Recolta de cafea din America Latină este în pericol

Închiderea băncilor, timpul de lucru redus, mobilitatea îngreunată și temerile de contagiune la ferme au dus la îngrijorări serioase că nu vor fi suficienți muncitori pentru colectarea boabelor de cafea pentru recoltele care vor începe în curând.

Presiunea este deosebit de acută în Columbia, Brazilia și Peru, care reprezintă aproape două treimi din producția mondială pentru boabele de arabica cu un gust fin.

Producția de cafea a fost deja prognozată în scădere în acest an, diferența fiind completată de stocurile rămase din recoltele anterioare. Acum amenințarea lipsei de forță înseamnă că un surplus mic preconizat pentru sezonul viitor s-ar putea micșora sau elimina. Între timp, stocurile au fost epuizate într-un moment în care virusul a dezlănțuit un val de panică la cumpărături. Drept urmare, prețurile Arabica au sărit, de exemplu, în SUA, cu aproximativ 15% doar în ultima lună.

Citește și  Sfaturi pentru curatarea si dezinfectarea casei

În Peru, boabele de cafea sunt cultivate de fermieri în zonele înalte din regiunea Puno, iar colectarea de culturi ar trebui să înceapă luna viitoare, dar Jimmy Larico, directorul general al cooperativei Cecovasa este îngrijorat că nu vor fi suficienți lucrători. În același timp, cultivatorii înșiși încearcă să scape de lipsurile de produse alimentare și alte bunuri de bază din zonă.

„Familii întregi pleacă”, a spus Larico. „Merg pe jos din cauza restricțiilor” în transportul public, a mai spus el. „Mulți oameni își abandonează fermele. Recolta este în pericol dacă carantina persistă. ”

Culesul de cafea este o muncă grea. Mâinile fermierilor sunt arse de la soare, căutând cu atenție boaba suficient de coaptă pentru a se recolta, în timp ce sunt suficient de delicate pentru a nu deteriora restul. În Brazilia, principalul cultivator de arabica din lume, o mare parte din activitatea de recoltare a devenit mecanizată, ceea ce îi poate proteja pe cultivatori de o lipsă de lucrători. Dar în Columbia, producătorul nr. 2 mondial, o mare parte din recoltă este încă strânsă de mână.

Citește și  Vanessa Bryant, bulversata de moartea lui Kobe si a fiicei lor Gianna, face primele declaratii de la tragedie

Federația Națională a Producătorilor de Cafea din Columbia, cunoscută sub numele de Fedecafe, lucrează cu guvernul pentru a dezvolta protocoale care ar putea ajuta la prevenirea îmbolnăvirii lucrătorilor. Grupul creează, de asemenea, o bursă de locuri de muncă pentru a se asigura că există suficientă forță de muncă și speră să atragă unii dintre șomeri din alte sectoare, a declarat Roberto Velez, directorul executiv al federației. Cu toate acestea, el recunoaște că pandemia a provocat deja unele încetiniri.

Furnizorii și intermediarii din Columbia au avut probleme în accesarea regiunilor producătoare sub restricții de transport. Aceștia au avut probleme în colectarea ofertei de cafea, în timp ce orele bancare reduse, de asemenea, reduc operațiunile de plată, potrivit comerciantului Sucafina SA, cu sediul la Geneva.

Citește și  Pepene verde, cateva idei originale pentru a-l savura

„Aceasta este o problemă în legătură cu legislația și ce fac guvernele pentru a se asigura că lucrătorii se pot deplasa”, a declarat Christian Wolthers, președintele Wolthers Douque, un importator din Fort Lauderdale, Florida, care se ocupă de furnizorii din America de Sud și Centrală. „Vor face tot ce este posibil pentru a menține fluxul de mărfuri. Ei nu vor lăsa un produs național să se usuce în copaci. ”
Dacă consumul începe să scadă din cauza închiderii restaurantelor, aceasta va lăsa cooperativele aflate în creștere, precum Cecovasa din Peru într-un poziție foarte greu, confruntându-se atât cu criza de forță de muncă, cât și cu cererea incertă.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *