de identitate falsă. Aceasta, pentru „să se căsătorească cu o minoră, desemnată drept „Jane Doe #1” (Aaliyah) în dosar”, relatează AFP. A fost Aaliyah, ca și celelalte victime, sub influența lui R. Kelly în timpul acestei uniuni? A violat-o când avea doar 15 ani? Dacă cântărețul și-a proclamat mereu nevinovăția, numind-o „cea mai bună prietenă”, procurorii au înaintat o cu totul altă versiune.

Pentru că toate mărturiile adunate spun că la acea vreme R. Kelly a întreținut relații sexuale cu tânăra și se temea că este însărcinată. O căsătorie îl plasează astfel ca tutore legal, oferindu-i posibilitatea de a-și da acordul pentru ca ea să facă avort. Pe 1 septembrie 2021, pastorul Nathan Edmond, care i-a unit pe cei doi muzicieni, a depus mărturie și în fața juriului tribunalului din New York. Pe tribună, acesta din urmă și-a amintit de cuplu, îmbrăcat în treninguri, înainte de a explica cum R. Kelly îl pusese să semneze un acord de confidențialitate dubios cu doar zece minute înainte de ceremonie.

Citește și  Ce avantaje au aditivii alimentari asupra sanatatii

Sub presiunea părinților cântăreței și a presei, care au făcut un mare zgomot din această relație sordidă, căsătoria dintre R. Kelly și Aaliyah a fost în cele din urmă anulată. A plecat în exil în Europa, apoi a semnat în 1996 cu Atlantic Records. Al doilea album al său, One in a Million îi oferă colaborări cu Missy Elliott sau Justin Timberlake. Ultimul său album omonim, Aaliyah, lansat în iulie 2001, s-a vândut în 210.000 de exemplare, a fost ultimul său mare succes. Destin tragic așa cum poate scrie istoria rock-ului: vedeta în devenire a R’n’B moare la o lună de la lansarea discului, într-un accident de avion în Insulele Abaco, în Bahamas, unde s-a întors pentru a filma un videoclip muzical.

Despre autor

Related posts
DeliciiUltimele articole

Idei de rețete pentru a face pe toată lumea să iubească varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este departe de a fi preferata tinerilor și a bătrânilor deopotrivă. Cu toate…
Read more
SănătateUltimele articole

Cum poti regla in mod natural nivelul de zahar din sange? Top 3 cele mai bune alimente pentru a echilibra zaharul din sange fara medicamente

Pentru persoanele cu prediabet, diabet sau alte afectiuni care afecteaza nivelul de zahar din sange…
Read more
SănătateUltimele articole

7 solutii eficiente pentru a stopa pofta de zahar

Este zaharul un aliment care creeaza dependenta? Pentru comunitatea stiintifica, aceasta este o…
Read more
Newsletter
Become a Trendsetter
Sign up for Davenport’s Daily Digest and get the best of Davenport, tailored for you.